Ποια χώρα θα πάρει την πρωτιά;

Χθες ολοκληρώθηκαν και οι δύο ημιτελικοί για τη Eurovision 2018 που διεξάγεται στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Ποιες 20 χώρες πήραν το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό του Σαββάτου 12 Μαΐου;

Στον πρώτο ημιτελικό που έγινε την Τρίτη 8 Μαΐου οι 10 χώρες που κατάφεραν να διεκδικήσουν τη θέση τους στον τελικό, μιας και οι 19 χώρες που έλαβαν μέρος είχαν αξιοπρεπή παρουσία και ήταν αρκετά δύσκολη η επιλογή, είναι: η Αυστρία, η Εσθονία, η Κύπρος, η Λιθουανία, το Ισραήλ, η Τσεχία, η Βουλγαρία, η Αλβανία, η Φιλανδία και η Ιρλανδία.

Στο δεύτερο ημιτελικό που έγινε χθες, Πέμπτη 10 Μαΐου η επιλογή των 10 χωρών ήταν αρκετά πιο εύκολη, καθώς τα περισσότερα τραγούδια δεν ήταν τόσο καλά όσον αφορά τη σκηνική παρουσία αλλά και γενικά το τραγούδι ως σύνολο. Οι 10 χώρες λοιπόν που θα είναι στον τελικό είναι: η Σερβία, η Μολδαβία, η Ουγγαρία,η Ουκρανία, η Σουηδία, η Αυστραλία, η Νορβηγία, η Δανία, η Σλοβενία και η Ολλανδία.

Πολλές από τις φαινομενικά outsider χώρες κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριό του τελικού όπως η Ιρλανδία, η Σερβία, η Σλοβενία. Έκπληξη και ταυτόχρονα ενδιαφέρον έχουν οι χώρες που έμειναν εκτός τελικού όπως η Ελλάδα, η Ρωσία, η Ρουμανία.

Στον τελικό του Σαββάτου θα συμμετάσχουν και οι BIG5 της Eurovison που είναι: η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, όπως και η Πορτογαλία, αφού είναι η διοργανώτρια χώρα.

Τα στοιχήματα από την Κυριακή 6 Μαΐου έχουν την Κύπρο στην κορυφή και αυτό δεν έχει ξανά συμβεί στη Eurovision, δηλαδή μια χώρα που στα στοιχήματα αρχικά βρισκόταν στην 20η θέση, ξαφνικά μετά τις πρόβες να φτάνει στην 1η και να παραμένει εκεί για μέρες. Ακολουθεί, όμως το Ισραήλ που είναι ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί, αφού από τον Μάρτιο βρισκόταν στην 1η θέση, ενώ τώρα κατακτά τη 2η. Η Εσθονία που για μέρες φαινόταν να είναι στην 3άδα, πλέον τη βλέπουμε στη 10η θέση. Το ίδιο ισχύει και με τη Νορβηγία που τις τελευταίες μέρες βρισκόταν στη 2η θέση, μετά το Ισραήλ και πριν την Κύπρο, όμως μετά την χθεσινή της εμφάνιση στον Β’ ημιτελικό είχε μια αισθητή πτώση στην 8η θέση. Η Γαλλία, από την άλλη βρίσκεται στην 3η θέση των στοιχημάτων. Η Τσεχία για μέρες βρισκόταν στην 5άδα και μετά από ένα ατύχημα του τραγουδιστή στην πρώτη πρόβα, αναγκάστηκαν να αλλάξουν τη χορογραφία και ίσως αυτό τους στοίχισε που τώρα βρίσκεται στην 13η θέση των στοιχημάτων.

Ποια χώρα θα φιλοξενήσει τον μεγάλο διαγωνισμό το 2019; Λέτε τα στοιχήματα να έχουν δίκιο και η Κύπρος να πάρει την πρωτιά; Ή θα κερδίσει το Ισραήλ που διεκδικούσε από την αρχή τη νίκη; Τελικά όμως ίσως το σηκώσει η Γαλλία που φαίνεται να τα πηγαίνει καλά τις τελευταίες 3 μέρες στα προγνωστικά; Ή μήπως κάποια άλλη χώρα που δεν μας περνάει καν από το μυαλό;

Όλα αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα μας απαντηθούν αύριο 12 Μαΐου στις 22:00.

3
Κλειώ Δημοσθένους
Λίγα λόγια για εμένα... χμμμ είμαι φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και κατάγομαι από τη Λευκωσία της Κύπρου. Μου αρέσει πολύ το θέατρο, ο κινηματογράφος, η μουσική και να διαβάζω βιβλία. Λατρεύω τα ζώα και για αυτό συγκατοικώ με μία γάτα.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...