Τάνγκο: Όταν δύο σώματα γίνονται ένα

 

 

Ο χορός είναι μια κίνηση, ένα συναίσθημα, μια αίσθηση, μια πρόκληση απέναντι στους ρυθμούς της μουσικής. Ο χορός είναι μια διέξοδος από τη σκληρή πραγματικότητα καθώς η ψυχή και το σώμα αφήνεται στην μαγεία της μουσικής. Ιδιαίτερα το αργεντίνικο Τάνγκο που γεννήθηκε στις λαϊκές γειτονιές του Μπουένος Άιρες και του Μοντεβιδέου κατά τα τέλη του 19ου αιώνα ως ένα είδος συγκερασμού, που προέρχονταν από τα διάφορα μεταναστευτικά ρεύματα εκείνης της εποχής.

Το Τάνγκο είναι ένας χορός που αποπνέει πάθος, αισθησιασμό, ηλεκτρισμό, καθώς και έναν ερωτισμό που ξεκινά  από το πρώτο βλέμμα, το πρώτο κάλεσμα που θα οδηγήσει στην αγκαλιά το ζευγάρι. Η αγκαλιά είναι το πιο σημαντικό σημείο αυτού του χορού που καλεί  το ζευγάρι να κινηθεί σε έναν κοινό άξονα. Το Τάνγκο είναι μια συναίνεση ανάμεσα στο ζευγάρι, ο καβαλιέρος προτείνει και η ντάμα συναινεί .Όπως υποστηρίζει ο Κώστας Καρεμφυλλίδης, «Με το Τάνγκο οι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά χορεύοντας ερωτικά. Είναι μια υλοποίηση του υπέρτατου έρωτα που θα θέλαμε να ζήσουμε κάποια στιγμή, γι’ αυτό όλοι εμείς που χορεύουμε νιώθουμε ότι τον ζούμε, εν τέλει, ή πως πλησιάζουμε στο να τον ζήσουμε, γι’ αυτό και αγκαλιαζόμαστε σφιχτά».

Το Τάνγκο είναι μια ισορροπία ανάμεσα στην φωτεινή και σκοτεινή πλευρά της ζωής , μια αισθησιακή μυσταγωγία, είναι μια ακρωβασία μεταξύ των δύο φύλων πάνω σε ένα μουσικό σχοινί με νότες, αγγίγματα και βλέμματα. Ένας χορός που κινείται από τα νήματα του έρωτα και της επαφής των δύο σωμάτων.

 

 
Μαρία Λεοντή
Ονομάζομαι Μαρία Λεοντή και είμαι τριτοετής φοιτήτρια στο τμήμα ΦΠΨ στην Φιλοσοφική σχολή Αθηνών. Παρακάτω σας παραθέτω λίγα λόγια σχετικά με την προσωπικότητα μου καθώς και για τα ενδιαφέροντά μου . «Δεν υπάρχει παιδί που μισεί το διάβασμα , υπάρχουν μόνο παιδιά που δεν έχουν βρει το κατάλληλο βιβλίο ».Αυτό το ρητό χαρακτηρίζει την προσωπικότητά μου ,καθώς με βοήθησε να ανακαλύψω τον κόσμο του βιβλίου . Διαβάζω όσο το δυνατόν περισσότερα μυθιστορήματα καθώς με βοηθά να «ταξιδεύω» και να ανακαλύπτω καινούργιους κόσμους μέσα από τα λόγια του συγγραφέα . Όλα τα μυθιστορήματα έχουν μια μαγεία την οποία μπορείς να γνωρίσεις μόνο αν αφεθείς . Επίσης , μου αρέσει να ταξιδεύω γιατί μου δίνεται η δυνατότητα να γνωρίζω την ιστορία του κάθε τόπου ,καινούργιους πολιτισμούς, ήθη, έθιμα καθώς και να αντικρίσω την ομορφιά του κάθε τόπου που κάνει τον καθένα από αυτούς ξεχωριστούς. Τέλος, ένα άλλο από τα ενδιαφέροντα μου είναι ο αθλητισμός .Ο αθλητισμός με βοηθά να παραμείνω καθώς και να αισθάνομαι υγιής και δυνατή .Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από πολλούς σαν μια διέξοδος από το άγχος και τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...