Exclusive Content:

Reworks: Η Χάρις Αλεξίου ανανεώνει το κοινό της

Η Χάρις Αλεξίου, που έχει συνδέσει την φωνή της με τις πιο ωραίες αναμνήσεις μας, μόλις κυκλοφόρησε το καινούριο της άλμπουμ με τίτλο “Reworks” από την Estia Recordings και τη Minos Emi. Η Χάρις Αλεξίου, που δεν παύει ποτέ να μας εκπλήσει ακόμα και όταν δεν βρίσκεται σε κάποια μουσική σκηνή, το προηγούμενο μήνα μας χάρισε έναν από τα πιο ωραία άλμπουμ της χρονιάς που φεύγει σε λίγες μέρες.

Ταυτότητα άλμπουμ “Reworks”

Το άλμπουμ “Reworks” της Χάρις Αλεξίου, που δείγματα του είχαμε ακούσει πριν την επίσημη κυκλοφορία του, αποτελεί ένα project που επιμελείθηκε ο Μάνος Θεοφίλου μαζί με τη Χάρις Αλεξίου. Ο Μάνος Θεοφίλου σύλλεξε δέκα αγαπημένα τραγούδια από την δισκογραφία της ερμηνεύτριας και μας τα ξανασύστησε με λίγο πειραγμένο ήχο. Τα τραγούδια αυτά είναι είτε από αχρησιμοποίητες ηχογραφήσεις ή από παλαιότερες live εμφανίσεις της. Στο άλμπουμ θα ακούσουμε και δυο νέα τραγούδια που κυκλοφορούν για πρώτη φορά, το «Άσπρο Φεγγάρι» και το «Φύγε». Στο “Reworks” η Χάρις Αλεξίου συνεργάζεται με νέους καλλιτέχνες. Σε αυτό το άλμπουμ θα ακούσουμε να συνυπάρχουν μαζί της οι Λεξ, Χρήστος Μάστορας, Kid Moxie και O.P.A.. Ενώ την ενοχήστρωση και την παραγωγή του έχουν αναλάβει δυο νέοι καλλιτέχνες οι Ερμής Γεραγίδης (Ermis) και ο Ισίδωρος Κιλούδης (Issy Beats).

Το πρώτο άκουσμα του “Reworks” της Χάρις Αλεξίου

Αν και προτίμω τις πρωτότυπες εκδοχές των τραγουδιών, ομολογώ πως ο δίσκος της Χάρις Αλεξίου, “Reworks”, μου έκλεψε την καρδιά από το πρώτο άκουσμα και με έκανε να αναθεωρήσω την άποψη μου για τις διασκευές. Το πρώτο άκουσμα του “Reworks” της Χάρις Αλεξίου ήταν συγκινητικό όπως κάθε άκουσμα της φωνής της. Η Χάρις Αλεξίου έχει πάντα τον τρόπο να συγκινεί και να ζεσταίνει την ψυχή των ακροατών της.
Μπορεί στο “Reworks” να μην ακούμε νέες ηχογραφήσεις τραγουδιών, αλλά η Χάρις Αλεξίου έχει βρει εκείνη την χρυσή τομή που σε κάνει σε κάθε νότα που τραγουδά να γεμίζεις με συναισθήματα. Συναισθήματα που σε κατακλύζουν και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι αφεθείς στην φωνή της έτσι ώστε να σε οδηγήσει σε αυτό το μαγικό ταξίδι συναισθημάτων.
Το “Reworks”, λοιπόν, αποτελεί μια νέα προσέγγιση των τόσο αγαπημένων τραγουδιών της φέρνοντας έναν αέρα ανανέωσης τόσο στην προσωπική της δισκογραφία όσο και στην ευρύτερη ελληνική δισκογραφία. Τα τραγούδια, που έχουν επιλεφθεί να διασκευαστούν, φαίνεται ότι έχουν προσεγγιστεί με απόλυτο σεβασμό προς τους δημιουργούς, αλλά και προ την ιστορία που έχουν. Είναι μια ευχάριστη συνύπαρξη νέων και παλιών δημιουργών. Οι διασκευές αυτές, οι οποίες είναι πλήρως εναρμονισμένες με την σύγχρονη δισκογραφία, αποτυπώνουν τον σύγχρονο ήχο της πόλης. Μιας πόλης που δεν αναπαύεται ποτέ και είναι πάντα εκεί να ακούει τον παλμό που της δίνουν οι άνθρωποι της.

Ακούγοντας τα ακυκλοφόρητα τραγούδια του “Reworks”

#1 “Άσπρο Φεγγάρι”

Το “Άσπρο Φεγγάρι” αποτελεί ένα από τα δυο ακυκλοφόρητα τραγούδια του άλμπουμ “Reworks” της Χάρις Αλεξίου. Είναι μια μπαλάντα που την ακούμε για πρώτη φορά με την γεμάτη πάθος φωνή της αγαπημένης τραγουδίστριας. Ένα ερωτικό τραγούδι που μιλά για έναν έρωτα που φεύγει. Έναν έρωτα που μας αποκαλύπτει τόσο μέσα από την μουσική όσο και μέσα από την ερμηνεία της η Χάρις Αλεξίου την ουσία του αληθινού και μοναδικού έρωτα.

#2 “Φύγε”

Στην όγδοη θέση του άλμπουμ “Reworks” της Χάρις Αλεξίου συναντάμε το “Φύγε”. Σε αυτό το τραγούδι η Χάρις Αλεξίου συναντά τον Λεξ. Το “Φύγε” είναι από τα τραγούδια που αμέσως από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του άλμπουμ ξεχώρησε. Ο Λεξ ένας από τους πιο σημαντικούς ράπερ της γενιάς του μέσα σε λίγους στίχους διατυπώνει όλα αυτά μου σκεφτόμαστε και ζούμε. Ο Λεξ είναι από τους δημιουργούς εκείνους που δεν φοβούνται να εκφράσουν την άποψη τους. Το “Φύγε” είναι ένα τραγούδι που μας παρακινεί να διώξουμε κάθε τι παλιό που μας κρατά πίσω και να ανοίξουμε την ψύχη μας για να υποδεχτούμε νέα και ομορφότερα πράγματα στην ζωή μας. Μας φέρνει αντιμέτωπους με τα κακώς κείμενα του ίδιου μας του εαυτού από τα οποία μας ζητά να απελευθερωθούμε.

Με λίγα λόγια

Το “Reworks”, που κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή γεγονός που μας δημιουργεί πολλές απορίες σχετικά με τους συντελεστές αλλά και την δημιουργία του, δεν αποτελεί έναν ακόμα δίσκο που κυκλοφόρησε το 2023. Ούτε έναν ακόμα δίσκο που κυκλοφόρησε η Χάρις Αλεξίου. Το “Reworks αποτελεί μια έκρηξη δημιουργίας. Μια σύνδεση του παλιού με του νέου. Μια σύνδεση δυο φαινομενικά αταίριαστων κόσμων που όμως ταιριάζουν τόσο πολύ. Είναι μια συνάντηση διαφορετικών γενιών που μέσα από το “Reworks” σφραγίζεται η συμφωνία για την συνέχιση και την συνύπαρξη των διαφορετικών ειδών μουσικής. Ο τρόπος που έχουν επιλεχθεί τα τραγούδια να διασκευαστούν αλλά και να ερμηνευτούν από τους νέους καλλιτέχνες αποτελεί ένα άνοιγμα της πόρτας σε έναν ανεκτίμητο μουσικό θησαυρό για τα νεάτερα άτομα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το “Reworks” αποτελεί ανανέωση του μουσικου κοινού για την Χάρις Αλεξίου η οποία πάντα θα μας συντροφεύει με την φωνή της και το ταλέντο της. To “Reworks” της Χάρις Αλεξίου μπορείτε να το ακούσετε στο Spotify, Apple Music και YouTube Music.

Διαβάστε επίσης:

Latest

Καινούργια σπίτια, καινούργιες σελίδες, καινούργιες ζωές

Αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας. Τρίτη σήμερα για μένα...

Καραγατσιάδα: «Μα είναι κάτι πιο βαθύ αυτό που μας λερώνει»

«Όλα τα πάντα, λέει, σε τούτο τον κόσμο είναι...

Πώς να Γράψω ένα Βιβλίο; – Οδηγός

Πώς να Γράψω ένα Βιβλίο Το να γράψεις ένα βιβλίο...

Newsletter

spot_img

Don't miss

Καινούργια σπίτια, καινούργιες σελίδες, καινούργιες ζωές

Αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας. Τρίτη σήμερα για μένα...

Καραγατσιάδα: «Μα είναι κάτι πιο βαθύ αυτό που μας λερώνει»

«Όλα τα πάντα, λέει, σε τούτο τον κόσμο είναι...

Πώς να Γράψω ένα Βιβλίο; – Οδηγός

Πώς να Γράψω ένα Βιβλίο Το να γράψεις ένα βιβλίο...

Καινούργια σπίτια, καινούργιες σελίδες, καινούργιες ζωές

Αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας. Τρίτη σήμερα για μένα και Παρασκευή για σας, και έκατσα να γράψω για πρώτη φορά και το πρώτο Friday...

Καραγατσιάδα: «Μα είναι κάτι πιο βαθύ αυτό που μας λερώνει»

«Όλα τα πάντα, λέει, σε τούτο τον κόσμο είναι χίμαιρα» Μ. Καραγάτσης, Μεγάλη Χίμαιρα Και ενώ η Καραγατσιάδα -ως ευστόχως πλέον αποκαλείται η διαδικτυακή διαμάχη...

Πώς να Γράψω ένα Βιβλίο; – Οδηγός

Πώς να Γράψω ένα Βιβλίο Το να γράψεις ένα βιβλίο είναι μια συναρπαστική και προκλητική διαδικασία. Είτε θέλεις να γράψεις ένα μυθιστόρημα, ένα επιστημονικό έργο,...