Exclusive Content:

The Nun: 10 πράγματα που σας ξέφυγαν από την ταινία

Το “The Nun“, ένα spin-off της σειράς “The Conjuring”, έφερε τον τρόμο στη μεγάλη οθόνη όταν κυκλοφόρησε το 2018. Σε σκηνοθεσία του Κόριν Χάρντι, αυτή η ανατριχιαστική ταινία τρόμου μας μεταφέρει στις πιο σκοτεινές γωνιές ενός ρουμανικού μοναστηριού, όπου μια κακόβουλη υπερφυσική δύναμη τρομοκρατεί μια ομάδα ατόμων. Ενώ η ταινία “The Nun” τρόμαξε το κοινό με τα jump scares και την ατμοσφαιρική της ένταση, έκρυβε επίσης πολλές λεπτές λεπτομέρειες και εκπλήξεις που πολλοί θεατές μπορεί να μην είδαν. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε δέκα πράγματα που μπορεί να έχετε παραβλέψει στο “The Nun”.

#1 Έμπνευση από την πραγματική ζωή

Το “The Nun” αντλεί έμπνευση από περιστατικά της πραγματικής ζωής. Το απόκοσμο ρουμανικό μοναστήρι της ταινίας, γνωστό ως μοναστήρι Carta, ήταν πράγματι τόπος λατρείας μέχρι που εγκαταλείφθηκε τον 20ό αιώνα. Οι κινηματογραφιστές αποτύπωσαν την αυθεντική ατμόσφαιρα του μοναστηριού κάνοντας γυρίσματα στο ίδιο το μοναστήρι, βυθίζοντας τους θεατές στην απόκοσμη ιστορία του.

#2 Κρυμμένα σύμβολα

Σε όλη την ταινία, “The Nun“, οι θεατές μπορούν να βρουν διάφορα θρησκευτικά σύμβολα και εικονογραφίες. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα είναι ο ανάποδος σταυρός, που συχνά συνδέεται με τον αποκρυφισμό. Αυτό το σύμβολο χρησιμοποιείται για να μεταφέρει την κακή παρουσία που στοιχειώνει το αβαείο και τους κατοίκους του.

#3 Το αληθινό όνομα του Valak

Η ταινία “The Nun” αποκαλύπτει το αληθινό όνομα του δαίμονα ως Valak, αλλά αυτό που ίσως σας διέφυγε είναι ότι ο Valak είναι ένας πραγματικός δαίμονας στη δαιμονολογία. Στο Μικρό Κλειδί του Σολομώντα, ένα διάσημο γκριμουάρ, ο Valak περιγράφεται ως πρόεδρος της Κόλασης που εμφανίζεται ως παιδί με φτερά αγγέλου που ιππεύει έναν δικέφαλο δράκο. Οι σκηνοθέτες ενσωμάτωσαν αυτή τη σκοτεινή αναφορά στην ταινία.

#4 Σύνδεση με το σύμπαν του “The Conjuring”

Το “The Nun” αποτελεί μέρος του σύμπαντος του “The Conjuring” και συνδέεται με τις προηγούμενες ταινίες της σειράς. Μια ανεπαίσθητη αναφορά είναι η εμφάνιση της κούκλας Annabelle στην εναρκτήρια σκηνή, προϊδεάζοντας για τη σύνδεση μεταξύ των δύο οντοτήτων.

#5 Το κρυφό δωμάτιο

Τα οράματα της αδελφής Irene την οδηγούν σε ένα κρυφό δωμάτιο μέσα στο αβαείο. Το δωμάτιο περιέχει διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με το παρελθόν του Valak, συμπεριλαμβανομένου ενός δυσοίωνου πίνακα που απεικονίζει τον δαίμονα. Οι παρατηρητικοί θεατές μπορεί να παρατηρήσουν ότι τα μάτια του πίνακα ακολουθούν τους χαρακτήρες καθώς κινούνται, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο τρόμου στη σκηνή.

the nun

#6 Το φυλαχτό του Φρέντσι

Ο Frenchie, ένας από τους κύριους χαρακτήρες, φοράει ένα μυστηριώδες φυλαχτό στο λαιμό του. Αυτό το φυλαχτό, γνωστό ως μετάλλιο του Αγίου Βενέδικτου, χρησιμοποιείται στον καθολικισμό για να απομακρύνει τα κακά πνεύματα. Η σχέση του Φρέντσι με την εκκλησία γίνεται σαφής καθώς εξελίσσεται η ιστορία, καθιστώντας αυτή τη λεπτομέρεια σημαντική για την κατανόηση του χαρακτήρα του.

#7 Η σύνδεση με τη Λορέιν Γουόρεν

Η Lorraine Warren, ένας από τους κεντρικούς χαρακτήρες της σειράς “The Conjuring”, αναφέρεται εν συντομία στο “The Nun“. Αυτή η διακριτική αναφορά συνδέει τις δύο ταινίες και εδραιώνει περαιτέρω τη θέση τους στο κοινό κινηματογραφικό σύμπαν.

#8 Η σκοτεινή ιστορία του Αββαείου

Το αβαείο στην ταινία απεικονίζεται ως ένας τόπος μεγάλου κακού, αλλά η ιστορία του είναι ακόμη πιο σκοτεινή από ό,τι απεικονίζεται στην οθόνη. Η ταινία θίγει το ταραγμένο παρελθόν του αβαείου, αναφερόμενη στη χρήση του για αποκρυφιστικές τελετές και την Ιερά Εξέταση. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, το αβαείο έχει μια ιστορία σκληρότητας και κτηνωδίας που εκτείνεται σε αιώνες, προσθέτοντας ένα επιπλέον στρώμα ιστορικού τρόμου στην ιστορία.

#9 Το παιδικό τραγούδι “Ο στραβός άνθρωπος”

Κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης σκηνής στην ταινία “The Nun“, ακούγεται το παιδικό τραγούδι για τον στραβό άνθρωπο. Αυτό το παιδικό τραγουδάκι αποτελεί άμεση αναφορά σε ένα άλλο spin-off στο σύμπαν του “The Conjuring”, το “The Crooked Man”, το οποίο ανακοινώθηκε ως μελλοντικό μέρος της σειράς. Αυτό το παιδικό τραγούδι παραπέμπει στην επέκταση του franchise.

#10 Το άλυτο μυστήριο

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές του “The Nun” είναι το άλυτο μυστήριο που περιβάλλει τους χαρακτήρες της ταινίας. Ενώ η ταινία δίνει απαντήσεις σε ορισμένα ερωτήματα, αφήνει άλλα ανοιχτά, προσκαλώντας τους θεατές να κάνουν εικασίες και αφήνοντας χώρο για πιθανές συνέχειες και spin-offs.

the nun

“The Nun: Μια διαθήκη για την τέχνη του διακριτικού τρόμου”

Σε μια εποχή ταινιών τρόμου που συχνά βασίζονται στο υπερβολικό αίμα και σε φτηνά jump scares, το “The Nun” ξεχωρίζει ως μια μαρτυρία για την τέχνη του λεπτού τρόμου. Με τη σχολαστικά κατασκευασμένη ατμόσφαιρα, το ιστορικό σκηνικό και τις κρυφές λεπτομέρειες, η ταινία παρασύρει τους θεατές σε έναν κόσμο τρόμου και ανησυχίας που παραμένει για πολύ καιρό μετά την ολοκλήρωση των τίτλων τέλους. Μας υπενθυμίζει ότι ο αληθινός τρόμος δεν βρίσκεται στο φανερά γκροτέσκο αλλά στη δύναμη της υποβολής, στο άγνωστο και στην επιδέξια χρήση του συμβολισμού και της αφήγησης. Το “The Nun” χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι ο κινηματογράφος τρόμου μπορεί να είναι ταυτόχρονα ανατριχιαστικός και προκλητικός, αιχμαλωτίζοντας το κοινό μέσα από το λεπτό και το αλλόκοτο.

Με λίγα λόγια

Το “The Nun” είναι κάτι περισσότερο από μια τρομακτική ταινία τρόμου. Είναι ένας θησαυρός κρυμμένων λεπτομερειών, αναφορών και συνδέσεων με το σύμπαν του “The Conjuring”. Από την έμπνευση από την πραγματική ζωή μέχρι τις ανεπαίσθητες νύξεις στη δαιμονολογία και τις προηγούμενες ταινίες της σειράς, το “The Nun” προσφέρει ένα πλούσιο μωσαϊκό αφήγησης για όσους δώσουν μεγάλη προσοχή. Είτε είστε λάτρης του τρόμου είτε περιστασιακός θεατής, η επανεξέταση του “The Nun” με αυτά τα κρυμμένα διαμάντια στο μυαλό σας μπορεί να σας προσφέρει ένα εντελώς νέο επίπεδο εκτίμησης για το περίπλοκο χτίσιμο του κόσμου και την απόκοσμη ατμόσφαιρα της ταινίας.

Διαβάστε επίσης:

Latest

Η Πίτσα Παπαδοπούλου καλεσμένη της Γιώτας Τσιμπρικίδου στο #132 ARTPODCAST

Η Κυρία του ελληνικού τραγουδιού, η Πίτσα Παπαδοπούλου, καλεσμένη...

Καινούργια σπίτια, καινούργιες σελίδες, καινούργιες ζωές

Αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας. Τρίτη σήμερα για μένα...

Καραγατσιάδα: «Μα είναι κάτι πιο βαθύ αυτό που μας λερώνει»

«Όλα τα πάντα, λέει, σε τούτο τον κόσμο είναι...

Πώς να Γράψω ένα Βιβλίο; – Οδηγός

Πώς να Γράψω ένα Βιβλίο Το να γράψεις ένα βιβλίο...

Newsletter

spot_img

Don't miss

Η Πίτσα Παπαδοπούλου καλεσμένη της Γιώτας Τσιμπρικίδου στο #132 ARTPODCAST

Η Κυρία του ελληνικού τραγουδιού, η Πίτσα Παπαδοπούλου, καλεσμένη...

Καινούργια σπίτια, καινούργιες σελίδες, καινούργιες ζωές

Αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας. Τρίτη σήμερα για μένα...

Καραγατσιάδα: «Μα είναι κάτι πιο βαθύ αυτό που μας λερώνει»

«Όλα τα πάντα, λέει, σε τούτο τον κόσμο είναι...

Πώς να Γράψω ένα Βιβλίο; – Οδηγός

Πώς να Γράψω ένα Βιβλίο Το να γράψεις ένα βιβλίο...

Η Πίτσα Παπαδοπούλου καλεσμένη της Γιώτας Τσιμπρικίδου στο #132 ARTPODCAST

Η Κυρία του ελληνικού τραγουδιού, η Πίτσα Παπαδοπούλου, καλεσμένη της Γιώτας Τσιμπρικίδου στο #132 Artpodcast μιλάει με γλυκύτητα και ευθύτητα, με φωνή που σε...

Καινούργια σπίτια, καινούργιες σελίδες, καινούργιες ζωές

Αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας. Τρίτη σήμερα για μένα και Παρασκευή για σας, και έκατσα να γράψω για πρώτη φορά και το πρώτο Friday...

Καραγατσιάδα: «Μα είναι κάτι πιο βαθύ αυτό που μας λερώνει»

«Όλα τα πάντα, λέει, σε τούτο τον κόσμο είναι χίμαιρα» Μ. Καραγάτσης, Μεγάλη Χίμαιρα Και ενώ η Καραγατσιάδα -ως ευστόχως πλέον αποκαλείται η διαδικτυακή διαμάχη...