Παρουσίαση της βιβλιοφιλικής σειράς «Ο Άτακτος Λαγός» στο βιβλιοπωλείο «Πλειάδες»

Οι Εκδόσεις Άγρα και το βιβλιοπωλείο «Πλειάδες» με αφορμή την ταυτόχρονη κυκλοφορία του 24ου και 25ου τεύχους της βιβλιοφιλικής σειράς «Ο ΑΤΑΚΤΟΣ ΛΑΓΟΣ» σας προσκαλούν σε μια παρουσίαση αφιερωμένη στο σύνολο της εκδοτικής σειράς υπό το πρίσμα των δύο πιο πρόσφατων βιβλίων της, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, ώρα 8.00 μ.μ. στο Βιβλιοπωλείο Πλειάδες.

Όπως κι άλλοτε με τα βιβλία της, η «Άγρα» συνδυάζει με την ταυτόχρονη κυκλοφορία των δύο βιβλιδίων άκρως αντίθετους και διαφορετικούς κόσμους: Ο Καλεσμένος του Δράκουλα του Ιρλανδού Bram Stoker, το εισαγωγικό κείμενο που αποκλείστηκε από τον διάσημο Δράκουλά του, οδηγεί τους αναγνώστες στα ΕΓΚΑΤΑ και το ΣΚΟΤΟΣ σε μια Βαλπούργεια νύχτα. Οι Προσευχές γραμμένες στη Βαϊλίμα για οικογενειακή χρήση του Σκωτσέζου Robert Louis Stevenson τους οδηγούν στα ΥΨΗ και το ΦΩΣ. Και τα δύο κείμενα είναι γραμμένα περίπου την ίδια εποχή, τη δεκαετία του 1890, σε εντελώς αντίθετα γεωγραφικά μήκη και πλάτη της Γης.

Ο «Άτακτος Λαγός» είναι άτακτος γιατί άτακτα είναι τα διαστήματα κυκλοφορίας του, γιατί άκρως άτακτες μεταξύ τους είναι οι επιλογές των κειμένων του και, τέλος, γιατί άτακτα είναι τα απροσδόκητα χρώματα των έγχρωμων πολυτελών χαρτιών που επιλέγονται για να τυπωθούν τα τεύχη του.

Για τα βιβλία και τη σειρά θα μιλήσουν οι: Σταύρος Πετσόπουλος, εκδότης της «Άγρας», Λίζυ Τσιριμώκου, ομότιμη καθηγήτρια του τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, Σπύρος Γιανναράς, συγγραφέας, μεταφραστής, Ευαγγελία Κουλιζάκη, συγγραφέας, μεταφράστρια

Πληροφορίες:

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΛΕΙΑΔΕΣ: Σπύρου Μερκούρη 62 (Μετρό Ευαγγελισμός), Παγκράτι

Τηλέφωνο 210 72 49 604

 

 

 
Άννα Δραγάτση
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Ραδιοφωνική παραγωγός της εκπομπής Art Voices για τρία χρόνια στο Spam Radio. Αγαπώ πολύ τα ταξίδια. Από τον Ιούλιο του 2016 ανήκω στην ομάδα του beasty-press.com!

Latest Articles

Διάβασε επίσης...