Πως να ανοίξεις το δικό σου σπίτι

Το εφηβικό όνειρο για την ενηλικίωση είναι η απόκτηση ενός σπιτιού αποκομμένο από τον γόρδιο δεσμό της οικογένειας. Σ’ αυτό το σημείο αντιμετωπίζεις τα εμπόδια είτε οικονομικής ειτε κοινωνικής φύσεως.

Το πρώτο εμπόδιο είναι το οίκημα, από το πώς θα είναι διαρρυθμισμένο ως το κόστος του ενοικίου. Η σχέση ανάμεσα στο κόστος του ενοικίου με τις προσφερόμενες παροχές μερικές φορές είναι δυσανάλογες, ειδικότερα για τα σπίτια στην Αθήνα. Υπάρχουν αρκετά σπίτια, τα σπίτια είναι κακοδιατηρημένα με υψηλό ενοίκιο. Καθοριστικό ρόλο στο ύψος του ενοικίου είναι η περιοχή. Εάν το πρώτο βήμα γίνει χωρις την στήριξη του οικογενειακού περιβάλλοντος, πρέπει να υπολογιστεί τα δύο ενοίκια ως εγγύηση και ο μεσίτης ( εάν έχει επιλεχθεί). Σ’ αυτήν την περίπτωση γρήγορα θα καταλήξετε ότι η μόνη επιλογή είναι το «δεύτερο υπόγειο».

Το επόμενο εμπόδιο είναι ο εξοπλισμός του σπιτίου, αυτές τις μέρες κατακλυζόμαστε από διαφημίσεις για φοιτητικά έπιπλα και οικιακές συσκευές. Εάν και επιλογή ενός επιπλωμένου σπιτιού φαντάζει ιδανική, η πραγματικότητα είναι ο συνδυασμό φθαρμένων vintage επίπλων από σπίτια γιαγιάδων με φθηνά έπιπλα που εχουν συναρμολογηθεί λάθος.
Η συντήρηση του σπιτιού είναι αρκετά βασανιστική. Από την μια πλευρά είναι τα έξοδα, όπως ενοίκιο, ρεύμα, κοινόχρηστα κ.α. μιζερα έξοδα που μας κατασπαράζουν την οικονομική ανεξαρτησία μας. Από τη άλλη πλευρά είναι οι οικιακές αγγαρείες που πρέπει ώστε να μην σφραγίσει το σπίτι το υγειονομικό (εφόσον κριθεί δημόσιος κίνδυνος για τους υπόλοιπους ενοίκους της πολυκατοικίας).

Το δυσκολότερο εμπόδιο είναι ο ιδιοκτήτης. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την παρακάτω λίστα.
1) Η κουτσομπόλα: είναι ο τύπος ιδιοκτήτη όπου καθώς σε ξεναγεί στο σπίτι σου λέει τι μαγείρεψε δίπλα και ποιόν έχει σπιτώσει η φοιτήτρια στο δεύτερο.
2) Ο «δεν με αφορά»: είναι αυτος ο τύπος που δεν τον αφορά οι υλικές ζημιές του σπιτιού και προσπαθεί απεγνωσμένα να σ’ αποφύγει για να μην σου φτιάξει τον θερμοσίφωνα.
3) Ο παππούλης: με αυτόν το τύπο ιδιοκτήτη δεν θα συζητήσετε για το ενοίκιο και τέτοια βαρετά, αλλά για την κατοχή και τι κάνουν τα εγγονάκια του.
4) Ο φιλάργυρος Ιούδας: κλασσικός τύπος τσιγκούνη, παζαρεύει ακόμα και την μάνα του για αύξηση της τάξεως των 100 ευρώ.
5) Ο ντεντέκτιβ Μονκ: ο ψυχαναγκαστικός τύπος, οπου παρατηρεί την κάθε πιθανή γρατζουνιά στο σπίτι. Αυτό το είδος παρατηρείτε κυρίως στα πλήρως ανακαινισμένα σπίτια.
6) Ο γύπας: είναι αυτός που θέλει και να σου νοικιάσει το σπίτι και ταυτόχρονα να βρεί γκόμενα.
7) Ο « στην ώρα του»: κύριο μέλημα του είναι να σου θυμίζει τις υποχρεωσεις σου προς σ’ αυτόν.
8) Η drama queen: την πληρώνεις για να ακούς τα προβλήματα της.
9) Το Γ’ Ράιχ: θα χρησιμοποιήσει τεχνικές ακόμα και από φάλαγγα για να αποσπάσει το ενοίκιο και τις πληροφορίες που θέλει. Δυστυχώς θα μαρτυρήσεις σ’ αυτό το σπίτι.
Εάν καταφέρεις να όλους τους σκοπέλους. Συγχαρητήρια!!! Πλεον έχεις το δικο σου σπίτι. Μήπως τελικά το όνειρο γίνεται σιγά σιγά εφιάλτης;

1

Latest Articles

Διάβασε επίσης...