Τελικά Γιατί Αγαπάμε Τον Χειμώνα;

Παρά το βαρύ κρύο και τις μουσκεμένες απ΄τη βροχή ημέρες, ο Χειμώνας δε θα πάψει για πολλούς να είναι η αγαπημένη εποχή. Οι λόγοι, χίλιοι δυο και πάμε να δούμε μερικούς από αυτούς:

1) Κλεινόμαστε σπίτι

Η χαμηλή θερμοκρασία που επικρατεί έξω απ΄το παράθυρο, που αγναντεύουμε κάθε πρωινό, αποτρέπει την όρεξη για βόλτες και ενδυναμώνει τη θέληση για καφεδάκι και δραστηριότητες κάτω απ΄τη ζεστασιά του σπιτιού. Οπότε, θέλοντας και μη, το σπίτι είναι το πιο όμορφο και ασφαλές μέρος για άραγμα.

2) Πίνουμε τσάι

 

Για όλους εμάς τους οπαδούς του ζεστού τσαγιού, ο χειμώνας φυσικά είναι η αγαπημένη μας εποχή, αφού μας επιτρέπεται να καταναλώνουμε άφθονες ποσότητες ροφήματος. Και κάπως έτσι, ο Σεπτέμβρης μας αποχαιρέτισε… με μια κούπα στο χέρι.

3) Ανάβουμε το τζάκι

Η θαλπωρή του τζακιού, δημιουργεί τις πιο όμορφες “εμπνεύσεις”, τις πιο τρυφερές οικογενειακές ή και μοναχικές στιγμές, ενώ η μυρωδιά του καμένου ξύλου, φέρνει αναμνήσεις από μια ατμόσφαιρα Χριστουγεννιάτικη, με γεύση πορτοκαλιού και κανέλας. Τέλος, το τζάκι είναι ο πιο εύκολος τρόπος για μερικά κάστανα, πατάτες ψητές και οποιαδήποτε άλλη πρόχειρη λιχουδιά.

4)Περιμένοντας τον Χιονοπόλεμο

Μπορεί εδώ στην Ελλάδα να μη χιονίζει αρκετά, όταν όμως συμβαίνει αυτό, τότε σίγουρα ακολουθούν οι πιο διασκεδαστικές ημέρες. Μικροί και μεγάλοι,”εξοπλίζονται” με τα πιο ζεστά ρούχα και την ακόμη πιο θερμή διάθεση. Το παιχνίδι έξω στο χιόνι, ενισχύει το ανοσοποιητικό και μας γυρίζει κάποια χρόνια πίσω, όταν κάποτε ήμασταν κι εμείς παιδιά.

5) Αγκαλιαστείτε γιατί…χανόμαστε!

Και ενώ μπορεί όλοι να γκρινιάζουμε, διότι υποτίθεται δεν αντέχουμε το κρύο, τότε και μόνο τότε, στα μεγάλα κρύα, εκτιμάμε την αξία μιας παλώριας αγκαλιάς, που χωράει μέσα όλη την αγάπη του κόσμου. Και παρ΄ότι το καλοκαίρι θεωρείται η πιο καυτή εποχή, τον χειμώνα μένουν ζεστά τα περισσότερα κρεβάτια…

6) Τα Χριστούγεννα χτυπάνε τη πόρτα

Με τα πρώτα φθινοπωρινά σκαμπανεβάσματα του καιρού, η ψυχή μας καρτερεί για…μερικά Χριστούγεννα. Και ποιός δεν αγαπά αυτή τη μαγευτική εποχή των Χριστουγέννων, που συνοδεύεται από ανταλλαγές δώρων, μικρές εξορμήσεις, κάλαντα και άπειρες οικογενειακές στιγμές, που θερμαίνουν τις σχέσεις μεταξύ μας;

Γι αυτό…. ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΧΕΙΜΩΝΑ!

 
Θεοδώρα Παπαζιάκα
Τα βιβλία και οι γνώσεις, υπάρχουν ζωντανά μέσα στα άδυτα του νου και της ψυχής μας...

Latest Articles

Διάβασε επίσης...