Ποιό είναι το νόημα της ζωής;

 Ποιό είναι το νόημα της ζωής;;

Ολοί μας εχούμε αναρωτηθεί:ποιο είναι το νόημα της ζωής;Πώς φτάνει ο άνθρωπος στην απόλυτη ευτυχία;Γιατί συνεχώς νιώθω ότι δεν είμαι ολοκληρωμένος; Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα είναι τόσο απλή που σπάνια πάει ο νούς του ανθρώπου, όσο και αν πρόκειται για μία σύνθετη ερώτηση. Το νόημα της ζωής δεν είναι μια καθολική έννοια. Το νόημα,η ευτυχία, η πληρότητα βρίσκεται όπου επιλέξουμε έμεις να βρίσκεται! Σε αυτό ακριβώς το σημείο είναι που ο άνθρωπος μπορεί να κάνει το μεγαλύτερο λάθος της ζώης του.
Κάποιοι από έμας, θεωρούν πως το νοήμα της ζωής έγκειται στο να αποκτήσουν ένα μεγάλο σπίτι, ένα εντυπωσίακο αυτοκίνητο ή έναν φουσκωμένο τραπεζικό λογαριασμό. Το αποτέλεσμα αυτού; Γίνονται ακόρεστοι. Η ικανοποιήση διαρκεί μονάχα λίγες ημέρες και έπειτα ο επόμενος στόχος απόκτησης κάποιου υλικού αγαθού τους στοιχειώνει και έτσι η ζωή τους φεύγει και τους γλιστράει μέσα από τα χέρια. Γιατί, όσο κλισέ και να ακουστεί το πολύ χρήμα, τελικά, δεν φέρνει την ευτυχία.Μάλιστα,θεωρώ ότι όσα περισσότερα χρήματα αποκτήσεις, τόσο απομακρύνεσαι από την ουσία των πραγμάτων.

Εγώ λοιπόν, νιώθω ευτυχισμένη όταν είμαι άρρωστη και η μαμά μου δεν φευγεί στιγμή από το πλευρό μου. Νιώθω πλήρης, όταν η φίλη μου μου λέει πόσο με αγαπάει. Νιώθω γαλήνη, όταν χαζεύω στην εξοχή τα αστέρια ακούγοντας την αγαπημένη μου μουσική. Όταν διαβάζω βιβλία και μέσα από αυτά ζώ χίλιες ζωές και ταξιδεύω σε μέρη μαγικά. Η διάθεση μου φτιάχνει όταν βγαίνω το πρωί στο δρόμο και συνειδητοποιώ πως άνθισαν οι αμυγδαλιές και μυρίζουν υπέροχα. Βρίσκω το νόημα της ζωής σε μια εκδρομή στη θάλασσα με τους ανθρώπους που αγαπώ, πίνοντας μπύρες και τραγουδώντας γύρω από τη φωτία με μια κιθάρα. Λέω ευχαριστώ κάθε πρωί που ξυπνάω, κάθε φορά που δεν είμαι καλά και έχω ανθρώπους να με στηρίζουν. Λέω ευχαριστώ στον ήλιο, στο φεγγάρι, στα λουλούδια, στα σκυλιά, στον άγνωστο που μου χαμογελά στο μετρό και μου φτιάχνει τη μέρα. Λέω ευχαριστώ στον ίδιο μου τον εαυτό, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εμείς οι ίδιοι είμαστε το μεγαλύτερο στήριγμα μας. Και κάπως έτσι, είμαι ευτυχισμένη. Η δική μου συμβουλή; Ρουφήξτε τη ζωή! Δείτε, μυρίστε, αγγίξτε, ακούστε, τρέξτε και χορέψτε με τη ψυχή σας!Μη ξεχνάτε ποτέ πως τα καλύτερα πράγματα στη ζωη μας δίνονται…τζάμπα!

26

Latest Articles

Διάβασε επίσης...