Exclusive Content:

Μόναχο: Σάλος στη Γερμανία μετά από θανάσιμη επίθεση

Η Γερμανία θρηνεί για την επίθεση στο Μόναχο η οποία κόστισε την ζωή αθώων πολιτών.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

    Το απόγευμα της Παρασκευής 22 Ιουλίου στο Μόναχο της Γερμανίας, έπεσαν πυροβολισμοί σε ένα γνωστό εμπορικό κέντρο, ονόματι  « Olympia , με μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών. Σημειώθηκαν τουλάχιστον δέκα νεκροί, εκ των οποίων η πλειοψηφία ήταν θύματα μικρής ηλικίας που δεν ξεπερνούσαν τα 21 έτη ηλικίας. Οι τραυματίες ανέρχονται στους 16 εκ των οποίων οι 3 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και χαροπαλεύουν στο νοσοκομείο.

ΔΡΑΣΤΗΣ Ή ΔΡΑΣΤΕΣ; ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΑΓΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ;

Υπαίτιο για την επίθεση αυτή, χαρακτηρίστηκε  ένας 18χρονος  γερμανικής και ιρανικής καταγωγής άντρας, ο οποίος βγαίνοντας από ένα fast food  στο εμπορικό κέντρο, ξεκίνησε να πυροβολεί  όσους αθώους πολίτες βρέθηκαν στο δρόμο του. Στη συνέχεια, ο δράστης αυτοκτόνησε.

Έχει γίνει , όμως, λόγος  από τις  Αρχές του Μονάχου και για την ύπαρξη περισσότερων από ένα δράστη , οι οποίες εικάζονται πως οι δράστες ήταν 3 και η επίθεση ήταν τρομοκρατική.  Οι Αρχές, βασισμένες στις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν γίνει σε όλη την Ευρώπη, θεωρούν πως η επίθεση σχετίζεται με την ιρανική κατά ένα βαθμό καταγωγή του 18 χρονου. Τίποτα όμως δεν έχει εξακριβωθεί και οι έρευνες συνεχίζονται. Πολλά κανάλια, έχουν συνδέσει την επίθεση με αυτή του Μπρέιβικ στη Νορβηγία το έτος 2011, καθώς η ημερομηνία της αιματηρής επίθεσης, ταιριάζει με την επέτειο του χτυπήματος του Μπρέιβικ.

ΟΙ ΑΥΤΟΠΤΕΙΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Κατά τη διάρκεια του Μακελειού, οι πολίτες που βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο, έτρεχαν για τη ζωή τους και ζητούσαν καταφύγιο κάτω από πάγκους και σε διάφορα άλλα μέρη που ο δράστης δεν θα μπορούσε να τους βλάψει. Υπάρχει η εικασία, πως ο 18 χρονος δράστης, επιτέθηκε όντας σε διαταραγμένη ψυχολογική κατάσταση . Υπάρχει ο ισχυρισμός , πως ο δράστης  είχε πέσει θύμα bullying στα σχολικά του χρόνια, αλλά και μέσα στο οικογενειακό του περιβάλλον  και σε αυτό ενδεχομένως στηρίζουν κάποιοι το γεγονός ότι τα περισσότερα θύματα ήταν νεαρής ηλικίας.

Αυτή η υπόθεση, στηρίζεται στη συνομιλία που έγινε μεταξύ του δράστη , πιθανότατα του 18 χρονου, μαζί με έναν πολίτη , ο οποίος τον μαγνητοσκοπούσε από  το απέναντι  μπαλκόνι. Ο διάλογος, εμπεριέχει άσχημες βρισιές και την ομολογία του δράστη ότι υπήρξε θύμα bullying  στη Γερμανία, σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση της  Daily Mail. Ύστερα, ξεκινάνε πυροβολισμοί. Οι φοβισμένοι παρόντες, έβγαζαν βίντεο από τα κινητά τους την ώρα της επίθεσης. Αυτό είναι ένα απόσπασμα από το μακελειό, που έχει τραβηχτεί από την κάμερα ενός αυτόπτη μάρτυρα .

Όλο το γύρω του κόσμου, έχει κάνει η ηρωική ενέργεια ενός Έλληνα 18 χρονου, με το όνομα Χουσεΐν  Νταϊτσίκ , από τη Ροδόπη, που ζούσε στο Μόναχο, ο οποίος θυσίασε τη ζωή του για να σώσει την μικρότερη αδερφή του από τα πυρά του δράστη.

ΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΤΩΡΑ

Η πόλη, βρίσκεται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε πως θα κάνει ο,τι μπορεί για να προστατεύσει τους πολίτες της χώρας.  Οι αρχές , έχουν λάβει αυστηρά μέτρα για την προστασία των πολιτών και έχουν παραλύσει τη λειτουργία των δημόσιων μέσων αυτό το διάστημα τα για λόγους ασφαλείας, καθώς η αστυνομία επιμένει πως η επίθεση είναι πιο πιθανόν να συνδέεται με τους τζιχαντιστές. Περισσότερα όμως θα δείξουν οι έρευνες που διεξάγονται αυτές τις μέρες, οι οποίες ξεκίνησαν ήδη από τον λεπτομερή έλεγχο του σπιτιού του 18χρονου δράστη.

Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty-Press // Giving Sight The Project 

 

Latest

Μετακομίσεις, μετακινήσεις και αλλαγές

Αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας και σας ευχαριστώ που...

Το ιστορικό Πτι Παλαί ξανανοίγει τις πόρτες του τον Οκτώβριο του 2024

Το Πτι Παλαί ξανανοίγει τις πόρτες του για κοινό...

“Αμφίβια Τέρατα”: Μία συλλογή 40 διηγημάτων από τον Κώστα Πούλο

Το "Αμφίβια Τέρατα" του Κώστα Πούλου είναι μια συλλογή...

Newsletter

spot_img

Don't miss

Μετακομίσεις, μετακινήσεις και αλλαγές

Αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας και σας ευχαριστώ που...

Το ιστορικό Πτι Παλαί ξανανοίγει τις πόρτες του τον Οκτώβριο του 2024

Το Πτι Παλαί ξανανοίγει τις πόρτες του για κοινό...

“Αμφίβια Τέρατα”: Μία συλλογή 40 διηγημάτων από τον Κώστα Πούλο

Το "Αμφίβια Τέρατα" του Κώστα Πούλου είναι μια συλλογή...

Παραμύθι είμαι… Παραμύθι να πω;

Μια βραδιά με αναγνώσματα και αφηγήσεις. Το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,...

Μετακομίσεις, μετακινήσεις και αλλαγές

Αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας και σας ευχαριστώ που για μια ακόμη φορά ανοίξατε το άρθρο μου. Όπως θα καταλάβατε ίσως ήδη από τον τίτλο...

Το ιστορικό Πτι Παλαί ξανανοίγει τις πόρτες του τον Οκτώβριο του 2024

Το Πτι Παλαί ξανανοίγει τις πόρτες του για κοινό τον Οκτώβριο του 2024 και υποδέχεται πλέον τη δραματική τέχνη! Ο χώρος εγκαινιάστηκε το 1962,...

“Αμφίβια Τέρατα”: Μία συλλογή 40 διηγημάτων από τον Κώστα Πούλο

Το "Αμφίβια Τέρατα" του Κώστα Πούλου είναι μια συλλογή 40 διηγημάτων που διακρίνονται για την παιγνιώδη ματιά τους, ακόμη και σε θέματα σοβαρά και...

2 COMMENTS

Comments are closed.