Exclusive Content:

Συνέντευξη με το μουσικό Χρήστο Γιάτση

Ο Χρήστος Γιάτσης είναι ένας ανερχόμενος και πολλά υποσχόμενος μουσικός.Το ταξίδι του σε αυτό το μαγικό κόσμο της μουσικής άρχισε σε πολύ μικρή ηλικία και προβλέπεται να είναι πολύ μεγάλο καθώς δείχνει να έχει όλα τα απαραίτητα προσόντα για μια μεγάλη καριέρα.Τον συνάντησα λοιπόν κάπου στο κέντρο και εκείνος γεμάτος προθυμία δέχτηκε να απαντήσει σε όλες μου τις ερωτήσεις.

Χρήστο,πότε και πώς άρχισε η ενασχόλησή σου με τη μουσική;
Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μουσική σε πολύ μικρή ηλικία (4-5 ετών), μάλιστα μόνος μου είχα ζητήσει από τους γονείς μου να με γράψουν στο ωδείο.Στη συνέχεια πήγα στη φιλαρμονική και φοίτησα σε μουσικό σχολείο ενώ φοίτησα και στο Τ.Ε.Ι Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής.Ήταν αυτό που ήθελα να κάνω και ήρθαν όλα τελείως φυσικά.

Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με το λαϊκό είδος μουσικής;
Αυτό βγαίνει από μέσα μου.Είναι αυτό το είδος μουσικής που με εκφράζει και με διασκεδάζει.Άλλωστε είναι αυτό που ταιριάζει καλύτερα και στη φωνή μου.

Θα δοκίμαζες να πειραματιστείς με κάποιο άλλο είδος;
Όχι!Αν και μου αρέσει να ακούω πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής ασπάζομαι τη γνωστή λαϊκή ρήση «Έκαστος στο είδος του».Σε αυτό είμαι καλός ,αυτό μπορώ και μου αρέσει να κάνω.Θεωρώ προτιμότερο να ασχολείσαι με κάτι που ξέρεις πως είσαι καλός και να προσπαθείς να εξελιχθείς πάνω σε αυτό παρά να πειραματίζεσαι με πολλά και να είσαι μέτριος.

Είσαι υπέρ ή κατά της «ταμπέλας» στη μουσική;
Σίγουρα υπάρχουν διαφορετικά είδη μουσικής .Το να χαρακτηρίζεις όμως ένα είδος λιγότερο ή περισσότερο ποιοτικό είναι χαζό.Όλα είναι μουσική και είναι θέμα γούστου το τι θα επιλέξεις να εκπροσωπήσεις αρκεί να το κάνεις με τον ανάλογο σεβασμό προς τη μουσική και να έχει και την ανάλογη ποιότητα.Αυτό βέβαια είναι κάτι που ισχύει για κάθε είδους τέχνη.

Πώς αποφάσισες να φύγεις από το Αγρίνιο και να έρθεις στην Αθήνα;
Ήρθα να κυνηγήσω το όνειρό μου, όσο κλισέ και αν σου ακούγεται αυτό.

Πόσο εύκολο είναι αυτό;
Εύκολο δεν είναι σε καμία περίπτωση.Η αλήθεια είναι πως την επαρχία την αγαπάω, μου αρέσει να τραγουδάω και να κάνω πράγματα εκεί όμως καλώς ή κακώς δε βοηθάει τους νέους καλλιτέχνες να ακουστούν.Στην Αθήνα είναι πολύ πιο εύκολο να σε ακούσει και να σε μάθει περισσότερος κόσμος και οι ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται είναι σίγουρα περισσότερες.

Θες να μου πεις δυο λόγια για το πρώτο σου single;
Το πρώτο μου single κυκλοφόρησε το 2012 από τη Final Touch με τίτλο «Αδυναμία» και είχε πάει αρκετά καλά μπορώ να πω.

Μετά από αυτή τη δουλεία ακολούθησαν πολλά ακόμα single μέχρι που φτάσαμε στο τελευταίο που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες και το οποίο πάει πάρα πολύ καλά.
Ναι πράγματι πάει πολύ καλά.Ο κόσμος φαίνεται να το έχει αγαπήσει παρά το λίγο χρονικό διάστημα που κυκλοφορεί.Έχει τίτλο «Θα σε κλέψω» και είναι μια συνεργασία με έναν άνθρωπο που εκτιμώ και θαυμάζω πολύ το Γιώργο Λιάτη που έχει κάνει την ενορχήστρωση.

Πόσο εύκολο είναι να γράφεις μουσική,στίχους και ταυτόχρονα να ερμηνεύεις;
Το να γράφω μουσική και στίχους προέρχεται από την ανάγκη μου να εκφράζομαι.Ας μην ξεχνάμε πως ξεκίνησα σαν μουσικός και στην πορεία συνδύασα αυτή μου την ιδιότητα με τη στιχουργική και την ερμηνεία.Ο συνδυασμός αυτών των τριών δεν είναι και τόσο δύσκολος γιατί κάνω κάτι που με εκφράζει (στίχους-μουσική) και κάτι που μου αρέσει (ερμηνεία).

Αν θα έπρεπε να δώσεις κάποιο από τα κομμάτια σου σε κάποιον άλλο καλλιτέχνη ποιο κομμάτι θα ήταν αυτό και σε ποιόν θα επέλεγες να το δώσεις.
Σίγουρα οι καλλιτέχνες για τους οποίους θα ήθελα να γράψω είναι πολλοί όμως αν θα πρέπει να επιλέξω μόνο έναν αυτός είναι ο Κωνσταντίνος Αργυρός.Δε θα έδινα όμως κάποιο από τα κομμάτια που ήδη έχω ερμηνεύσει.Θα ήθελα να γράψω κάτι από την αρχή που θα έχει γραφτεί αποκλειστικά για εκείνον.Ο λόγος που επιλέγω να σου πω το συγκεκριμένο άνθρωπο είναι γιατί τον θεωρώ έναν από τους καλλίτερους ερμηνευτές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα στο λαϊκό τραγούδι.

Μουσικά πρότυπα έχεις;
Ένας καλλιτέχνης που ξεχωρίζω είναι ο Βασίλης Δήμας.Ένας νέος καλλιτέχνης πολύ αξιόλογος ο οποίος αποτελεί για μένα πρότυπο καθώς προχωρά την καριέρα του με έναν πολύ όμορφο και αξιοθαύμαστο τρόπο.

Μια συνεργασία που ονειρεύεσαι;
Πάρα πολλές.Θα ήθελΑ να συνεργαστώ με το Γιάννη Πλούταρχο,τον Αντώνη Ρέμο ,τον Κωνσταντίνο Αργυρό ,το Βασίλη Δήμα κ.α.

Πόσο εύκολο είναι να αναπτύξεις φιλίες σε ένα χώρο όπως αυτός της μουσικής πο φαντάζει αρκετά ανταγωνιστικός;
Δε θα έλεγα ότι υπάρχει ανταγωνισμός αλλά συναγωνισμός.Όλοι κάνουμε μουσική και ο καθένας προσπαθεί να βελτιώνεται συνεχώς για τον εαυτό του και όχι γιατί θέλει να γίνει καλύτερος από κάποιον άλλο.Επομένως φιλίες προφανώς και μπορείς να κάνεις το ίδιο εύκολα όπως θα έκανες και αν δούλευες οπουδήποτε αλλού.

Αυτή τη περίοδο ετοιμάζεις κάποια καινούρια δουλειά;
Ευελπιστώ ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα κλείσει η συμφωνία με την εταιρεία με την οποία βρίσκομαι σε συζητήσεις και καλώς εχόντων των πραγμάτων μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί και κυκλοφορήσει ο πρώτος μου ολοκληρωμένος δίσκος.

Τα κομμάτια που θα περιέχει ο δίσκος θα είναι δικά σου;
Ναι θα είναι όλα δικά μου σε στίχους και μουσική.Γιατί πέρα από τη φωνή μου με ενδιαφέρει να ακουστεί όλη η δουλειά μου.

Μπορούμε να σε δούμε κάπου live αυτό το καιρό;
Ετοιμάζω κάποιες live εμφανίσεις τόσο στην Αθήνα όσο και στο Αγρίνιο και την Πάτρα οι οποίες θα ανακοινώνονται στην προσωπική μου σελίδα στο facebook.

Τι θυμάσαι από την πρώτη σου φορά που εμφανίστηκες live μπροστά στο κοινό;
Το άγχος ήταν τεράστιο όμως σιγά σιγά άρχισα να το απολαμβάνω και κάπου εκεί κατάλαβα πως έχω κάνει τη σωστή επιλογή και ότι αυτό ήταν που θέλω να κάνω στη ζωή μου.

Άγχος υπάρχει μέχρι και σήμερα;
Εννοείται αλλά διαρκεί μόνο τα πρώτα λεπτά μέχρι να νιώσω το κοινό και εκείνο εμένα,μέχρι να γίνουμε μια παρέα.Μου αρέσει πολύ αυτή η επαφή με τον κόσμο.

Υπάρχει κάποια live εμφάνισή σου που ξεχωρίζεις;
Αν θα ξεχώριζα κάποια θα ήταν οι εμφανίσεις μου για δυο χρόνια σε ένα μαγαζί στο Κολωνάκι.Είχαμε ξεκινήσει κάτι εντελώς από το μηδέν και ο κόσμος το αγκάλιασε αμέσως γεμίζοντας σε κάθε εμφάνιση το μαγαζί.

Υπάρχουν συνεργασίες για τις οποίες έχεις μετανιώσει;
Καμία.Είμαι πολύ τυχερός γιατί έχω συνεργαστεί με πολύ αξιόλογους μουσικούς και με ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει να πάω ένα βήμα πιο κάτω.Όλοι μου μάθανε κάτι και είμαι ευγνώμων για αυτό.

Πιστεύεις πως για να γίνει κάποιος μουσικός χρειάζεται να σπουδάσει πάνω σε αυτό ή το ταλέντο και μόνο αρκεί;
Σίγουρα υπάρχουν τα φυσικά ταλέντα όμως αν κάποιος θέλει να εξελιχθεί πρέπει να σπουδάσει.Επομένως σε κάθε περίπτωση οι σπουδές χρειάζονται.Η μουσική δεν είναι απλά μια τέχνη αλλά μια ολόκληρη επιστήμη την οποία πρέπει να μελετήσεις καλά.

Υπάρχει κάποιο από τα κομμάτια σου που να σε εκφράζει περισσότερο;
Είναι τα κομμάτια που έχω επιλέξει να μπούνε στο δίσκο μου.Είναι δέκα κομμάτια που έχω γράψει σε διαφορετικές περιόδους της ζωής μου και με εκφράζουν απόλυτα.

Για να βρείτε την επίσημη σελίδα του Χρήστου στο Facebook πατήστε εδώ
Για να δείτε το επίσημο κανάλι του Χρήστου στο Youtube πατήστε εδώ

5

Latest

Οι Voice actors παραμένουν επιφυλακτικοί για τη χρήση ΑΙ στα παιχνίδια

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς...

10 tips για να γνωρίσετε κόσμο σε ένα πάρτι

Η πλοήγηση στο κοινωνικό τοπίο ενός πάρτι μπορεί να...

Disney: Κρυμμένο χιούμορ για ενήλικες

Οι ταινίες της Disney είναι γνωστές για τις μαγευτικές...

5 Anime του 2000 που πρέπει να παρακολουθήσετε: Αριστουργήματα των αρχών της χιλιετίας

Η δεκαετία του 2000 ήταν μια χρυσή εποχή για...

Newsletter

spot_img

Don't miss

Οι Voice actors παραμένουν επιφυλακτικοί για τη χρήση ΑΙ στα παιχνίδια

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς...

10 tips για να γνωρίσετε κόσμο σε ένα πάρτι

Η πλοήγηση στο κοινωνικό τοπίο ενός πάρτι μπορεί να...

Disney: Κρυμμένο χιούμορ για ενήλικες

Οι ταινίες της Disney είναι γνωστές για τις μαγευτικές...

5 Anime του 2000 που πρέπει να παρακολουθήσετε: Αριστουργήματα των αρχών της χιλιετίας

Η δεκαετία του 2000 ήταν μια χρυσή εποχή για...

Steam: Δεν θα υποστηρίζει πλέον τα Windows 7 και 8

Για τους παίκτες PC που χρησιμοποιούν παλαιότερες εκδόσεις των...
spot_imgspot_img

Οι Voice actors παραμένουν επιφυλακτικοί για τη χρήση ΑΙ στα παιχνίδια

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς στη βιομηχανία παιχνιδιών, με εταιρείες όπως η Ubisoft να αναπτύσσουν ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης για...

10 tips για να γνωρίσετε κόσμο σε ένα πάρτι

Η πλοήγηση στο κοινωνικό τοπίο ενός πάρτι μπορεί να είναι πρόκληση, ειδικά αν δεν είστε αρκετά εξωστρεφής ως χαρακτήρας. Μη φοβάστε όμως, we got...

Disney: Κρυμμένο χιούμορ για ενήλικες

Οι ταινίες της Disney είναι γνωστές για τις μαγευτικές ιστορίες, τους αξέχαστους χαρακτήρες και τα συγκινητικά μηνύματα. Ωστόσο, οι δημιουργοί αυτών των αγαπημένων ταινιών γνωρίζουν...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ