Τα 18 ίσως να είναι και μπελάς.

Τα 18 βεβαίως είναι η πιο αξέχαστη ηλικία!
Ναι, γίνεσαι επιτέλους ενήλικας!
Ναι, πλέον δεν θα δίνεις αναφορά σε κανένα για τίποτα!
Ναι, επιτέλους θα κάνεις μια ζωή που ονειρεύεσαι χωρίς να σου επιβάλλεται κανείς!
Ναι, σε περιμένει μια ξέφρενη ζωή όπως εσύ την φαντάζεσαι!

Εμμμ, αναρωτήθηκες ποτέ τί σε περιμένει άλλο;

Όπως καταλαβαίνεις φίλε μου πλέον γίνεσαι 18, και εκτός από ξέφρενα πάρτυ με ατέλειωτα ξενύχτια και αύθονο ποτό χωρίς περιορισμούς έχεις και τόσες μα τόσες υποχρέωσεις.

Μπαίνεις σε μια ηλικία που θα την χαρακτήριζα περίπλοκη! Βασικά είναι μια μεταβατική περίοδος στη ζωή σου, διότι περνάς από την εφηβεία στην ενηλικίωση, πράγμα λιγουλάκι δύσκολο στην προσαρμογή.

Καταρχάς, εκεί είναι που αρχίζεις να αναρωτιέσαι. Ποιος είμαι πραγματικά;
Προσπαθείς να βρείς τον εαυτό σου,να κατασταλάξεις σε τι θέλεις και τι όχι,να προσαρμόσεις τα θέλω σου, τα μπορώ σου. Θέτεις τους στόχους στη ζωή σου, αυτά που θέλεις να κάνεις!

Αποφασίζεις αν θα προχωρήσεις την ζωή σου, και να σπουδάσεις. Και φίλε μου αν ετοιμάζεσαι και για σπουδές, σε περιμένουν πολλά καινούργια πράγματα.

Μάντεψε ποιός δεν θα είναι εκεί να σε νταντεύει…
Καλά το μάντεψες η μαμά και ο μπαμπάς είναι πλέον απόντες!
Και μεταξύ μας λογικό, αφού ως ενήλικας πλέον πρέπει εσύ να καθοδηγείς τη ζωή σου!

Πρώτα πρώτα, αφού πλέον θα γίνεις φοιτητής πρέπει να αρχίζεις να αναζητάς για σπιτάκι. Μην σου πω τί διαδικασία έχει, αγχώνομαι και εγώ η ίδια!!!
Και μετά αφού έχεις εγκατασταθεί στο νέο σου σπίτι, ξεκινάνε τα καθημερινά τρέχαματα. Αγκαρείες όπως θα τις χαρακτήριζα εγώ.

Να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου έγκαιρα, να ψωνίσεις τρόφιμα για το σπίτι, να καθαρίσεις το σπίτι και ταυτόχρονα να έχεις να παραδώσεις δύο εργασίες και να θες να πας και για καφέ και άλλα τόσα που πρέπει να πραγματοποιήσεις στη μέρα σου. Ακούγεται σχεδόν τρομακτικό αλλά έτσι είναι φίλε μου τα 18 και υποχρεώσεις πάνε μαζί. Εσύ φυσικά όντας ακόμα άμαθος, θα γκρινιάζεις και θα δυσανασχετείς, και εγώ σε καταλαβαίνω απόλυτα!

Το θέμα όμως στο οποίο θέλω να καταλήξω είναι ότι, ναι. όλοι ανυπομονούμε να γίνουμε 18 μη γνωρίζοντας τί μας περιμένει. Έχουμε απλά στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι επιτέλους θα προσαρμόσουμε τη ζωή μας όπως εμείς θέλουμε, χωρίς να δίνουμε αναφορά στη μαμά και στον μπαμπά. Ότι θα βγαίνουμε μέχρι τα ξημερώματα ανέμελοι .Θα έχουμε μια ξέγνοιαστη ζωή, χωρίς έγνοιες και υποχρεώσεις. Μάλλον όχι. Ναι, θα τα ζήσεις όλα αυτά που φαντάζεσαι, εμπειρίες που θα σου μείνουν αξέχαστες αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσεις και την πραγματικότητα, ότι σε περιμένουν πολλά.

Γι’αυτό μη βιαστείς να μεγαλώσεις!
Ζήσε την ηλικία σου..

 

5
Άντρεα Νικολάου
Ο αυθορμητισμός είναι ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία της προσωπικότητας μου.Είμαι φοιτήτρια στο Τμημα Επικοινωνίας&Μεσα Μαζικης Ενημέρωση στο ΕΚΠΑ και κατάγομαι από ένα γεμάτο ιστορία νησί,την Κύπρο.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...