Pokemon The Movie: I Choose You

Τον Ιούλιο του 2017 όλοι όσοι ήταν στο “Japan Expo” στην Γαλλία είχαν την ευκαιρία να δουν την πρεμιέρα της πιο πρόσφατης ταινίας Pokemon. Δυστυχώς στην συνέχεια προβλήθηκε μόνο σε επιλεγμένους κινηματογράφους στις Η.Π.Α., στην Αγγλία, στην Αυστραλία και την Γαλλία, αφήνοντας όλους εμάς στο περιθώριο έτοιμους να κλάψουμε από λύπη. Σαν pokemon fanboy όμως κι εγώ δεν μπόρεσα να αντισταθώ στο να την βρω επιτέλους και να την δω με την συντροφιά μιας τεράστιας σακούλας pop-corn. Με το που βλέπω την εισαγωγή ένα κύμα ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ διαπέρασε το σώμα μου, και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο από το να βουρκώσω και να συνεχίσω να βλέπω περιμένοντας να δω σε τι περιπέτειες θα εμπλακεί αυτήν την φορά ο Ash με τον αχώριστο παρτενέρ του, τον pikachu!

Η συγκεκριμένη ταινία ξεκινά ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε το πρώτο επεισόδιο της πρώτης σεζόν του Pokemon. Βλέπει τον Ash να αποκοιμάται την πρώτη μέρα της περιπέτειας του, και να πηγαίνει καθυστερημένα στον καθηγητή OAK για να πάρει το πρώτο του pokemon. Όπως όλοι θυμόμαστε όμως το μόνο pokemon που παρέμεινε είναι ο pikachu  ο οποίος στην αρχή δεν είναι τόσο φιλικός όσο τον ξέρουν και αγαπούν οι σημερινές γενιές. Είναι ένα ιδιόρρυθμο pokemon με διάφορα “χούγια” και θέλει τον χρόνο του μέχρι να προσαρμοστεί με τον καινούριο του εκπαιδευτή. Καθώς προχωρά η ταινία βλέπουμε πολλές σκηνές τις οποίες είδαμε στην πρώτη σεζόν οι οποίες σε βαρούν με νοσταλγία για άλλη μια φορά και θέλεις να βλέπεις Pokemon όλο το βράδυ και να θυμάσαι την παιδική σου ηλικία που έφευγες από το σχολείο και πήγαινες σπίτι τρέχοντας με την ελπίδα να μην έχασες ούτε δευτερόλεπτο από την αγαπημένη σου σειρά.

Βέβαια, στην καινούρια ταινία όλοι περιμέναμε να δούμε καινούρια πράγματα να συμβαίνουν και όχι απλά μια επανάληψη της πρώτης σεζόν σε 1-μισι ώρα. Ευτυχώς, δεν μας απογοήτευσε η Nintendo, αφού εκεί που φαινόταν σαν ένα “re-take” της 1ης σεζόν, όλα ανατρέπονται και ο Ash με μια καινούρια παρέα εμπλέκετε σε μια ολόφρεσκη και καινούρια περιπέτεια, όπου πρέπει να βρει το θρυλικό Pokemon, Ho-oh! Επίσης, βλέπουμε πως στην συγκεκριμένη ταινία υπάρχει κάποιο επίπεδο ωριμότητας σε σχέση με τις προηγούμενες, το οποίο την κάνει πιο θεμιτή σε πιο μεγάλο (ηλικιακά) κοινό, αλλά ανεκτή και σε ποιό νεαρές ηλικίες. Επιπρόσθετα, νομίζω πως είδα τις περισσότερες μάχες που είδα ποτέ σε ταινία Pokemon, κάτι που με χαροποιεί πολύ γιατί συνήθως βλέπουμε απλά μάχες με “άγρια” pokemon, ενώ αυτήν την φορά ο Ash έχει και έναν καινούριο αντίπαλο εκπαιδευτή με τον οποίο πολέμησαν αρκετές φορές.

         

Συνοψίζοντας λοιπόν, θέλω να πω πως την θεώρησα μια από τις καλύτερες ταινίες pokemon που είδα μέχρι τώρα, αφού κατάφερε να έχει μια γερή δόση νοσταλγίας αλλά ταυτόχρονα έβγαζε κάτι τόσο φρέσκο. Ο συνδυασμός αυτών των δύο αποτέλεσε ότι πιο ιδανικό για τους πλέον ενήλικες pokefans και ήταν κάτι που με χαροποίησε πολύ. Επίσης, δεν χρειάζεται να σου αρέσουν τα pokemon για να την δεις αφού γενικά έχει ωραία πλοκή και θα μπορούσε να την παρακολουθήσει ο καθένας.

Τώρα με συγχωρείτε, πάω να αλλάξω μπαταρίες στο παλιό μου Game Boy, να βρω το Pokemon Silver, και να λιώσω μέχρι την άλλη βδομάδα. 

POKEMON!

GOTTA CATCH’EM ALL

Εδώ μπορείτε να δείτε και το τρέιλερ:

1
Ανδρέας Ποταμίτης
Hey there! Είμαι ο Αντρέας και μου αρέσει να γελάω, γιατί ως γνωστό το χαμόγελο δίνει ζωή! Κατάγομαι από την γενέτειρα της θεάς Αφροδίτης, την Κύπρο, αλλά τώρα ξεκίνησα σπουδές στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο. Έχω βάλει στόχο να κάνω τον κόσμο να χαμογελά και να βλέπει πάντα την “φωτεινή πλευρά της ζωής” όπως λένε και οι “φίλοι” μας τα «Μακρινά Ξαδέρφια».

Latest Articles

Διάβασε επίσης...