Exclusive Content:

Supernatural: Βαθμολογίσαμε κάθε σεζόν από την χειρότερη στην καλύτερη

Το “Supernatural“, η μακροχρόνια τηλεοπτική σειρά που συνδυάζει τον τρόμο, το δράμα και το υπερφυσικό, έχει κατακτήσει τις καρδιές εκατομμυρίων τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια 15 σεζόν, οι αδελφοί Winchester, Sam και Dean, πολέμησαν ένα πλήθος υπερφυσικών απειλών, ενώ παράλληλα αντιμετώπισαν τους δικούς τους προσωπικούς αγώνες. Κάθε σεζόν έφερε το δικό της μοναδικό μείγμα τεράτων, δαιμόνων, αγγέλων και γενικότερων ιστοριών. Σε αυτό το άρθρο, θα κατατάξουμε και τις 15 σεζόν του “Supernatural”, από την χειρότερη έως την καλύτερη.

#1 Season 7: Το έπος του Λεβιάθαν

Η 7η σεζόν του “Supernatural” θεωρείται συχνά η χειρότερη season από τους θαυμαστές και τους κριτικούς. Η εισαγωγή των Λεβιάθαν, αρχαίων πλασμάτων που αποτελούν παγκόσμια απειλή, δεν είχε καλή απήχηση στους θεατές. Η σεζόν δεν είχε το συναισθηματικό βάθος και την ανάπτυξη των χαρακτήρων που περίμεναν οι οπαδοί.

#2 Seaon 9: Η πτώση των αγγέλων

Ενώ η 9η σεζόν του “Supernatural” είχε τις στιγμές της, δυσκολεύτηκε να διατηρήσει την ένταση των προηγούμενων σεζόν. Η κεντρική ιστορία της πτώσης των αγγέλων από τον ουρανό ήταν ενδιαφέρουσα, αλλά με την πάροδο του χρόνου έγινε περίπλοκη. Παρά κάποιες δυνατές στιγμές χαρακτήρων, η σεζόν έμοιαζε άνιση και έχασε την εστίαση των προηγούμενων ετών.

#3 Season 15: Η τελευταία σεζόν

Η τελευταία σεζόν του “Supernatural” είχε το μνημειώδες έργο να ολοκληρώσει μια σειρά με τεράστιο φανατικό κοινό. Ενώ έφερε πίσω γνωστά πρόσωπα και έλυσε κάποιες εκκρεμότητες, ο ρυθμός και η εκτέλεση ορισμένων ιστοριών άφησε τους οπαδούς διχασμένους. Το φινάλε της σειράς, “Carry On”, ήταν συναισθηματικό αλλά δεν είχε απήχηση σε όλους.

#4 Season 8: Οι δοκιμασίες του Σαμ

Η 8η σεζόν του “Supernatural” εισήγαγε την έννοια των “δοκιμασιών” που αναλαμβάνει ο Σαμ σε μια προσπάθεια να κλείσει τις πύλες της Κόλασης. Παρόλο που αυτό το τόξο είχε δυνατότητες, ένιωσε κάπως αποσυνδεδεμένο από τη γενικότερη αφήγηση. Επιπλέον, ο κακός της σεζόν, ο Abaddon, δεν είχε τον ίδιο αντίκτυπο με τους προηγούμενους ανταγωνιστές.

#5 Season 6: Ο μετα-αποκαλυπτικός κόσμος

Μετά την επική κορύφωση της 5ης σεζόν, η 6η σεζόν του “Supernatural” είχε δύσκολο έργο να διατηρήσει τη δυναμική της σειράς. Αν και είχε τις στιγμές της, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής του ενδιαφέροντος χαρακτήρα Castiel ως Θεός, η σεζόν δυσκολεύτηκε να βρει μια συνεκτική αφήγηση και σαφή κατεύθυνση.

Supernatural

#6 Season 12: Το έπος των Νεφιλίμ

Η 12η σεζόν του “Supernatural” εισήγαγε τους Νεφιλίμ, ένα πανίσχυρο και δυνητικά επικίνδυνο πλάσμα, ως το κεντρικό θέμα. Παρόλο που είχε μερικά ξεχωριστά επεισόδια και ανάπτυξη χαρακτήρων, η συνολική ιστορία δεν καθήλωσε τόσο πολύ όσο οι προηγούμενες σεζόν.

#7 Season 10: Mark of Cain

Η ιστορία του Mark of Cain πρόσθεσε βάθος στον χαρακτήρα του Dean, αναδεικνύοντας την πάλη του με τις σκοτεινές δυνάμεις μέσα του. Ενώ η σεζόν είχε δυνατές στιγμές, περιείχε επίσης μερικά επεισόδια που δεν συνέβαλαν σημαντικά στη συνολική αφήγηση.

#8 Seaon 11: Το σκοτάδι ανατέλλει

Η 11η σεζόν του “Supernatural” εισήγαγε την αινιγματική οντότητα γνωστή ως “Το Σκότος”. Αυτή η σεζόν έφερε με επιτυχία στο προσκήνιο έναν νέο και τρομερό αντίπαλο. Η δυναμική μεταξύ του Σαμ, του Ντιν και του επιστρέφοντος χαρακτήρα Αμάρα δημιούργησε συναρπαστικό δράμα.

#9 Season 3: Η εισαγωγή της Ρούμπι

Η 3η σεζόν του “Supernatural” ήταν αισθητά μικρότερη λόγω της απεργίας των συγγραφέων, αλλά εισήγαγε τον χαρακτήρα Ruby, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις επόμενες σεζόν. Η εστίαση της σεζόν στην επικείμενη συμφωνία του Ντιν με έναν δαίμονα σταυροδρόμι και η εισαγωγή της Λίλιθ προσέδωσαν ένταση και βάθος στην ιστορία.

#10 Season 4: Η άνοδος του Εωσφόρου

Η 4η σεζόν του “Supernatural” σηματοδότησε μια σημαντική καμπή στη σειρά με την εισαγωγή των αγγέλων, των δαιμόνων και της επικείμενης αποκάλυψης. Η άνοδος του Lucifer ως κεντρικού ανταγωνιστή δημιούργησε μια συναρπαστική αφήγηση, ενώ η εισαγωγή του Castiel έγινε μια αγαπημένη στιγμή των θαυμαστών.

Supernatural

#11 Season 13: Ο κόσμος της Αποκάλυψης

Η 13η σεζόν του “Supernatural” έφερε στο παιχνίδι την έννοια των εναλλακτικών συμπάντων, με τους χαρακτήρες να επιχειρούν σε έναν αποκαλυπτικό κόσμο. Η σεζόν παρουσίασε αξιομνημόνευτους κακούς όπως ο Michael και έφερε συναισθηματικό βάθος στους χαρακτήρες. Η επιστροφή του Μπόμπι Σίνγκερ ως μια εκδοχή από ένα εναλλακτικό σύμπαν αποτέλεσε κορυφαία στιγμή.

#12 Season 14: Η κοσμική απειλή

Η 14η σεζόν ανέβασε το διακύβευμα με την απειλή του ίδιου του Θεού ως απόλυτου ανταγωνιστή. Η πολύπλοκη δυναμική μεταξύ των Winchesters και του Θεού, σε συνδυασμό με την ισχυρή ανάπτυξη των χαρακτήρων, έκανε αυτή τη σεζόν να ξεχωρίσει.

#13 Season 2: Η εισαγωγή του δαίμονα με τα κίτρινα μάτια

Η 2η σεζόν εμβάθυνε βαθύτερα στο μύθο της σειράς, εισάγοντας τον Κίτρινο Μάτι Δαίμονα Azazel ως κύριο ανταγωνιστή. Διερεύνησε το τραγικό παρελθόν των αδελφών και ανέδειξε τη συναισθηματική πολυπλοκότητα της σχέσης τους.

#14 Season 5: Η Αποκάλυψη και το Τραγούδι του Κύκνου

Η 5η σεζόν του “Supernatural” θεωρείται συχνά ως μία από τις καλύτερες της σειράς. Το αποκορύφωμα της ιστορίας της αποκάλυψης, η ένταση μεταξύ των Winchesters και το συναισθηματικά φορτισμένο φινάλε “Swan Song” άφησαν μόνιμο αντίκτυπο στους θαυμαστές.

#15 Season 1: Η αρχή του ταξιδιού

Η πρώτη σεζόν του “Supernatural” έθεσε τις βάσεις για ολόκληρη τη σειρά. Εισήγαγε τους θεατές στον κόσμο των Winchesters, στην προσπάθειά τους να βρουν τον εξαφανισμένο πατέρα τους και στις μάχες τους ενάντια σε διάφορες υπερφυσικές απειλές. Το μείγμα τρόμου, οικογενειακού δράματος και ανάπτυξης χαρακτήρων της σεζόν την έκανε ένα συναρπαστικό ξεκίνημα της σειράς.

Με λίγα λόγια

Το “Supernatural” είχε τα σκαμπανεβάσματά του κατά τη διάρκεια των 15 σεζόν του, αλλά παραμένει μια αγαπημένη και επιδραστική σειρά στο χώρο της υπερφυσικής τηλεόρασης. Ενώ οι οπαδοί μπορεί να έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με την κατάταξη αυτών των εποχών, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την επίδραση που είχαν ο Sam και ο Dean Winchester στον κόσμο της τηλεόρασης και στις καρδιές των αφοσιωμένων οπαδών τους. Είτε προτιμάτε τα πρώιμα επεισόδια με τα τέρατα της εβδομάδας είτε τα μεταγενέστερα επικά ιστορικά τόξα, το “Supernatural” έχει κάτι για όλους.

Διαβάστε επίσης:

Latest

Εθελοντισμός: 10 λόγοι για να ασχοληθείτε

Ο εθελοντισμός είναι μια ανιδιοτελής πράξη που όχι μόνο...

Όμορφα λόγια για να ευχαριστήσεις κάποιον

Η ευγνωμοσύνη είναι ένα ισχυρό και όμορφο συναίσθημα που...

Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας – 10 tips

Η κρεβατοκάμαρα είναι κάτι περισσότερο από ένα μέρος για...

Άποψη ή Γνώμη: Ποια είναι η διαφορά;

Στο πεδίο της δημοσιογραφίας, της συγγραφής και του λόγου,...

Newsletter

spot_img

Don't miss

Εθελοντισμός: 10 λόγοι για να ασχοληθείτε

Ο εθελοντισμός είναι μια ανιδιοτελής πράξη που όχι μόνο...

Όμορφα λόγια για να ευχαριστήσεις κάποιον

Η ευγνωμοσύνη είναι ένα ισχυρό και όμορφο συναίσθημα που...

Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας – 10 tips

Η κρεβατοκάμαρα είναι κάτι περισσότερο από ένα μέρος για...

Άποψη ή Γνώμη: Ποια είναι η διαφορά;

Στο πεδίο της δημοσιογραφίας, της συγγραφής και του λόγου,...

Κολλητοί φίλοι: Οι ανεκτίμητοι δεσμοί που φυλάμε

Οι κολλητοί φίλοι είναι ένας θησαυρός στη ζωή. Είναι αυτοί...

Εθελοντισμός: 10 λόγοι για να ασχοληθείτε

Ο εθελοντισμός είναι μια ανιδιοτελής πράξη που όχι μόνο ωφελεί τις κοινότητες και τους σκοπούς που υπηρετείτε, αλλά εμπλουτίζει και τη ζωή σας με...

Όμορφα λόγια για να ευχαριστήσεις κάποιον

Η ευγνωμοσύνη είναι ένα ισχυρό και όμορφο συναίσθημα που μας συνδέει μεταξύ μας. Όταν εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας με όμορφα λόγια, αναγνωρίζουμε την καλοσύνη,...

Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας – 10 tips

Η κρεβατοκάμαρα είναι κάτι περισσότερο από ένα μέρος για να κοιμάστε. Είναι το καταφύγιό σας και η έκφραση του προσωπικού σας στυλ. Είτε μετακομίζετε...