Το τραγούδι “Lover” γράφτηκε από την αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιό Taylor Swift για το έβδομο και ομώνυμο άλμπουμ της το 2019.

Η Swift δημιούργησε το τραγούδι μαζί με τον Jack Antonoff το οποίο κυκλοφόρησε στις 16 Αυγούστου 2019 από την Republic Records σε συνεργασία με την Taylor Swift Productions ως το τρίτο single από το άλμπουμ. Το “Lover” είναι μια pop μπαλάντα που χαρακτηρίζεται από έναν ανερχόμενο και αργό ρυθμό ο οποίος συνδυάζεται αρμονικά με τον ήχο της κιθάρας. Μέσα από ένα ρετρό μουσικό μοτίβο, η Swift τραγουδάει στίχους που δηλώνουν πραγματική αφοσίωση και πίστη, η οποία πολλές δημοσιεύσεις πιστεύουν ότι προορίζεται για τον σύντροφό της.

Το τραγούδι έλαβε καθολική αναγνώριση από τους κριτικούς, οι οποίοι επαίνεσαν την νοσταλγική του ποιότητα. Στις ΗΠΑ, το τραγούδι κορυφώθηκε στον αριθμό 10 στο Billboard Hot 100. Επίσης, μπήκε στα top-10s των charts στην Αυστραλία, τον Καναδά, την Ιρλανδία, τη Μαλαισία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Σιγκαπούρη.

Στις 13 Νοεμβρίου 2019, η Swift έκανε το remake του τραγουδιού, που δεν είναι απλά μια επανεκτέλεση, αλλά μια νέα συνεργασία με τον αγαπημένο της Shwan Mendes που όχι μόνο τραγουδάει στο νέο remix, αλλά γράφει και καινούριους στίχους για αυτό. To remix κυκλοφόρησε χωρίς καμία προειδοποίηση στις ψηφιακές πλατφόρμες, ωστόσο η Taylor ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram τονίζοντας ότι υπάρχει μία νέα έκδοση του “Lover”, το οποίο είναι ένα remix με τη συμμετοχή κάποιου που θαυμάζει πολύ, τον ξέρει πολύ καιρό και ήθελε πολύ να συνεργαστεί μαζί του.

Mάλιστα, ο ίδιος ο Shwan ανέβασε κι αυτός στον προσωπικό λογαριασμό του το εξώφυλλο του τραγουδιού λέγοντας πως θέλει να ευχαριστήσει την Taylor γι’ αυτήν την συνεργασία σ’ένα τόσο ωραίο κομμάτι όσο είναι αυτό.