Τα 7 πιο στοιχειωμένα μέρη σε όλον τον κόσμο!

 Αυτά είναι μερικά από τα πιο στοιχειωμένα μέρη σε όλον τον κόσμο. Απολαύστε!

 

1.  Ο πύργος του Λονδίνου, ΑΓΓΛΙΑ

 

Image result for haunted tower of london

 

Κτισμένος το 1066, ο πύργος του Λονδίνου είναι γνωστός για τους τραγικούς θανάτους πολλών ανθρώπων που “φιλοξενήθηκαν” στα κελιά του, εδραιώνοντας τον ως έναν από τους πιο στοιχειωμένους πύργους στον κόσμο καθώς θρύλοι κάνουν αναφορές σε φαντάσματα που κάνουν την εμφάνιση τους μόλις πέσει η νύχτα!

 

 2.    Το νησί με τις κούκλες, ΜΕΞΙΚΟ

Image result for doll island mexico

 

Την δεκαετία του 50′ ένα μικρό κοριτσάκι πνίγηκε στο κανάλι του νησιού. Ένας επιστάτης βρήκε δίπλα στο άψυχο σώμα του μια κούκλα, την οποία υπέθεσε πως άνηκε στο κοριτσάκι και την κρέμασε προς τιμή του σε ένα δέντρο. Τα επόμενα χρόνια αποκτώντας εμμονή από το συμβάν κρέμασε δεκάδες κούκλες πιστεύοντας πως έτσι θα εξευμενίσει το πνεύμα του νεκρού παιδιού το οποίο πιστεύεται πως στοιχειώνει το νησί έως και σήμερα.

 

3.   Το Τούνελ των ουρλιαχτών, ΚΑΤΑΡΆΚΤΕΣ ΤΟΥ ΝΙΑΓΆΡΑ

Image result for screaming tunnel ghost

 

Το στοιχειωμένο τούνελ των ουρλιαχτών, με μαρτυρίες πολλών περαστικών να έχουν ακούσει φωνές, κλάματα και κάποιες φορές ακόμα και ουρλιαχτά.

 

4.    Το κοιμητήριο Highgate, ΛΟΝΔΙΝΟ

 

Image result for highgate cemetery

Ένα μαυσωλείο ξεχασμένο από τον χρόνο, φιλοξενεί πάνω από 170,000 ανθρώπους σε 53,000 τάφους. Θεωρείται ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη από πολλούς, με αναφορές σε μεγάλο αριθμό φαντασμάτων να κάνουν την εμφάνισή τους όταν πέφτει η νύχτα.

 

5.  Sleepy Hollow, Νέα Υόρκη

Image result for sleepy hollow

Σε αυτό το μέρος γεννήθηκε ένας από τους πιο σκοτεινούς θρύλους, εκείνος του ακέφαλου καβαλάρη, μια ιστορία την οποίο την λέμε ακόμα και σήμερα. Αν και δύο αιώνες μετά πολλοί είναι εκείνοι που δεν τολμάνε να διασχίσουν την γέφυρα που οδηγεί στο καταραμένο δάσος. Ίσως να έχουν τους λόγους τους!

 

6.  Φυλακές Πενσιλβανία, ΗΠΑ

 

Λειτουργούσε από το 1829 έως και το 1971 και αποτέλεσε ένα χώρο ο οποίος είχε φιλοξενήσει συνολικά πάνω από 75,000 άτομα, άνδρες και γυναίκες! Σήμερα η φυλακή προκαλεί τρόμο σε πολλούς, όχι μόνο λόγω της τρομακτικής της όψης καθώς φημολογείται πως κάθε νύχτα οι περαστικοί ακούνε ήχους από ουρλιαχτά, αλυσίδες και χτύπους.

 

 

7.  Το σανατόριο του Waverly Hills, ΗΠΑ

Image result for waverly hills sanitarium

Από πολλούς θεωρείται ίσως και το πιο στοιχειωμένο μέρος σε όλον τον κόσμο. Την εποχή που η φυματίωση χτύπησε την περιοχή αποφασίστηκε οι ασθενείς να κλειστούν σε αυτό το κτήριο! Όχι όμως έχοντας ως στόχο την θεραπεία των ιδίων αλλά κυρίως την απομάκρυνση τους από τον υπόλοιπο υγιή πληθυσμό. Αποτέλεσμα, ο θάνατος χιλιάδων ανθρώπων εντός των τοίχων του τρομακτικού αυτού κτηρίου! Πολλοί υποστηρίζουν πως αισθάνονται την απελπισία, την οργή και τον πόνο που είχαν εκείνα τα άτομα τις τελευταίες τους στιγμές στο σανατόριο. Άλλοι πιστεύουν, πως οι έγκλειστοι, δεν εγκατέλειψαν πραγματικά ποτέ το μέρος,

Η επιλεγμένη εικόνα είναι από : Wikipedia

4
Κυριάκος Βαρνάβας
Απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου. Λάτρης της ψυχολογίας, της ιστορίας και της ποίησης. Αδυναμία μου τα anime, το σκάκι και τα παιχνίδια τύχης. Αν με ρωτούσατε να περιγράψω την ιδανική εικόνα στο μυαλό μου αυτή θα ήταν "βροχή, ένα καλό βιβλίο μυστηρίου και ένα ποτήρι κρασι". Αν πάλι μου ζητούσατε να μιλήσω για το όνειρο μου, τότε δε θα χρειαζόταν να σας πω κάτι καθώς μπορείτε να το δείτε με τα ίδια σας τα μάτια, την οικογένεια μου, το Beasty.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...