Πείτε μας λιγα λόγια για την έκθεση φωτογραφίας που οργανώσατε.

Η σημερινή μέρα είναι η παγκόσμια μέρα ηλικιωμένων. Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε αυτή την έκθεση σήμερα για να τιμήσουμε και να ευχαριστήσουμε τους ηλικιωμένους, οι οποίοι γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε δύσκολες εποχές όπως την κατοχή και τους εμφύλιους πολέμους και τώρα ταλαιπωρούνται από την οικονομική κρίση.

 

Οι περισσότεροι απεικονιζόμενοι είναι άγνωστοι καθώς και εμείς είμαστε φωτογράφοι του δρόμου.

Όσον αφορά το διάφραγμα 26 είμαστε μια φωτογραφική ομάδα με έδρα το Σινεμάριαν στο Κουκάκι. Ιδρυτής και συντονιστής είναι ο Ανδρέας Κατσικούδης ο οποίος είναι δάσκαλος φωτογραφίας και κινηματογράφου. Αναλαμβάνουμε φωτοεξορμήσεις, τις εκθέσεις που έχουμε αναφερθεί, φωτογραφίσεις εκδηλώσεων. Επίσης καλούμε γνωστούς φωτογράφους να μας μιλήσουν για το έργο τους.

26 γιατί είστε 26 φωτογράφοι;
26 γιατί το διάφραγμα 26 είναι ένα διάφραγμα που δεν υπάρχει. Είμαστε γύρω στα 30 ενεργά άτομα.

 

Γιατί στο Μοναστηράκι και όχι σε κάποιον άλλο πιο κλειστό χώρο;

Γιατί θεωρήσαμε πως εδώ θα δει αυτό το εικαστικό δρώμενο περισσότερος κόσμος.

 

Κάτι  για τα μελλοντικα σχέδια σας;

Την άλλη εβδομάδα έχουμε την έκθεση του γυμνού στο Σινεμάριαν με την οποία έχουν ασχοληθεί όποιοι συνάδελφοι είχαν φωτογραφίες γυμνό. Ο καθένας μπορεί να στείλει φωτογραφίες για τις εκθέσεις μας καθώς είμαστε ανοιχτή ομάδα.

Σκεφτόμαστε επίσης να κάνουμε μια φωτογραφική έκθεση στο Παλαιό Φάληρο στο Παντοκαφενέ, το οποίο είναι ένας πολύ ξεχωριστός χώρος τον οποίο διαχειρίζονται παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Στα μελλοντικά μας σχέδια έχουμε το κλασικό φεστιβάλ-φωτογραφική έκθεση που κάνουμε κάθε χρόνο με ένα συγκεκριμένο θέμα και παίρνουν μέρος και οι υπόλοιποι καλλιτέχνες δηλαδή ποιητές, ηθοποιοί κτλ εκτός από τους φωτογράφους.

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι:
Ιωάννα Τσούμα, Ξακουστή Χελάκη, Φιλοθέη-Μαρία Σκιτζή Βαρδή, Αγγελική Πρέντζα
Μπάμπης Ντιρίντης, Νώντας Κλεάνθης, Ελευθερία Κούντζου, Χρήστος Τσατάλμπασης, Δημήτρης Καλύβεζας, Κονδύλω Μπούσμπουρα, Κarin Skotiniyadis, Βίκυ Γεωργαντά
Στράτος Σκοτεινιάδης, Πέννυ Φραγκάκη, Ζαχαρούλα Καλομινίδου, Κώστας Σκοπελίτης, Γιώργος Λόης, Μπάμπης Αεράκης,

Επιμέλεια εκδήλωσης: Στράτος Σκοτεινιγάδης

http://www.diafragma26.gr/

https://www.facebook.com/diafragma26/

https://www.instagram.com/diafragma26/

5