Τα είδη των φοιτητών στην εξεταστική!

Ο καιρός ανοίγει, η άνοιξη έχει μπει για τα καλά, το Πάσχα είναι μια ανάσα μακριά μας… Και ενώ όλα αυτά για τους υπόλοιπους ανθρώπους σημαίνουν καλοκαίρι, θάλασσά, παγωτά και άπειρες ώρες καφέ στον ήλιο, για εμάς τους φοιτητές σημαίνει ένα πράγμα: έρχεται η εξεταστική. Για να λέμε του λόγου το αληθές, όσο επιμελείς φοιτητές και αν ήμασταν κατά τη διάρκεια του χειμώνα όσο ζεσταίνει ο καιρός τα πράγματα αλλάζουν και η παρόρμηση να παίξεις τίτσου αντί να πας στις διαλέξεις γίνεται όλο και πιο συχνή! Επιπλέον, για όνομα του Θεού πώς θα βρούμε κουράγιο να διαβάσουμε κατά τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών όταν το μόνο που πρέπει να μας απασχολεί είναι το αρνί και πώς θα κάψουμε τις θερμίδες του μέχρι την μέρα που θα βγούμε στη παραλία;;
Ας δούμε λοιπόν τα είδη των φοιτητών κατά την εαρινή εξεταστική και όχι μόνο!

  1. Ο επιμελής και οργανωμένος μέχρι αηδίας

    Ο άνθρωπος είναι εξπέρ στην τήρηση του προγράμματος. Έχει ήδη πάρει τα βιβλία, τα έχει μελετήσει, έχει εντοπίσει τα σημαντικότερα σημεία και έχει τις καλύτερες σημειώσεις. Παρίσταται σε όλες τις διαλέξεις και είναι αφοσιωμένος στο στόχο του και του αξίζουν συγχαρητήρια. Μια συμβουλή σε αυτό το τύπο φοιτητή θα ήταν να μην ξεχνά να χαλαρώνει που και που χωρίς βέβαια να παρεκκλίνει από τα όνειρα του. Θυμηθείτε παιδιά: τα πάντα χρειάζονται μέτρο!

2) Ο παραλίας

Ο άνθρωπος αυτός είτε βρέθηκε στη σχολή κατά τύχη είτε δεν του αρέσει τελικά καθόλου το τμήμα που πέρασε ή απλώς απολαμβάνει τις ελευθερίες της φοιτητικής ζωης. Βρίσκεται κάθε πρωί στο στέκι του δίπλα από τη σχολή, παίζει τάβλι, τίτσου, χαρτιά και πίνει 3 καφέδες τη μέρα. Δεν θυμάται ούτε τα ονόματα των καθηγητών, ούτε καν τα μαθήματα που έχει πάρει. Είναι ο άνθρωπος που έχει τις λιγότερες πιθανότητες να πάθει κρίση άγχους. Δεν τον απασχολεί τίποτα πέρα από το πού θα βγει σήμερα. Θα τον καταλάβετε όταν θα έρθει στην εξεταστική με hang over από το χθεσινό ξεφάντωμα και ντυμένος με το μαγιό του για να πάει για μπάνιο μετά.

3) Ο «τελευταία στιγμή»

Κάθε φορά που τον ρωτάς πώς πάει η σχολή σου λέει πώς είναι όλα υπό έλεγχο. Έχει, λέει, μπόλικο χρόνο να διαβάσει και δεν βιάζεται καθόλου. Αναβάλλει την προετοιμασία από αύριο σε αύριο και ξαφνικά βρίσκεται μια μέρα πριν την εξεταστική! Αγχώνεται, αλλάζει δέκα χρώματα και εφοδιάζεται με δέκα καφέδες γιατί η ύλη πρέπει να βγει εκείνο το βράδυ. Και μην κάνετε πως δεν ξέρετε για τι πράγμα μιλάω, όλοι το έχουμε κάνει. Μην ανησυχείτε, δεν θα το πω στη μαμά σας.

4) Ο παραστρατημένος φοιτητής.

Όλο το χειμερινό εξάμηνο παρακολουθούσε στη σχολή, διάβαζε πού και πού τις σημειώσεις και πήγε πολύ καλά στη χειμερινή εξεταστική. Μαζί με την άνοιξη ο φοιτητής αυτός παίρνει και το στραβό το δρόμο… Λίγο η ρομαντική ατμόσφαιρα με τις πεταλούδες και τα λουλούδια που ανθίζουν, λίγο ο ήλιος που του ζεσταίνει το κορμί, με τούτα και με κείνα αρνείται πεισματικά να χάσει την υπέροχη μέρα που έχει σήμερα -και κάθε σήμερα- και αντί αυτού παίρνει το καφεδάκι του στο χέρι και λιάζεται. Και στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω ως φοιτήτρια του Παντείου ότι είναι πολύ δύσκολο να αντισταθείς στο άραγμα στο γρασίδι και ας νιώσεις τύψεις μετά…

5) Ο «έχω τις σημειώσεις και τα θέματα»

Μέλος παράταξης και εν όψει των φοιτητικών εκλογών που έρχονται ο κύριος-α θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να σε προσελκύσει και να σου εκφράσει το «έντονο» ενδιαφέρον του για τη σταδιοδρομία σου και την πρόοδο της σχολής. Θα σου δώσει σημειώσεις, προτεινόμενα θέματα και ό,τι άλλο με αντάλλαγμα το λιγότερο τη ψήφο σου. Μην πέσεις στην ανάγκη τους, βρες από αλλού σημειώσεις. Έλεος!

6) Υγιής φοιτητής
ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ!!!!!!

6

Latest Articles

Διάβασε επίσης...