Τα είδη των φοιτητών που βλέπεις στο κυλικείο της σχολής σου

Μιας που το πολυαγαπημένο μας καλοκαιράκι πέρασε και τη σκυτάλη παίρνει το φθινόπωρο με ότι αυτό συνεπάγεται (βροχές, εξεταστική, διάβασμα, μαθήματα) και για να μπαίνουμε σε mood το σημερινό μας άρθρο έχει να κάνει με ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της σχολής, μην πηγαίνει το μυαλό σας σε τίποτα αμφιθέατρα, το οποίο δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το κυλικείο.Παρακάτω σου έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με τους τύπους των φοιτητών που συναντάμε καθημερινά στα πολυσύχναστα κυλικεία των σχολών.

Μιας που το πολυαγαπημένο μας καλοκαιράκι πέρασε και τη σκυτάλη παίρνει το φθινόπωρο με ότι αυτό συνεπάγεται (βροχές, εξεταστική, διάβασμα, μαθήματα) και για να μπαίνουμε σε mood το σημερινό μας άρθρο έχει να κάνει με ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της σχολής, μην πηγαίνει το μυαλό σας σε τίποτα αμφιθέατρα, το οποίο δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το κυλικείο. Ένα μέρος που το χαρακτηρίζουν οι χαλαροί ρυθμοί ζωής, αλλά και η αναποφασιστικότητα για το αν πρέπει να μπεις στο μάθημα ή να κάτσεις να απολαύσεις το κολατσιό σου με καλή παρέα και συνοδευόμενο από ατελείωτες συζητήσεις και γέλια.
Παρακάτω σου έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με τους τύπους των φοιτητών που συναντάμε καθημερινά στα πολυσύχναστα κυλικεία των σχολών.

1) Ο πάμε για καφέ
Ο συγκεκριμένος φοιτητής έχει ρίξει πιστόλι σε όλα τα μαθήματα όλων ανεξαιρέτως των εξαμήνων και φυσικά χωρίς να έχει ούτε μία τύψη γι’ αυτό του το κατόρθωμα. Έχει δοκιμάσει φυσικά όλο το κατάλογο του κυλικείου και έχει άποψη για όλα τα αγαθά, ενώ τις περισσότερες φορές έχει και το δικό του τραπεζάκι. Ανυποψίαστα θύματα, οι συμφοιτητές και φίλοι του, παρασύρονται από τις ρητορικές του ικανότητες και μη μπορώντας να του αρνηθούν τον συνοδεύουν για να πιουν μαζί έναν από τους αμέτρητους καφέδες.

2) Ο κάνω εργασία- διαβάζω
Όλοι έχουμε έναν συμφοιτητή ο οποίος για κάποιο ανεξερεύνητο λόγο δεν μπορεί να διαβάσει σπίτι με τη δικαιολογία ότι οι γονείς του κάνουν φασαρία, το σκυλί του γαυγίζει, χτίζετε μια οικοδομή λίγο παρακάτω και αναγκάζετε να διαβάσει κάπου έξω, και βρίσκει το κυλικείο της σχολής του, στο οποίο μπαινοβγαίνει συνεχώς κόσμο που γελάει, κλαίει, γκαρίζει, τον ιδανικό χώρο για διάβασμα. Και επειδή στη βιβλιοθήκη δεν μπορεί να πάρει το καφεδάκι του καταλαμβάνει το μεγαλύτερο τραπέζι του κυλικείου απλώνει τις σημειώσεις του και διαβάζει (λέμε τώρα) σαν κύριος.

3) Ο βλαχοδήμαρχος
Ο γνωστός και πολυαγαπημένος μας βλαχοδήμαρχος δεν είναι άλλος από αυτό το παιδί που ξέρει και δεν κάνει άλλη δουλειά από το να χαιρετά τους πάντες και τα πάντα. Γνωρίζει ήδη από το πρώτο εξάμηνο που πάτησε το πόδι του στη σχολή όλα τα άτομα από όλα τα τμήματα και έχει βρει τον άνθρωπό του για οποιαδήποτε χάρη χρειαστεί. Συχνά έρχεται και στρογγυλοκάθεται στο τραπέζι σου και αρχίζει να μιλά σε σένα και την παρέα σου θέλοντας να γίνει το επίκεντρο της προσοχής. Άλλοτε συμπαθητικός, και άλλοτε άκρως εκνευριστικός ο δημοφιλής αυτός φοιτητής υπάρχει σε κάθε σχολή και άρα και σε κάθε κυλικείο και δεν έχεις παρά να τον ανεχτείς!

4) Η παρέα που κάνει μόνο φασαρία
Η παρέα αυτή δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από εκείνη την ενοχλητική παρέα που γελάει και φωνάζει σαν να μην υπάρχει κανένας άλλος μέσα στο κυλικείο παρά μόνο αυτή και μάντεψε! Είναι πάντα εκεί τις φορές που θα είσαι κι εσύ. Αυτή η παρέα φαίνεται να μην έχει καμία υποχρέωση κι αποτελεί άξιο απορίας το ΓΙΑΤΊ έρχονται στη σχολή αφού δεν μπαίνουν ποτέ να παρακολουθήσουν μάθημα.

9
Δήμητρα Πανοπούλου
Δηλώνω 18 χρονών και φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πάντειο πανεπιστήμιο. Δημιουργική και εσωστρεφή θα με χαρακτήριζα με όρεξη για αναζήτηση νέων πραγμάτων. Αποφάσισα να σπουδάσω δημοσιογραφία διότι έχω την ψευδαίσθηση ότι τα άρθρα μου θα αλλάξουν μια μέρα το κόσμο. Ποια πραγματικότητα εξάλλου δεν ξεκίνησε από μία ψευδαίσθηση; Λατρεύω τις ατελείωτες συζητήσεις, την καλή παρέα και τον ζεστό καφέ.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...