Πράγματα που πρέπει να προσέξεις πριν κάνεις το πρώτο σου τατουάζ

H μόδα των τατουάζ έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια και.. δικαίως, αφού κατά την γνώμη μου είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος να στολίσεις το δέρμα σου. Πριν πας να κάνεις όμως το πρώτο σου ταττού, υπάρχουν ορισμένα πολύ σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέξεις.

 1. Θα πρέπει να είσαι 100% σίγουρος/η
  Μην βιαστείς.Πάρε τον χρόνο σου, για να βρεις το σχέδιο που σου ταιριάζει καλύτερα. Ένα σχέδιο που θα συμβολίζει κάτι για εσένα, η ένα σχέδιο που απλώς σου αρέσει πολύ και θα ήθελες να το έχεις πάνω σου. Μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου την εξής ερώτηση: ” Θα θέλω να το έχω πάνω μου σε 10-20 χρόνια;” Σκέψου ότι θα είναι κάτι που θα το έχεις όλη σου την ζωή. Ξεκίνα καλύτερα με κάτι μικρό και διακριτικό.
 2. Ότι πληρώνεις παίρνεις.
  Κάτι που θα το έχεις πάνω σου μια ζωή αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω. Σαφώς πρέπει να ψάξεις για προσιτές τιμές, όμως το τσάμπα είναι επίφοβο. Ένα φθηνό τατουάζ μπορεί να καταστρέψει ένα ολόκληρο μέρος στο σώμα σου.
 3. Το μέρος
  Ψάξε και βρες τον καλλιτέχνη ο οποίος μπορεί ν’ αποτυπώσει καλύτερα το σχέδιο που θέλεις. Όλα τα στούντιο τατουάζ έχουν άλμπουμ με φωτογραφίες, ακόμα και στο facebook, οπότε δεν είναι δύσκολο να βρεις τη δουλειά του κάθε καλλιτέχνη. Μην ξεχνάς επίσης να κάνεις μια επίσκεψη στο μέρος πριν το τατουάζ, ώστε να ελέγξεις αν τηρεί όλους τους κανόνες υγιεινής.
 4. Η φροντίδα μετά το τατουάζ
  Μετά το ” χτύπημα ” του τατουάζ τίποτα δεν έχει τελειώσει. Μετά, θα πρέπει να το φροντίζεις με κρέμα, καθώς και να αποφεύγεις τον ήλιο και τα μπάνια στη θάλασσα για κάποιο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό ακριβώς είναι καλύτερο να το κάνεις χειμώνα.
 5. Πόνος
  Ο πόνος εξαρτάται τόσο από το άτομο όσο και από το σημείο που θα το χτυπήσεις. Το ότι θα πονέσεις είναι σίγουρο, είναι ένας πόνος όμως, ο οποίος αντέχεται. Επίσης, υπάρχουν σημεία που πονάνε περισσότερο και άλλα που πονάνε λιγότερο. Τα τατουάζ σε σημεία που βρίσκουν κόκκαλο, όπως η πλάτη, πονάνε περισσότερο.

 

 

Περισσότερο για την τέχνη του τατουάζ δείτε εδώ: http://www.beasty-press.com/h-texni-ton-tatouaz-ana-tous-aiwnes/

 

 
Χριστίνα Δάδινα
Πάντειο πανεπιστήμιο-επικοινωνίας μέσων και πολιτισμού

Latest Articles

Διάβασε επίσης...