Τα απαραίτητα που ξεχνάμε σε ένα ταξίδι

Ο ενθουσιασμός ενός ταξιδιού, πάντα μας συνεπαίρνει, με αποτέλεσμα να ξεχνάμε να πάρουμε μαζί μας πράγματα εντελώς απαραίτητα. Όσο οργανωτικός και να είναι κάποιος, πάντα θα αμελεί μερικές αποσκευές που δυστυχώς θα καταλάβει ότι λείπουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Πάμε να δούμε ορισμένα από αυτά…

1)Φορτιστής

Ένα τόσο μικρό καλωδιάκι, το οποίο μπορεί να “μας αποκόψει” από τον “έξω κόσμο”, είναι απαραίτητο όχι μόνο για τη περίσταση του ταξιδιού, αλλά ένας εφεδρικός φορτιστής πρέπει να υπάρχει ακόμα και στη τσάντα της δουλειάς.

2) Aκουστικά

Συνήθως τα βρίσκουμε ξεχασμένα στις τσέπες του παλτό ή του τζιν, ωστόσο επειδή η μουσική είναι η καλύτερη συντροφιά για τον δρόμο, ειδικά άμα ταξιδεύουμε μόνοι, καλό θα είναι τα ακουστικά να έχουν το νούμερο ένα θέση στη λίστα των αποσκευών μας.

 

3)Σνακ

Ανεξάρτητα από τη διάρκεια του ταξιδιού-εκδρομής, ανά πάσα ώρα και στιγμή, μια μικρή λιγούρα μπορεί να σου χαλάσει τη διάθεση. Γι αυτό λίγα κράκερς ή ένα κρουασάν, επιβάλλεται να βρίσκονται μέσα στο σακίδιο μας.

4)Μανδηλάκια ή υγρό καθαρισμού

Κι επειδή μετά το φαγητό τα χέρια μας δεν είναι ποτέ καθαρά, τα υγρά μανδηλάκια είναι ένα “εργαλείο” που δε πρέπει να λείπει από τα προσωπικά είδη κανενός. Άσε που κατά τη διάρκεια της διαδρομής, τα χέρια μας αγγίζουν τόσα αντικείμενα, που αυτομάτως γίνονται εστία μικροβίων.

5)Γυαλιά ηλίου

Είτε χειμώνας, είτε καλοκαίρι, μια ηλιόλουστη μέρα, ενδεχομένως να σκάσει μύτη. Για να απολαύσεις αυτή τη μέρα, φρόντισε να είσαι καλά εφοδιασμένος με αντηλιακή… και φυσικά γυαλιά ηλίου.

6) Και τέλος… τα κλειδιά του σπιτιού

Ωραία το λες το “Φεύγω” και κλείνεις τη πόρτα πίσω σου. Όταν όμως θα έρθει η ώρα της επιστροφής, σκέψου τί θα κάνεις αν έχεις ξεχάσει τα κλειδιά. Πραγματικά αδιανόητο…

Γι αυτό την επόμενη φορά που σκοπεύεις να λείψεις για μέρες από το σπίτι, καλό θα ήταν μερικές μέρες πιο μπροστά να ετοιμάσεις μια λίστα με τα …. απολύτως απαραίτητα.

Καλό μας ταξίδι λοιπόν!

1
Θεοδώρα Παπαζιάκα
Τα βιβλία και οι γνώσεις, υπάρχουν ζωντανά μέσα στα άδυτα του νου και της ψυχής μας...

Latest Articles

Διάβασε επίσης...