Παρουσίαση της συλλογικής έκδοσης με τα πέντε θεατρικά έργα που ξεχώρισε το κοινό στο Από Κοινού Θέατρο

Οι εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ και το Από Κοινού Θέατρο έχουν τη χαρά να παρουσιάζουν σε συλλογική έκδοση τα πέντε θεατρικά έργα που ξεχώρισε το κοινό με την ψήφο του στο 1ο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ 2018.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στο Από Κοινού Θέατρο, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 18:00. Ομιλητής ο θεατρολόγος Κωνσταντίνος Μπούρας.
Τα πέντε αγαπημένα έργα του κοινού που εκδίδονται συλλογικά είναι:
“ΡΑΚΟ” του Δημήτρη Παπαδόπουλου
“Ο Σταμελένιος” του Γιώργου Μποτώνη
“Μεταξία” του Κώστα Λάκη
“Σπόρος του Πρώτου Σπόρου” της Στεργιάνας Τζέγκα
“Άλογα” της Πέλας Σουλτάτου
Σκοπός του φεστιβάλ ήταν, και είναι, η ανάδειξη, προβολή και υποστήριξη νέων έργων και δημιουργών με διαφορετικές καλλιτεχνικές φόρμες και προβληματισμούς. Έτσι, από το Γενάρη του ’18 έως το τέλος Μάρτη, 80 θεατρικοί συγγραφείς κατέθεσαν τα έργα τους στην Κριτική Επιτροπή του φεστιβάλ, αποτελούμενη από τους : Παναγιώτη Μέντη (συγγραφέα-ηθοποιό), Κοραή Δαμάτη (σκηνοθέτη-συγγραφέα), Γιάννη Μετζικώφ (σκηνογράφο), Μάνια Παπαδημητρίου (ηθοποιό) και Ελένη Γερασιμίδου (ηθοποιό). Η κριτική Επιτροπή επέλεξε 14 έργα τα οποία παρουσιάστηκαν σε μορφή αναλογίου στο 1ο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ 2018, από τις 21 Μαίου έως τις 3 Ιουνίου.
Αυτές τις δύο εβδομάδες του διαγωνισμού η Κριτική Επιτροπή και το θεατρόφιλο κοινό, έπρεπε να να επιλέξουν τα αγαπημένα τους έργα με ψηφοφορία, και να αναδείξουν τους νικητές του φεστιβάλ.
Σ’αυτές τις δύο δημιουργικές εβδομάδες, το Από Κοινού Θέατρο ευτύχησε να συναντήσει όλους αυτούς τους αξιόλογους συγγραφείς και ανθρώπους του πνεύματος που έχουν σημαντικότατες καλλιτεχνικές προτάσεις για το νεοελληνικό θέατρο.
Καλοτάξιδα όλα τα υπέροχα έργα!
Πληροφορίες:
  • Από Κοινού Θέατρο
  • Ευπατριδών 4, Γκάζι
  • (μετρό Κεραμεικός)
  • τηλ. 2114057249
  • email: apokoinou4@gmail.com
  • facebook: Από Κοινού Θέατρο-Apo Koinou Theater
 
Άννα Δραγάτση
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Ραδιοφωνική παραγωγός της εκπομπής Art Voices για τρία χρόνια στο Spam Radio. Αγαπώ πολύ τα ταξίδια. Από τον Ιούλιο του 2016 ανήκω στην ομάδα του beasty-press.com!

Latest Articles

Διάβασε επίσης...