Τα παραμύθια φταίνε για όλα

Τα παραμύθια φταίνε για όλα… δεν φταις ούτε εσύ ούτε εγώ. Που να φανταζόσουν όταν σου διάβαζε ο μπαμπάς σου παραμύθια ότι εκεί έξω όχι άπλα δεν κυκλοφορούν πρίγκιπες με το άσπρο άλογο αλλά μόνο βάτραχοι; Και να λοιπόν εσύ να πιστεύεις αυτά που γράφουν και να ξεκινάς την ζωή σου με την φράση «Μια φορά και ένα καιρό» και με την πεποίθηση πως είσαι μια σύγχρονη πριγκίπισσα. Κάπου εκεί λοιπόν γνωρίζεις και  τον πρώτο σου πρίγκιπα. Εντάξει μπορεί να είναι λίγο διαφορετικός από ότι τον φανταζόσουν, χωρίς άλογο και παλάτι έχει όμως ποδήλατο! Και να, η καρδία σου να φτερουγίζει σαν τρελή και εσύ να χαίρεσαι ότι βρήκες τον έναν και μοναδικό.

Σε πλησιάζει, ωραίος και γοητευτικός όπως τον φανταζόσουν, χαρίζοντας σου το γοβάκι που νομίζεις πως έχασες.  Έτσι αρχίζει το δικό σου παραμύθι  που είναι όλα ρόδινα. Βόλτες, καφέδες, εκδρομές με εσένα πρωταγωνίστρια στην μέση να φωνάζεις σ’αγαπάω και αυτόν πιο ψηλά από ποτέ στα μάτια σου. Και εκεί που λες «Ναι! Αυτό είναι!» το παραμυθάκι σου έχει αρχίσει να ξεφτίζει από την δική του μεριά τουλάχιστον.

Ο χρόνος πέρασε και πλέον άρχισε να βαριέται το ρόλο που με περισσή χαρά του έδωσες απλόχερα. Δεν είναι το ίδιο κεφάτος με πριν, ούτε πρόθυμος να σου κάνει το χατίρι και να σηκωθεί από την βολή του για να σε δει.

Κάπου εκεί λοιπόν ακούς την πρώτη καμπάνα να χτυπάει… Νταν….

Παρόλα αυτά κλείνεις τα μάτια γιατί δεν θες να δεις  το πρίγκιπα σου να ξαναγίνεται βάτραχος. Και συνεχίζεις λοιπόν έτσι με περισσότερους συμβιβασμούς, φιλώντας και ξαναφιλώντας τον βάτραχο, που δεν λέει να γίνει πρίγκιπας, ελπίζοντας ότι με υπομονή και αγάπη όλα θα ξαναφτιάξουν. Και περνάει ο καιρός και εσύ απογοητεύεσαι ακόμα περισσότερο μέχρι που καταλαβαίνεις ότι το παραμυθάκι σου, που έκανες τόσα για να το διατηρήσεις όμορφο και αστραφτερό φτάνει στο τέλος του, χωρίς happy end.

Νταν… Νταν…

Και ξαφνικά σκάει η φούσκα! Ο πρίγκιπας φεύγει, ενώ εσύ ως άλλη σταχτοπούτα βρίσκεσαι σε μια άδεια σάλα με το γοβάκι σου στα χέρια και το ρολόι να χτυπάει εκκωφαντικά δώδεκα! Τρομοκρατημένη συνειδητοποιείς ότι κανένα παραμύθι δεν σου έμαθε  πώς να αντιδράς σε αυτή την περίπτωση. Και τώρα τι; Τι γίνεται όταν φύγει ο πρίγκιπας καβάλα στο άλογό του μόνος;

Τότε είναι που επανέρχεσαι στην πραγματικότητα και αποφασίζεις ότι ο πρίγκιπας της ζωής σου είσαι εσύ και ότι τον επόμενο που θα διαλέξεις, όχι για να τον κάνεις πρίγκιπα σου αλλά για να τον βάλεις στην ζωή σου, θα τον ζυγίσεις πολύ καλά.

Και κάπως έτσι… ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί χειρότερα…

 

10

Latest Articles

Διάβασε επίσης...