Σε πνίγει η καθημερινότητα; Έλα στην OASIS!

Οχάιο. Έτος 2045. Σε μια εποχή που η οικονομία έχει σχεδόν καταρρεύσει, η κοινωνική ζωή όπως και οι ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης συναντούν τερατώδη εμπόδια, συνθέτοντας μία εικόνα θλιβερής πραγματικότητας. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο παρακμής αναδύεται μία άλλη πραγματικότητα που υπόσχεται να βγάλει τον κόσμο απ’την μιζέρια, ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας που αριθμεί εκατομμύρια χρήστες, ανεξαρτήτως ηλικίας και κοινωνικής τάξης, και προσφέρει μία πολύτιμη και απαραίτητη φυγή.

Ο Steven Spielberg βασιζόμενος στο best seller Αν είσαι έτοιμος πάτα Enter του Ernest Klein επιχειρεί να καθηλώσει τους οπαδούς της επιστημονικής φαντασίας προσφέροντας ένα υπερθέαμα ειδικών εφέ, ικανό να κρατήσει το ενδιαφέρον των θεατών, χάρις στην άπλετη δράση που κατατρύχει το έργο σε όλη την διάρκειά του.

Πέρα από τον ενθουσιασμό και το κέφι που μεταδίδει σε θεατές κάθε ηλικίας -σημειωτέον ότι συναρπάζει το νεανικό κυρίως κοινό-, το Ready Player One περνάει έμμεσα το μήνυμα της τραγικής εισχώρησης της εικονικής πραγματικότητας στην καθημερινότητα των ανθρώπων, οι οποίοι πλέον δείχνουν περισσότερο ζήλο για την εικονική τους ζωή και παρουσία παρά για την αληθινή. Οι προβληματισμοί αυτοί, βέβαια, προσφέρονται πάντοτε σε ένα περιτύλιγμα δράσης και φαντασίας και εμφανίζονται μόνο σε όσους επιθυμούν να δουν πέρα από τον διασκεδαστικό χαρακτήρα της ταινίας.

Η ταινία βρίσκεται ήδη στους κινηματογράφους, με την πρώτη προβολή να έχει γίνει στις 29 Μαρτίου και σας περιμένει να την απολαύσετε, λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας και μή!

Δείτε το trailer εδώ

8
Εβελίνα Λαμπροπούλου
Σπουδάζω στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέσω της ενασχόλησης με βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά από μικρή ηλικία απέκτησα σταδιακά ενδιαφέρον για τη συγγραφή και τη δημοσιογραφία. Οι ταινίες και οι σειρές είναι το χόμπυ μου, ενώ προσπαθώ να ενημερώνομαι συνεχώς γύρω από τον χώρο του κινηματογράφου, του θεάτρου αλλά και της λογοτεχνίας με ιδιαίτερη αγάπη για τα κλασσικά ρομαντικά μυθιστορήματα και τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας

Latest Articles

Διάβασε επίσης...