Παραολυμπιακοί- Ο θεσμός που “ξεχνούν” τα ΜΜΕ

 

Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες να τελείωσαν αλλά ένας άλλος θεσμός ξεκίνησε. Οι Παραολυμπιακοί.
Το  1948 οι Παραολυμπιακοί έκαναν την πρώτη τους τελετή έναρξης και από τότε όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά συνεχίζουν δυναμικά με πλούσιο θέαμα και αθλητές με θέληση.

Δυστυχώς, όμως, ο θεσμός αυτός δεν λαμβάνει ίσα τιμητικά και ίση δόξα με τους Ολυμπιακούς. Και μένει κανείς να αναρωτηθεί: “Γιατί αυτό;”. Γιατί ,λοιπόν, τις μέρες που υπήρχε απευθείας μετάδοση στους Ολυμπιακούς, στους Παραολυμπιακούς όχι; Και γιατί όταν κάποιος αθλητής κέρδιζε ένα μετάλλιο γινόταν θέμα στα κανάλια ενώ τώρα ούτε αναφορά στον ίδιο το θεσμό δεν γίνεται;

Ίσως οι Παραολυμπιακοί δεν “πουλάνε”.

Παραολυμπιακοί αγώνες, Ρίο 2016: 7 μετάλλια.

Αυτό και μόνο είναι η απάντηση σε κάθε μέσο, ηλεκτρονικό και μη, που “ξεχνάει” να το βάλει στη λίστα ενημέρωσης. Αυτή είναι η απάντηση σε κάθε ρατσιστικό παραλήρημα βουλευτή που θεωρεί ύβρις τον θεσμό και τη συμμετοχή των συγκεκριμένων αθλητών. Αυτή είναι η απάντηση σε κάθε άνθρωπο που λέει πως “δεν μπορούν.

 

 

Αγαπητέ κύριε Σώρρα και λοιποί ρατσιστές, οι Άνθρωποι αυτοί είναι ήρωες. Είναι τα παιδιά κάποιων γονιών που κουβαλάνε τον δικό τους σταυρό για να τα μεγαλώσουν και να τα αναθρέψουν. Είναι η ζωντανή απόδειξη του τι σημαίνει να μην τα βάζεις κάτω και να παλεύεις για να κάνεις τον κόσμο καλύτερο και την χώρα σου περήφανη. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ξεπεράσει τα όριά τους και κάθε μέρα αποδεικνύουν πως η ζωή τους ανήκει και τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει-ούτε καν ο λόγος για τον οποίο έγιναν παραολυμπιονίκες.

Γι’ αυτό, λοιπόν, πριν μιλήσεις σκέψου! Σκέψου πως κάποια μέρα μπορεί ένας δικός σου άνθρωπος να βρεθεί στη θέση τους. Και τότε μόνο ένα πράγμα θα μπορείς να κάνεις: Να νιώσεις υπερήφανος!

Οι Παραολυμπιακοί δεν είναι άλλο ένα θέμα που πρέπει να ειπωθεί στις ειδήσεις. Είναι ανάγκη.
Ανάγκη για να γίνει ο κόσμος καλύτερος!

 

pic : https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Rio_2016_Paralympics_logo.svg

 

Latest Articles

Διάβασε επίσης...