Συχνά λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ και πως να τα αποφύγουμε

1. Δε χρησιμοποιούμε πριν την τοποθέτηση του make-up κάποια βάση ή ενυδατική κρέμα, με αποτέλεσμα το μακιγιάζ να φαίνεται ξηρό και <<σπασμένο>>. Ανάλογα τον τύπο της επιδερμίδας σας μπορείτε να βρείτε βάση για να σας δώσει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε(λαμπερό/matte δέρμα, να γεμίσουν οι πόροι) αλλά και για να κρατήσει η διάρκεια του μακιγιάζ σας περισσότερο.

2. Δεν επιλέγουμε τη σωστή απόχρωση make-up. Έτσι φαίνεται σαν να φοράμε μάσκα, το οποίο δεν φαίνεται αισθητικό και σε καμία περίπτωση φυσικό. Για να το αποφύγουμε βάλτε λίγο από το δείγμα στο λαιμό κάτω από τη γνάθο για να ελέγξετε για τη κατάλληλη απόχρωση.

Και τώρα θα δούμε πως μπορούμε να αποφύγουμε τις έντονες γραμμές.

3. Τα φρύδια είναι το πορτρέτο του προσώπου όπως έχει ακουστεί πολλές φορές. Στη μόδα το τελευταίο καιρό είναι τα έντονα φρύδια, πρέπει να προσέξουμε όμως γιατί η εικόνα μας θα φαίνεται σκληρή και αφύσικη. Έτσι επιλέγουμε για αρχή την πιο κοντινή απόχρωση των φυσικών τριχών μας και το προϊόν που σας βολεύει (μολύβι, σκιά κλπ) και ξεκινάμε από το τέλος-τόξο του φρυδιού από την κάτω γραμμή και γεμίζουμε λίγο-λίγο προς το εσωτερικό Έτσι το περισσότερο προϊόν είναι στο τέλος και το λιγότερο στην αρχή.

4. Οι σκιές στα μάτια επίσης χρειάζονται καλό ανακάτεμα αλλιώς είναι πολύ κοφτερές. Με ένα πιο φουντωτό πινέλο κάντε κυκλικές κινήσεις μπροστά-πίσω. Και προσοχή όχι πολύ σκούρες σκιές. 

5. Χρησιμοποιούμε λάθος απόχρωση κραγιόν ή τα τονίζουμε πολύ με το μολύβι. Πρέπει να προσέξουμε να μένουμε με το μολύβι όσον το δυνατόν κοντά στη φυσική γραμμή των χειλιών και η απόχρωση να μην είναι π.χ πολλή ανοικτή ή έντονη με την έννοια φωσφορίζουσα. 

6. Πολύ έντονο ρουζ/contour. Για πιο απαλά αποτελέσματα χρησιμοποιήστε πιο φουντωτό πινέλο και λίγη ποσότητα και το <<χτίζουμε>> σιγά-σιγά.

7. Πέρα από τις έντονες γραμμές, ένα θέμα είναι και ο συνδυασμός όλων αυτών στις αποχρώσεις. Γενικά προτιμήστε να δίνετε ένταση ή στα χείλη ή στα μάτια και κοντά σε πιο γηίνες αποχρώσεις.

Ας ακολουθήσουμε τη φράση less is more καθώς είναι πιο εύκολο να προσθέσουμε παρά να αφαιρέσουμε. Για να το ελέγχετε καλύτερα προτιμήστε να βάφεστε σε φυσικό φως.

9
Γεωργία Τσόλκα
"Ειμαι η Γεωργία Τσόλκα. Σπουδάζω στο τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας του ΤΕΙ Αθήνας. Μαρέσει να ανακαλύπτω καινούργια μερη και πράγματα. Ελπίζω να σας βοηθήσω και να σας εμπνεύσω"

Latest Articles

Διάβασε επίσης...