ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ώρα “μηδέν”..

Η μέρα είναι Κυριακή 25/2 και όλοι έχουμε πάρει θέσεις για να παρακολουθήσουμε ένα παιχνίδι, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει βαρόμετρο για το φετινό πρωτάθλημα,ένα παιχνίδι που υποσχόταν αρκετό θέαμα, πάθος και σκληρές μονομαχίες. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Τούμπας είναι αποπνικτική και κατάλληλη για ένα παιχνίδι τέτοιου μεγέθους.

Η ώρα είναι κοντά 7:30 μμ και ένα ρολό ταμειακής μηχανής (που κυκλοφορεί σε πολλά γήπεδα) πετυχαίνει τον προπονητή του Ολυμπιακού στο πρόσωπο. Ο κύριος Γκαρθία δείχνει να πονάει και αμέσως γύρω από τον διαιτητή μαζεύονται οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης,δηλώνει ότι αποσύρει την ομάδα στα αποδυτήρια.

Και κάπου εκεί ξεκινάει ένα σίριαλ βγαλμένο από τον κινηματογράφο,μια φαρσοκωμωδία που χαρακτηρίζει γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Ο ΠΑΟΚ θέλει να συνεχίσει το παιχνίδι κανονικά, καθώς ήταν σε θέση ισχύος στο πρωτάθλημα και είχε το πρώτο λόγο πριν την έναρξη. Ο Ολυμπιακός κάνει λόγο για επεισόδια στα αποδυτήρια, όπου ο Λούμπος Μίχελ και ο κύριος Γκαγκάτσης, επιτέθηκαν λεκτικά και σωματικά στον υπεύθυνο επικοινωνίας του Ολυμπιακού και τον αντιπρόεδρο του. Παράλληλα,οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δηλώνουν ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού αρνείται να συνεργαστεί με τον γιατρό του αγώνα (οι ερυθρόλευκοι αναφέρουν ότι ο εν λόγω κύριος φορούσε φόρμα του ΠΑΟΚ) και ζητάει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.
Λίγα λεπτά μετά τις 8,ο κόουτς Γκαρθία μεταφέρεται στο Διαβαλκανικό νοσοκομείο με τη συνοδεία του Χρήστου Θέου, γιατρού του Ολυμπιακού,της μεταφράστριας Μαρίνας Τσάλη και φυσικά της αστυνομίας. Ο Ισπανός νοσηλεύτηκε όλο το βράδυ με την διάγνωση να είναι η εξής: “οίδημα άνω χείλους αριστερά, με επιφανειακό θλαστικό τραύμα του σύστοιχου βλεννογόνου. Έχει ευαισθησία στην αριστερή κροταφογναθική άρθρωση, αυχεναλγία, ζάλη και ναυτία“.
Πλάνο της Δημόσιας Τηλεόρασης που δείχνει τον προπονητή και τον γιατρό του Ολυμπιακού να αποχωρούν από το γήπεδο της Τούμπας.
Και εδώ φτάνουμε στο φλέγον ζήτημα, έπρεπε να ξεκινήσει το παιχνίδι ή όχι;
Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά, καθώς τα δύο στρατόπεδα παρουσιάζουν τα γεγονότα από τη δική τους σκοπιά. Θεωρώ άθλιο τον πόλεμο μέσω των social media που έχει ξεκινήσει και τις συνεχείς καταγγελίες.Το θέμα είναι ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού ταξίδεψε υγιέστατος στο γήπεδο της Τούμπας και έφυγε τραυματίας,είτε ελαφρά είτε βαριά το γεγονός δεν αλλάζει. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι υπόλογη για αυτό το γεγονός και πρέπει να λάβει τα μέτρα της για να την εξάλειψη τέτοιων συμβάντων.
Από την άλλη μεριά, είναι προφανές ότι τα πρωταθλήματα κρίνονται μέσα στο γήπεδο και ο ΠΑΟΚ ήταν πρώτος με βαθμολογική διαφορά από τον Ολυμπιακό. Δεν είμαι σίγουρος ότι το -3 σε κάθε τέτοια περίπτωση είναι λύση. Όμως,ποια άλλη λύση είναι σωστή σε αυτό το σημείο που είμαστε;
Ειναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονίσουμε την προσπάθεια της διοίκησης Σαββίδη για να μην υπάρχουν καπνογόνα στον χθεσινό αγώνα,γεγονός που επετεύχθη. Ήταν μια καλή αρχή για την διεξαγωγή του ντέρμπι και η αλήθεια είναι ότι οι Θεσσαλονικείς ήρθαν αντιμέτωποι με τα όσα έγιναν στη Λεωφόρο την προηγούμενη σεζόν όπου επέλεξαν να πάρουν την ομάδα και να αποχωρήσουν από το γήπεδο…
Στο ίδιο έργο θεατές λοιπόν, για μια ακόμα Κυριακή,το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει βρει το “γιατρικό” του ακόμα,ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε θέαμα χωρίς επεισόδια κάθε έιδους. Όσες ανακοινώσεις και να βγουν από τη κάθε μεριά,το χθεσινό ντέρμπι είναι στα “χέρια” της δικαιοσύνης.Σίγουρα, τον ΠΑΟΚ δεν τον βολεύει για αρχή αυτη η εξέλιξη και ίσως χάσει έδαφος στη μάχη του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός δείχνει ότι θα πάει στα άκρα την όλη κατάσταση για να βγει όσον το δυνατόν περισσότερο κερδισμένος.
Επαναλαμβάνω, πρέπει να απομακρυνθούν όλοι αυτοί οι “ανεγκέφαλοι” από τις κερκίδες των γηπέδων. Πως θα έρθει ένας ξένος άνθρωπος να δουλέψει στην Ελλάδα με όλα αυτά γύρω του; Μακάρι να άρχιζε το χθεσινό παιχνίδι για να αναδειχθεί ο πραγματικός νικητής,μακάρι να βλέπαμε επιτέλους ποδόσφαιρο…
ΥΓ: Ο Κέβιν Μιραλάς προέβη σε μια πολύ άσχημη χειρονομία προς τους οπαδούς του ΠΑΟΚ,μια χειρονομία που δεν ταιριάζει με το επίπεδο του σαν παίκτης και πρέπει να τιμωρηθεί από την Λίγκα.
12

Latest Articles

Διάβασε επίσης...