Σαν σήμερα στις 23 Ιουλίου

 

ΓΑΛΛΙΑ 1945 : Ο στρατάρχης Henri Petain ο οποίος ήταν ο ηγέτης της Γαλλίας του Βισύ, κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου όταν η Γαλλία ήταν υπό γερμανική κατοχή, δικάζεται για προδοσία!

 

ΑΙΓΥΠΤΟΣ 1952 : Ο  Στρατηγός Gamal Abdal Nasser με πραξικόπημα καταλαμβάνει την εξουσία στην Αίγυπτο.

 

ΕΛΛΑΔΑ 1974 : Η Χούντα καλεί πίσω τον αυτοεξόριστο Κωνσταντίνο Καραμανλή για να λάβει την εξουσία και να δημιουργήσει κυβέρνηση, με την ελπίδα πως η δημοτικότητα του πολιτικού θα κατευνάσει το πλήθος. ( Η Τουρκία εισβάλει στην Κύπρο δυο μέρες μετά )

 

Η.Π.Α 1984 : Η πρώτη έγχρωμη miss Αμερική Vanessa Williams αναγκάζεται να παραδώσει το στέμμα της μετά από δημοσίευση φωτογραφιών σεξουαλικού περιεχομένου στο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού Penthhouse.

 

Το άρθρο βασίζεται στο : http://www.thepeoplehistory.com/july23rd.html

 

 
Κυριάκος Βαρνάβας
Απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου. Λάτρης της ψυχολογίας, της ιστορίας και της ποίησης. Αδυναμία μου τα anime, το σκάκι και τα παιχνίδια τύχης. Αν με ρωτούσατε να περιγράψω την ιδανική εικόνα στο μυαλό μου αυτή θα ήταν "βροχή, ένα καλό βιβλίο μυστηρίου και ένα ποτήρι κρασι". Αν πάλι μου ζητούσατε να μιλήσω για το όνειρο μου, τότε δε θα χρειαζόταν να σας πω κάτι καθώς μπορείτε να το δείτε με τα ίδια σας τα μάτια, την οικογένεια μου, το Beasty.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...