Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό θέλει να κάνει την πόλη του φωτός «πρωτεύουσα της ποδηλασίας». Σε συνέντευξή της στη «Journal du Dimanche» η Ινταλγκό λέει ότι το 2020 «συνολικά, το Παρίσι θα διαθέτει περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων, μια αύξηση κατά 50%» σε σχέση με σήμερα.

«Προτιμήσαμε την ποιότητα έναντι της ποσότητας. Για να κάνουμε ασφαλέστερη τη μετακίνηση των ποδηλατών, δημιουργήσαμε πραγματικές υποδομές για την ποδηλασία. Και αντί για απλά σημάδια στο έδαφος, δημιουργούμε προστατευμένους ποδηλατόδρομους. Θα επανεξετάσουμε τη λειτουργία όλων των μεγάλων αρτηριών, που προορίζονταν αποκλειστικά για αυτοκίνητα».

Για τον σκοπό αυτό, δρομολογούνται ήδη πολλά έργα στο Παρίσι, που θα ολοκληρωθούν αυτό το καλοκαίρι. «Για παράδειγμα, θα παραδώσουμε στους ποδηλάτες τη λεωφόρο Σεβαστοπόλ τον Ιούλιο και την οδό Φαμπούρ Σεν Μαρτάν τον Αύγουστο» λέει η Ινταλγκό. «Η οδός Ριβολί θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο και τμήμα της Λεωφόρου των Ηλισίων στο τέλος του έτους» προσθέτει.
Η δήμαρχος του Παρισιού αποφάσισε να δαπανήσει 150 εκατομμύρια ευρώ για τη βελτίωση της κυκλοφορίας στο Παρίσι, συμπεριλαμβανομένων 63 εκατομμυρίων ευρώ για τους ποδηλατοδρόμους. Για να ενθαρρύνει τη χρήση του ηλεκτρικού ποδηλάτου η Ινταλγκό θα επιχορηγήσει συνολικά με το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ όσους αγοράσουν ηλεκτρικό ποδήλατο. «Αυτό σημαίνει έως 400 ευρώ, για παράδειγμα, για την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου από τους απλούς πολίτες και έως 1.200 ευρώ για τους επαγγελματίες».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ