Που βρίσκεται η καλοσύνη;

Τι σκέφτεσαι όταν λες η ακούς τη λέξη καλοσύνη ;

Η αυθεντική καλοσύνη είναι μια προσωπική απόφαση και είναι ένας παράγοντας που καθορίζει το ποιος είσαι . Μερικοί άνθρωποι δείχνουν καλοσύνη για να κάνουν τους εαυτούς τους να αισθάνονται καλά , αλλά η πραγματική καλοσύνη δίνει στους άλλους μια αίσθηση ελπίδας. Η καλοσύνη προς τους άλλους δημιουργεί θετικότητα και ατελείωτα χαμόγελα.

Η καλοσύνη δεν αφορά μόνο την παροχή χρήματος η φαγητού στους άστεγους. Για παράδειγμα μπορείς να βοηθήσεις  έναν ηλικιωμένο να μεταφέρει τα ψώνια του, είμαι σίγουρη ότι θα φτιάξεις την ημέρα του και θα θυμάται αυτή την τυχαία πράξη σου  για πάντα . Άφησε κάποιον να πάει μπροστά σου στην σειρά όταν φαίνεται ότι βιάζεται η δώσε σε κάποιον ένα βιβλίο που μπορεί να του αρέσει. Πές έναν κάλο λόγο στο δίπλανο σου και σκάσε ένα χαμόγελο ,όλα αυτά είναι μίκρα πράγματα που δέν θα σου κοστίσουν τίποτα αλλά φαντάσου πόση μεγάλη σημασία θα έχουν για τον άλλον. Η καλοσύνη δημιουργεί μνήμες που δεν χάνονται ποτέ, είναι η ενέργεια πίσω από αυτή που την κάνει να μετράει τόσο.
 Μην περιμένεις από τους ανθρώπους να είναι καλοί κάνε εσυ την αρχή και δείξε τους πως, δώσε ένα χέρι βοηθείας όποτε είναι δυνατόν και μην περιμένεις το ευχαριστω για αντάλλαγμα. Η πράξη του να δίνεις χωρίς την προσδοκία ότι θα πάρεις κάτι είναι η καλύτερη πράξη καλοσύνης. Σκεψου όταν είχες μια άσχημη μέρα και κάποιος έκανε κάτι καλό για σένα. Πόση ελπίδα κέρδισες; Χαμογέλασες; Ήθελες να το δώσεις όλο αυτό πίσω σε κάποιον άλλον; Είναι πραγματικά μαγικό το πως μια καλή πράξη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο κάποιου.
Μπορεί να μην μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα, αλλά όλοι μιλάμε την γλώσσα της καλοσύνης,
η καλοσύνη είναι η μοναδική γλώσσα που μπορεί να ακούσει ένας κουφός και να δει ένας τυφλός.
Και ναι το ξέρω ένας άνθρωπος δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο όλο , αλλά μπορεί να αλλάξει τον κόσμο κάποιου.Για τον λόγο αυτό κάνε την αρχή και γίνε  ο λόγος που κάποιος θα πιστέψει στην χαμένη καλοσύνη αυτού του κόσμου!!!

6
Ειρήνη Π
Γεννημένη τη λάθος εποχή αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Φοιτήτρια του τμήματος Αισθητικής και κοσμητολογίας του ΤΕΙ Αθήνας, παιδί του καλοκαιριού που ψάχνει την κρυφή ομορφιά σε κάθε τι.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...