Τα 4 βιβλία που μου άλλαξαν τη ζωή!

Δεν θα 'πρεπε να διδάσκουμε τα πιο σπουδαία βιβλία, θα 'πρεπε να διδάσκουμε την αγάπη για το διάβασμα.. B.F Skinner

Τα 4 βιβλία που μου άλλαξαν τη ζωή: Στην εποχή μας, η ανάγνωση βιβλίων αποτελεί μία από τις αγαπημένες συνήθειες  πολλών ανθρώπων ανεξαρτήτου ηλικίας. Δεν είναι λίγες οι φορές που μετά από μία δύσκολη μέρα, αναζητούμε συντροφιά στο αγαπημένο μας βιβλίο και νιώθουμε αισθητά την ανάγκη να ταξιδέψουμε μέσα από τις σελίδες του. Κάθε είδος συγγράμματος έχει κάτι να μας προσφέρει, κάτι να μας διδάξει. Έτσι λοιπόν ξεχώρισα 4 από τα αγαπημένα μου βιβλία, τα οποία  μου άλλαξαν τον τρόπο σκέψης μου ύστερα από την ανάγνωση τους και θα ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας.

Βιβλία

  •  Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗ FERRARI ΤΟΥ

Ένα  δημοφιλές βιβλίο γραμμένο από τον Robin Sharma το οποίο έχει μεταφραστεί σε 70 γλώσσες και έχει κάνει ιδιαίτερη αίσθηση στο κοινό. Ήδη τόσο από τον τίτλο όσο και από το εξώφυλλο  αδημονείς να το διαβάσεις.  Ένα μυθιστόρημα – μάθημα ζωής. Η ιστορία διαδραματίζεται γύρω από το πρόσωπο του μεγαλοδικηγόρου Τζούλιαν Μαντλ  που  είδε την ζωή του να ανατρέπεται και να φτάνει κοντά στον θάνατο. Αυτό το γεγονός αποτέλεσε την αφορμή ώστε να αλλάξει για πάντα την ζωή του.  Τι καλύτερο λοιπόν από ένα βιβλίο που σε παροτρύνει να αναζητάς τον ουσιαστικό σκοπό της ζωής εγκαταλείποντας τον υλικό κόσμο;

 

Βιβλία

  • Η σπηλιά της γοργόνας

   Πρόκειται για ένα βιβλίο που ξετυλίγει μια αληθινή ιστορία φοβερά συγκινητική. Η συγγραφέας Λίτσα Ψαραυτή κατάφερε μέσα σε λίγες σελίδες να αποδώσει  τον μεγάλο πόνο που ένιωσαν οι πρόσφυγες κατά τον διωγμό τους από την Σμύρνη το 1922. Ο αγώνας και οι περιπέτειες που σημάδεψαν τη ζωή αυτών των ανθρώπων μας διδάσκει πολλά. Προσωπικά, ύστερα από την ανάγνωση του κατάφερα να εκτιμήσω  στοιχεία  της καθημερινής μου ζωής και να κατανοώ  τις δύσκολες καταστάσεις  με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος  ο πρόσφυγας σε κάθε εποχή.

 

Βιβλία

  • ΝΙΤΣΕ : 99 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

Σίγουρα όλοι κάποια στιγμή έχουμε ακούσει κάποιο από τα αποφθέγματα του Νίτσε. Ο Άλλαν Πέρσυ λοιπόν συγκέντρωσε 99 από τις πιο καίριες σκέψεις του φιλοσόφου σ’ένα βιβλίο.  Αυτά τα 99 μαθήματα  μας βοηθούν να ξεπερνούμε τις δυσκολίες και τους φόβους μας , να ανακτούμε το θάρρος μας και να αγωνιζόμαστε καθημερινά για τα όνειρα μας. Ένα βιβλίο ιδιαίτερα χρήσιμο τόσο για την εφηβική ηλικία όπου ο φόβος της αποτυχίας κυριαρχεί όσο και για την μετέπειτα πορεία του ανθρώπου ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με πολλές δυσκολίες.

 

  • Ξαναφτιάξε τη βαλίτσα σου

Τέλος, ένα εξίσου σημαντικό έντυπο το οποίο κέρδισε μια θέση στην καρδιά μου είναι το ‘ξαναφτιάξε την βαλίτσα σου’ των David A. Shapiro και Richard J. Leider. Ένα μείγμα σοφίας και ελπίδας που σε παροτρύνει να ζήσεις την ζωή που ονειρεύεσαι απαλλαγμένος από περιττά βάρη. Ποτέ δεν είναι αργά να σχεδιάσεις το ταξίδι σου και να ξαναφτιάξεις τις αποσκευές σου σε τέσσερις βασικούς τομείς της ζωής σου που αφορούν τον τόπο, την σχέση, την δουλειά και τον σκοπό της καθημερινότητας σου.

Σαφώς οι προτιμήσεις των ανθρώπων στην επιλογή ενός βιβλίου  ποικίλουν. Ωστόσο, το καθένα περνάει το δικό του μήνυμα και μας οδηγεί σε μια καλύτερη  ζωή από κάθε άποψη!

Πόσο δύσκολο είναι τελικά να είμαστε αισιόδοξοι;

Δες τη σελίδα μας στο Facebook

Δες τη σελίδα μας στο Instagram

 

 

 
Κατερίνα Τσιακαράκη
Να πετάς στα σύννεφα όταν οι άλλοι σου λένε να πατάς στην Γη και να κανεις αυτό που επιθυμεί η καρδιά σου. Αυτό λέω πάντοτε στον εαυτό μου και κάπως έτσι έφτασα να σπουδάζω δημοσιογραφία στο Παντειο Πανεπιστήμιο . Η αρθρογραφία σε συνδυασμό με την μουσική είναι στοιχεία που με εκφράζουν και μέσα από τα άρθρα μου θέλω να δώσω αυτή την νότα που έχουμε ανάγκη στη ζωή μας.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...