Τάσεις φυγής;

Υπάρχουν φορές στη ζωή μας που νιώθουμε ότι κάτι πάει λάθος σε όλες τις καταστάσεις. Θες στις φίλιες μας, νιώθουμε ότι τα περισσότερα άτομα από αυτά  που κάνουμε παρέα δεν μας καλύπτουν πια, σαν να μη ταιριάζουμε. Θες στη δουλειά μας, κουραζόμαστε ευκολότερα, μπουχτίζουμε πιο εύκολα, δεν έχουμε τόση υπομονή και απορούμε αν κάνουμε το σωστό επάγγελμα τελικά. Θες στη σχέση μας που όλα νομίζουμε ότι πάνε στραβά, δεν μας καλύπτουν, δεν αισθανόμαστε πληρότητα παρά μόνο νεύρα, νεύρα, νεύρα. Θες το ότι είμαστε μόνοι μας και βλέπουμε παντού χαρούμενα ζευγάρια και σκεφτόμαστε αν κάτι πάει λάθος με εμάς και δεν έχουμε έτερον ήμισυ. Θες στη σχολή που διάλεξες, στην οποία νιώθεις ανεπαρκής, ότι δεν δίνεις το 100% του εαυτού σου εκεί, ή ότι ίσως δεν ξέρεις τι θέλεις να κάνεις ακόμα και να πάρεις το πολυπόθητο πτυχίο.

 

Θες, θες, θες πολλοί παράγοντες στη ζωή μας κάποιες φορές νιώθουμε ότι μας πνίγουν, ότι δεν αντέχουμε άλλο και θέλουμε να τα τινάξουμε όλα να πάμε στο πλησιέστερο αεροδρόμιο και να φύγουμε κάπου μακριά από όλα αυτά.

 

 

Ή μπορεί να είναι και πιο κοντινό όπως το να αλλάξεις παρέες, σχέσεις, δουλειά, σχολή ή το οτιδήποτε δεν σε καλύπτει και σε κάνει να θέλεις να τρέξεις προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτά που σε κυνηγούν.

Κάποιους μπορεί να τους κυνηγάει και το παρελθόν τους και να νιώθουν συνέχεια ότι από κάπου τρέχουν να ξεφύγουν. Το παρελθόν μας δεν φαίνεται, αλλά είναι πάντα αόρατα χαραγμένο πάνω μας και το κουβαλάμε στην ψυχή μας, σαν ένα φορτίο, αρνητικό και θετικό. Μπορεί να νιώθουμε ότι με το να αλλάζουμε συνεχώς τα πράγματα στη ζωή μας ή να φεύγουμε από αυτά μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό.

Δυστυχώς αυτό είναι ψέμα, από το παρελθόν του και την ιστορία του δεν ξεφεύγει κανείς, όσο μακριά και να πάμε πάντα θα είναι μέσα μας καλώς ή κακώς.

Αν νιώθεις ότι η ζωή σου χρειάζεται αλλαγές, ή ακόμα καλύτερα αν εσύ χρειάζεσαι τις αλλαγές, πάρε την ευκαιρία και κάνε το. Αν νιώθεις ότι θέλεις να τα αφήσεις όλα πίσω σου κυριολεκτικά και μεταφορικά, τρέξε στην αντίθετη πλευρά από αυτά που σε εξαντλούν και κάνε αυτό που θέλεις εσύ! Εσύ και μόνο!

5
Μαριλένα Μπεκύρη
Φοιτήτρια,21 ετών, και αρκετά τελειομανής. Πιστεύω στη μαγεία της συγγραφής, και πως αυτή μας βοηθάει να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα

Latest Articles

Διάβασε επίσης...