Ταινίες γύρω από τη ζωή του Ιησού Χριστού

Ταινίες γύρω από την ζωή και τα Πάθη του Ιησού Χριστού

Το Πάσχα πλησιάζει και όλοι μας λίγο πολύ έχουμε ως έθιμο με τις οικογένειες μας να βλέπουμε ταινίες που αφορούν, όπως και αυτές οι μέρες, την ζωή και κυρίως τα πάθη του Ιησού Χριστού.Κάτι σαν το Μόνος Στο Σπίτι των Χριστουγέννων βρε αδερφέ Στο σημείο αυτό να πω ότι εγώ δεν έχω ένα τέτοιο έθιμο με την οικογένεια μου, έτυχε να δω κάποιες από αυτές τις ταινίες παλιότερα με την γιαγιά μου ή εντελώς τυχαία στην τηλεόραση, όμως ξέρω πολλές οικογένειες που το κάνουν, οπότε αν θέλεις να δεις κάτι διαφορετικό αυτό το Πάσχα, εκτός από την πολύ γνωστή ταινία του Franco Zeffirelli, η οποία είναι και η κορυφαία του είδους κατά την άποψη μου,ρίξε μια ματιά στην παρακάτω λίστα.

Το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο

Μια ταινία Ιταλικής παραγωγής,του Ιταλού σκηνοθέτη, γυρισμένη στα ιταλικά, το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο επικεντρώνεται στην ιστορία του Θείο Δράματος, όπως αυτή αποτυπώνεται όμως στο συγκεκριμένο Ευαγγέλιο. Βλέπουμε την ιστορία του Ιησού Χριστού από την γέννηση μέχρι την ανάστασή του με πρωταγωνιστή τον Ενρίκε Ιραζόκι.

Ο Μεσσίας

Μια ταινία που επικεντρώνεται στις σχέσεις μεταξύ του Ιησού Χριστού και των μαθητών του, τις σχέσεις πίστης, φιλίας και αγάπης, δείχνοντας τους από μια εντελώς διαφορετική σκοπιά.

Ο Θαυματοποιός

Είναι μια από τις πολλές ταινίες κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκαν και αναφέρονται στην ζωή και τα πάθη του Ιησού Χριστού.  Είναι όμως ένα από τα καλύτερα σχετικά κινούμενα σχέδια, μι μια αξιόλογη και πολύ καλή παραγωγή. Η υπόθεση έχει ως πρωταγωνίστρια την Ταμάρ, την άρρωστη κόρη ενός ιερέα στην Καπερναούμ που είχε την τύχει να σωθεί μέσω των θαυμάτων του Ιησού Χριστού.

 

 
Χριστίνα Δάδινα
Πάντειο πανεπιστήμιο-επικοινωνίας μέσων και πολιτισμού

Latest Articles

Διάβασε επίσης...