Exclusive Content:

Συνέντευξη με τον ηθοποιό Κυριάκο Βιολάρη!

Ο νεαρός και πολύ ταλαντούχος ηθοποιός Κυριάκος Βιολάρης με καταγωγή από την Κύπρο,τον οποίο και γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή του στη τηλεοπτική σειρά “Ζωή μου” μας παραχώρησε μια συνέντευξη στην οποία μας μίλησε για όλα!

Αν και κατάγεσαι από την Κύπρο επέλεξες να σπουδάσεις υποκριτική στην Ελλάδα γιατί αυτό και γιατί στη Θεσσαλονίκη και όχι στην Αθήνα;

Όταν έχεις δυνατότητες σε κάποια πράγματα, δοκιμάζεις την τύχη σου και όπου βγει.Στην Ελλάδα ο κόσμος και η κουλτούρα της είναι διαφορετική από τη δίκη μας εδώ στη Κύπρο παρόλο που είμαστε ένα έθνος,ομόδοξοι και μιλάμε την ίδια γλώσσα.Μου αρέσει το διαφορετικό και για αυτό το επέλεξα.Επίσης το να έρθω στην Ελλάδα ήταν κάτι που θα με βοηθούσε να μάθω να κρύβω καλά την κυπριακή προφορά  στο χώρο εργασίας μου,γιατί όπως μου έλεγαν φίλοι και άλλοι πολλοί,αν θέλεις να παίξεις ελληνικό θέατρο πρέπει να μιλάς ελληνικά!Έτσι μπορώ να ελπίζω για Κύπρο αλλά και για Ελλάδα.Όσον αφορά το γιατί Θεσσαλονίκη και όχι Αθήνα,όλοι ξέρουμε ότι στην Αθήνα βρίσκονται περισσότερες ευκαιρίες. Την τότε όμως περίοδο δεν επικρατούσε αυτό στο κεφάλι μου,ήθελα να πάω κάπου πιο ήσυχα σε σχέση με τη ζωή της Αθήνας & έτσι τα μάτια μου κοίταξαν πιο βόρεια,στην λεγόμενη πόλη του έρωτα!

To μικρόβιο της υποκριτικής πότε μπήκε μέσα σου;

Αυτό το μικρόβιο υπήρχε από την παιδική μου ηλικία Θυμάμαι όταν ήμουν παιδί να με πληρώνουν οι θείοι  μου και αλλά μέλη της οικογένειας για να τους παίζω διάφορους χαρακτήρες.Ο πιο αγαπημένος μου χαρακτήρας αλλά και ο πιο ακριβοπληρωμένος είναι ο ρόλος του τρελού Γορίλα (γέλια).Όμως,όπως όλοι ξέρουμε ο άνθρωπος αλλάζει με τα χρόνια και αυτό το μικρόβιο,αυτή η φλόγα μάλλον, άρχισε να μικραίνει για κάποιο διάστημα,στη σχολή χορού που είμαι μέχρι κ σήμερα(από τα 14 μου) κάναμε εκτός από χορευτικές παραστάσεις κ χοροθέατρικες.Μέσα από εκεί σιγά-σιγά αυτός ο πόθος μου άρχισε και πάλι να ανεβαίνει και μαζί με τον συνάδελφο Παναγιώτη Παπαδόπουλο αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε το δρόμο που μας έκανε να νιώθουμε ελεύθεροι και να είμαστε ευτυχισμένοι,τον δρόμο της υποκριτικής!

 

Αν και πολύ νέος έχει ήδη δυο συμμετοχές σε δυο πολύ επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές καθώς και έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη σειρά Ζωή μου. Περίμενες ότι θα γινόταν αυτό τόσο σύντομα;

Οι ευκαιρίες ποτέ δεν ξέρεις από που θα σου έρθουν και από ποιους.Φάνηκα τυχερός και ευχαριστώ τον θεό για αυτό και φυσικά τους συνεργάτες της σειράς «Ζωή μου» για αυτή την ευκαιρία,πραγματικά ευχαριστώ!

Πως είναι να συνεργάζεσαι με τόσο σημαντικούς ανθρώπους από τα πρώτα κιόλας βήματα της καριέρας σου;

Ο κάθε άνθρωπος είναι σημαντικός στη ζωή μας,σε αυτό το χώρο το να συνεργάζεσαι τόσο νωρίς με έμπειρους επαγγελματίες σε κάνει να μαθαίνεις περισσότερα για τον δρόμο που έχεις επιλέξει!

Μέχρι τώρα έχεις ενσαρκώσει ρόλους κυρίως παραβατικών χαρακτήρων .Σε φοβίζει μήπως χαραχθείς στη μνήμη του κοινού ως ο «κακός»?

Φυσικά και όχι γιατί άλλος είναι ο ρόλος μου στην δουλειά καiάλλος στην πραγματική ζωή ,εξάλλου τώρα στη νέα μου δουλειά «Παραμύθι…Αλλιώς» του Λώρη Λοϊζιδη,κάνω τον τροβαδούρο ο οποίος λέει τα σύγχρονα τραγούδια…Αλλιώς (γέλια).

Πόσο εύκολο είναι για ένα νέο παιδί να διαχειριστεί την αναγνωρισημότητα που του προσφέρει ένας  πρωταγωνιστικός ρόλος όπως αυτός του Χρήστου στη σειρά Ζωή μου;

Όπως έχω αναφέρει και πιο πάνω δεν κουβαλούσα το Χρήστο στην πραγματική μου ζωή.Επομένως δεν είναι τόσο δύσκολο του να καταλάβουμε τι γίνεται στην πραγματική ζωή και τι στην τηλεόραση.

Πέρα από τις τηλεοπτικές σου συμμετοχές έχεις παίξει και στο θέατρο αλλά και τον κινηματογράφο .Ποιο από τα τρία πιστεύεις πως είναι πιο κοντά σε εσένα;

Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω καταλάβει ακόμη ποιο από τα τρία μου αρέσει περισσότερο.Προς το παρόν τείνω στον κινηματογράφο.Όμως γι’ αυτό που είμαι σίγουρος είναι ότι και τα τρία έχουν να κάνουν με την υποκριτική που αν μη τι άλλο αυτό είναι που θέλω!

Αν θα έπρεπε να συγκρίνεις την κατάσταση που επικρατεί στην υποκριτική στην Κύπρο σε σχέση με αυτή στην Ελλάδα ποιες διαφορές και ποιες ομοιότητες θα εντόπιζες;

Όσον αφορά το υποκριτικό κομμάτι δεν πιστεύω ότι υπάρχουν διάφορες διότι συνεργαζόμαστε συνεχώς οι Κυπριοι με τους Ελληνες και αντίστοιχα οι κύπριοι ανεβαίνουμε Ελλάδα όπως και Έλληνες κατεβαίνουν Κύπρο. Αυτό έχει να κάνει με τον άνθρωπο με το πως αντιλαμβάνεται και με το πως αφουγκράζεται τα πράγματα και το τι συμβαίνει γύρω του.

 

Αν δε γινόσουν ηθοποιός με τι θα επέλεγες να ασχοληθείς;

Με την εγκληματολογία την οποία και παράτησα τελευταία στιγμή.

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει μέχρι σήμερα;

Μια όμορφη συμβουλή που μου έχουν δώσει και  την κρατάω σαν φυλαχτό,είναι τα λόγια μια Άλλης συναδέλφου-αδερφής  της Βίκη Σκορδά  την οποία γνώρισα στην δραματική σχολή που ήμουν. Η ποιότητα ενός ανθρώπου φαίνεται από το πως θα φερθείς στον κατώτερο σου.Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος να φέρεσαι στον «κατώτερο» σου όπως θα φερόσουν κ στον ανώτερο σου.όλοι είμαστε άνθρωποι.

Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια από τώρα σε σχέση με την υποκριτική;
Πραγματικά τρομάζω ! Θέλω να πιστεύω ότι θα έχω ξεπεράσει αυτό που νομίζω ότι είναι το ανώτερο όσον αφορά το υποκριτικό κομμάτι κατ’εμου!

Υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να ξέρουμε για τον Κυριάκο;

…είναι πολύ τρελός ! Αυτός σας λέω μόνο..(γέλια).

Οι φωτογραφίες ανήκουν στο προσωπικό αρχείο του ηθοποιού.

Ευχαριστώ πολύ τον Κυριάκο Βιολάρη που μου παραχώρησε αυτή την πολύ όμορφη συνέντευξη!

13

Latest

PanArmonia: Ορφικοί Ύμνοι – Η πρεμιέρα στην Πάτρα

Η PanArmonia (Παναρμόνια) παρουσιάζει την μουσική παράσταση «Ορφικοί Ύμνοι...

Γνωρίζοντας το μουσικό σύνολο PanArmonia και το ταξίδι των Ορφικών Ύμνων

Το μουσικό σύνολο PanArmonia δημιουργήθηκε πριν 13 χρόνια, το...

La la land: Γιατί όλα μπορούν να συμβούν

Έχουν περάσει 8 χρόνια από την κυκλοφορία της αμερικανικής...

From Friday For Friday – Το γκρίζο του μετρό, το κίτρινο της ελπίδας και η Μαντόνα

Το μετρό της Αθήνας μου έχει πολλές φορές δημιουργήσει...

Newsletter

spot_img

Don't miss

PanArmonia: Ορφικοί Ύμνοι – Η πρεμιέρα στην Πάτρα

Η PanArmonia (Παναρμόνια) παρουσιάζει την μουσική παράσταση «Ορφικοί Ύμνοι...

Γνωρίζοντας το μουσικό σύνολο PanArmonia και το ταξίδι των Ορφικών Ύμνων

Το μουσικό σύνολο PanArmonia δημιουργήθηκε πριν 13 χρόνια, το...

La la land: Γιατί όλα μπορούν να συμβούν

Έχουν περάσει 8 χρόνια από την κυκλοφορία της αμερικανικής...

From Friday For Friday – Το γκρίζο του μετρό, το κίτρινο της ελπίδας και η Μαντόνα

Το μετρό της Αθήνας μου έχει πολλές φορές δημιουργήσει...

From Friday For Friday 2 – Το χιούμορ, οι «φεμινίστριες» και τα πιο χουχουλιάρικα κεριά του Instagram

Παρασκευή 10/2/2023 σήμερα και η εβδομάδα που πέρασε με...
spot_imgspot_img

PanArmonia: Ορφικοί Ύμνοι – Η πρεμιέρα στην Πάτρα

Η PanArmonia (Παναρμόνια) παρουσιάζει την μουσική παράσταση «Ορφικοί Ύμνοι – Η Πρεμιέρα» στο Αμφιθέατρο του “Συνεδριακού & Πολιτιστικού Κέντρου Πανεπιστημίου Πατρών” το Σάββατο 22...

Γνωρίζοντας το μουσικό σύνολο PanArmonia και το ταξίδι των Ορφικών Ύμνων

Το μουσικό σύνολο PanArmonia δημιουργήθηκε πριν 13 χρόνια, το 2010. Η PanArmonia, η οποία «γεννήθηκε» από την αγάπη 2 μουσικών για τη μουσική και...

La la land: Γιατί όλα μπορούν να συμβούν

Έχουν περάσει 8 χρόνια από την κυκλοφορία της αμερικανικής μουσικής, ρομαντικής, κωμικής-δραματικής ταινίας La la land. Την ταινία έχει σκηνοθετήσει και γράψει ο Ντάμιεν...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ