Πώς να βγεις από το friendzone

Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο!

Ήρθε η στιγμή της αλήθειας. Αφού έλυσε ο Τσίπρας το Μακεδονικό, ήρθε η ώρα να λύσουμε το ακόμα μεγαλύτερο ζήτημα που απασχολεί όλους τους Έλληνες, ήρθε η ώρα να απαντήσουμε στο πώς θα βγει κανείς από το περιβόητο friendzone. Κορίτσια και κυρίως αγόρια (δίκιο έχετε όλες κάρ.. καρχαρίες είμαστε) που ζείτε καθημερινά την απόλυτη ταπείνωση του να κρατάτε το φανάρι για τον/την αγαπημένο/-η σας και του να σας λέει “μπρο”, θέλω την προσοχή σας:

Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε, αρχικά, είναι ότι αν μπεις σε friendzone δύσκολα βγαίνεις. Μην περιμένεις να ακολουθήσεις πέντε βήματα και να πέσει ξαφνικά το απωθημένο σου στην αγκαλιά σου. Θέλει προσπάθεια και πολλή υπομονή, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Πριν, όμως, βάλεις μπρος σε ένα σχέδιο κατάκτησης, βεβαιώσου ότι εσύ ο ίδιος/-α είσαι πρόθυμος να χαλάσεις μια σίγουρη φιλία, για να ρισκάρεις μια αβέβαιη ερωτική σχέση. Γιατί αν το να κάνεις τον/την φίλο/-η σου να σε δει ερωτικά σού φαίνεται δύσκολο, σκέψου πόσο άβολη θα γίνει η κατάσταση σε περίπτωση που κάνετε σχέση και χωρίσετε. Και σκέψου το ακόμα χειρότερο σενάριο, να θες εσύ να τον/την χωρίσεις τελικά. Έλα τώρα, πώς είσαι τόσο σίγουρος/-η ότι θα ταιριάξετε ερωτικά; Συνεπώς, πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση, σιγουρέψου για τα αισθήματά σου και τις προθέσεις σου.

Όσο περίεργο και αν σου ακούγεται, αν εσύ είσαι 100% σίγουρος/-η ότι θες μια ερωτική σχέση με το συγκεκριμένο άτομο, η μισή δουλειά έχει γίνει. Και αυτό επειδή θα επιστρατεύσεις το 100% της γοητείας σου, ώστε να γίνεις ελκυστικός/-η σε ένα άτομο που του/της είσαι ήδη κατά το ήμισυ αρεστός/-η. Μην μπερδεύεσαι, είναι απλό. Για να είστε φίλοι σημαίνει ότι του/της αρέσει ο χαρακτήρας σου. Στη χειρότερη περίπτωση, ο χαρακτήρας σου απλά δεν την/τον χαλάει τόσο που να να μην κάνετε παρέα. Επομένως, πού το χάνεις το παιχνίδι;

Η απάντηση στην ερώτηση αυτή, δυστυχώς θα σε στεναχωρήσει, αλλά κατά πάσα πιθανότητα χάνεις στην εμφάνιση! Αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι άσχημος/-η. Αντικειμενικά πολύ όμορφοι άνθρωποι μπαίνουν, επίσης, σε friendzone.  Απλά εμφανισιακά, το συγκεκριμένο άτομο έχει διαφορετικά γούστα. Ωστόσο, λίγη γυμναστική και μια γενικότερη ανανέωση είναι απαραίτητη. Οι μικρές αλλαγές κάνουν τη διαφορά, ακόμα κι αν δεν είναι άμεσα αισθητές. Επιπλέον, στην εμφάνιση συγκαταλέγεται και το “styling”. Ως φίλος/-η, τον/την ξέρεις αρκετά καλά. Δεν μπορεί να μην έχετε συζητήσει για το τι σας αρέσει στο αντίθετο φύλο (ή και στο ίδιο)! Προσπάθησε, λοιπόν, να αλλάξεις ελαφρώς το στυλ σου, αλλά χωρίς να αλλάξεις τελείως.

Και φτάσαμε στο σημαντικότερο κομμάτι. Καλός ο χαρακτήρας, καλή και η εμφάνιση. Το βασικότερο, όμως, απ’ όλα είναι η συμπεριφορά προς εκείνον/-η. Ακόμα κι αν δεν έχεις τίποτα από τα άλλα δύο (καλά.. σχεδόν τίποτα..), μπορείς να βάλεις γκολ μόνο με τη συμπεριφορά. Πιο συγκεκριμένα, όλοι θέλουν να νιώθουν ότι είναι μοναδικοί και η πρώτη επιλογή κάποιου. Το κάνεις ήδη αυτό. Πάρε απόσταση και θα δεις ότι θα του/της προκαλέσεις έκπληξη. Επιπλέον, ΠΡΕΠΕΙ να τονίζεις με κάθε ευκαιρία το φύλο σου! Είναι νόμος αυτό! Δεν θα σε περάσει για κάγκουρα, δεν θα σε δει σαν ψώνιο. Σε ξέρει. Η επίδειξη των έμφυλων χαρακτηριστικών (αφήστε τα “αυτό είναι ρατσιστικό και σεξιστικό” στην άκρη διότι εδώ καιγόμαστε!) θα τον/την κάνει απλά να σε προσέξει σαν άντρα/γυναίκα (τώρα αν δεν έχει προτίμηση σε κάποιο συγκεκριμένο φύλο, βλέπεις και κρίνεις). Όταν λέμε “έμφυλα χαρακτηριστικά” εννοούμε εκτός από τα εμφανισιακά και κάποιες στερεοτυπικές συμπεριφορές (ας χρησιμεύσουν πια αυτά τα στερεότυπα και σε κάτι θετικό και ας σταματήσουν να είναι πηγή ρατσιστικών επιθέσεων). Με λίγα λόγια, κορίτσια να είστε “γυναίκες” και αγόρια γίνετε “άντρες”.

Για να κλείσουμε, αυτό που θες να επιχειρήσεις είναι δύσκολο και αν του/της αφήσεις περιθώριο να σκεφτεί υπερβολικά πολύ, θα φοβηθεί τις πιθανές καταλήξεις μιας σχέσης. ΜΗΝ αφήσεις πολύ χώρο για σκέψη (άρπαξέ τον/την και φίλα τον/την αν χρειαστεί ρε παιδί μου!). Αν δεν θες να καταλήξεις σαν τον Τζόρα του Game of thrones, η λύση είναι αυτή: ετοιμάζεις τον εαυτό σου, απομακρύνεσαι λίγο (μη φτάσεις και Αλάσκα), διαφημίσου και άρπαξε την πρώτη ευκαιρία!

 

 

 

4
Μαρία Απαλαχίδου
Ποδοσφαιρόφιλη, δυναμική, τρελή με σαρκαστική συνήθως διάθεση. Φοιτήτρια του ΕΚΠΑ και γνήσια βορειοελλαδίτισσα από τις Σέρρες ( ΣΟΥΒΛΑΚΙ είναι και όχι καλαμάκι ). Σαν ρομαντική και επαναστάτρια, μου αρέσει να ζω στο κόκκινο.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...