Ποια είναι η Kathy πίσω από τον λογαριασμό Cat a Kathy;

Εάν η τέχνη είχε όρια, η Cat a Kathy θα τα είχε ξεπεράσει. Μιλήσαμε με την Κathy, μία ανερχόμενη artist που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις με την δουλειά της.

Ημερομηνία: Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019

Ώρα: 14:18

Όνομα: Cat a Kathy

Ιδιότητα: Artist

 • Πες μας λίγα λόγια για σένα.

Είμαι η Kathy, είμαι 21 ετών και σπουδάζω στην Καστοριά στο ΤΕΙ ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας. Κατάγομαι από το Αγρίνιο και ασχολούμαι τα τελευταία δέκα χρόνια περίπου με το σχέδιο και ειδικότερα με το digital design.

 • Από πότε ξεκίνησες να ασχολήσε με τα καλλιτεχνικά;

Κοίτα, η αλήθεια είναι, ότι αυτό που λένε, ότι η καλλιτεχνική κλίση φαίνεται από μικρή ηλικία, τουλάχιστον με μένα ισχύει. Ξεκίνησα πιο συστηματικά στο γυμνάσιο όπου άρχισα να παρακολουθώ tutorials στο youtube και άρχισα να “ψάχνομαι”. Με βοήθησαν και τα μαθήματα σχεδίου στο σχολείο όπου έμαθα κάποιες βασικές αρχές. Eνώ, το καλοκαίρι που μας πέρασε έκανα για 3 μήνες φροντιστήριο για σχέδιο. Πέρα από αυτά, έψαχνα πολύ μόνη μου και αυτό με βοήθησε να βελτιωθώ και να φτάσω στο επίπεδο που είμαι.

 • Άρα θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου ως αυτοδίδακτη;

Κυρίως ναι.

 • Πιστεύεις, ότι κάποιος μπορεί να μάθει από tutorials και να εξελιχθεί ή είναι απαραίτητο το ταλέντο;

Πιστεύω, ότι σίγουρα χρειάζεται να έχεις κάποιο ταλέντο. Το κύριο θέμα είναι, όμως, ότι όσο ταλέντο και αν έχεις πρέπει να παλέψεις και να εξασκηθείς πάρα πολύ με όποιο μέσο και αν έχεις διαθέσιμο, είτε είναι tutorials είτε φροντιστήρια κτλ. Χρειάζεται να αφιερώσεις πολύ χρόνο για να φτάσεις σε ένα ικανοποιητικό σημείο και να είσαι ευχαριστημένος με τον εαυτό σου, αλλά και πάλι ποτέ δεν θα είσαι. Πάντα θα θες κάτι παραπάνω.

 • Έδωσες εξετάσεις για “Καλών Τεχνών”. Μίλησε μας για αυτή σου την απόφαση και περιεγραψέ μας την εμπειρία σου.

Βασικά, ήταν οι καλύτερες και οι χειρότερες εξετάσεις που έχω δώσει. Ήθελα εδώ και πολύ καιρό να δώσω, αλλά το να δώσεις με τρείς μήνες προετοιμασία δεν είναι και ό, τι καλύτερο, καθώς έπρεπε να διαγράψω οτιδήποτε ήξερα και να ξεκινήσω από την αρχή. Επίσης, η “Καλών Τεχνών” έχει ένα συγκεκριμένο “στυλ” ας πούμε, ενώ εγώ είχα συνηθίσει σε ένα εντελώς διαφορετικό στυλ. Τώρα, όσων αφορά την εμπειρία των εξετάσεων ήταν πολύ ωραία, γιατί είσαι 6 ώρες κάθε μέρα επί πέντε μέρες με χίλια άτομα που ζωγραφίζεται. Όσο κουραστικό και αν ακούγεται, αν το αγαπάς δεν είναι. Ένα επιπλέον κουραστικό είναι το ότι δεν σε κρίνει κανένας, βλέπεις πολλά διαφορετικά στυλ γραφής, γνωρίζεις και άλλα άτομα πολύ τους αρέσει η ζωγραφική. Ωραία εμπειρία μεν, με πολύ άγχος δεν.

 • Θα συμβούλευες κάποιον να προσπαθήσει; Εσύ θα προσπαθούσες ξανά;

Σίγουρα θα συμβούλευα κάποιον να το κάνει. Και εγώ θα το ξαναέκανα, απλά δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να ξαναδώσω.

 • Τώρα με τι ασχολήσε; Βλέπουμε κάποια από τα έργα σου στο Instagram.

Nαι. Τώρα ασχολούμαι με την σχολή μου και με την ζωγραφική ως χόμπι προσπαθώντας, όμως, να το κάνω δουλειά. Ειδικά, μέσα από την σχολή μου.Ευτυχώς, η σχολή μου είναι κοντά, οπότε μπορώ να ασχοληθώ με το γραφιστικό κομμάτι της και να το συνδυάσω με την ζωγραφική. Κάνω, κυρίως, digital design  και προσπαθώ να το πάω σιγά σιγά σε animation, όπως τα πορτραίτα που μπορεί να δει κανείς στο προφίλ μου.

kathy

 • Μάθαμε, ότι άρχισες να κάνεις κάποια γραφικά για βιντεοπαιχνίδια. Πες μας λίγα λόγια γι’ αυτό.

Ναι. Πρόσφατα μπήκα σε μία ομάδα που δημιουργούν από την αρχή δικά τους games και εγώ μπήκα στο τμήμα γραφικών. Η ομάδα είναι η ninja fusion και αποτελείται από πολλά άτομα κοντά στην ηλικία μου που ασχολούνται όλοι με διαφορετικά πράγματα. Εγώ, λοιπόν, βοηθάω στα γραφικά, δηλαδή το περιβάλλον του game, τους χαρακτήρες και κάποια εικονίδια.

kathy

 • Από που εμπνέεσαι;

Από διάφορα. Σειρές, ταινίες, άλλους artists, από ανθρώπους που μπορεί να βρω κάτι πάνω τους το ενδιαφέρον.

 • Ένας artist που αποτελεί το πρότυπό σου;

Είναι πολλοί. Κυρίως tattoo arists. Μου αρέσει πολύ η Ρόζα από το sake tattoo crew, αλλά και πολλοί άλλοι που τους ακολουθώ στο instagram.

kathy

 • Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας κάποιους από τους στόχους σου;

Αρχικά, να τελειώσω την σχολή και έπειτα να εργαστώ πάνω σε αυτό σύντομα. Ίσως κάποια στιγμή να αρχίσω να ασχολούμαι με τα tattoo, περισσότερο όμως σαν χόμπι.

Πότε θα τελειώσει η αγωνία για χιλιάδες υποψήφιους οδηγούς;

Δες την σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησέ μας στο Instagram

Ενημερ’ωσου για τις δράσεις μας

 

 

 

 

2
Άντζυ Κούκη
Φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. " Φτάσε εκεί που δεν μπορείς" -Νίκος Καζαντζάκης

Latest Articles

Διάβασε επίσης...