Το βιβλίο ο Χορός του Σίβα, του Άγγελου Μπάκα, δημοσιεύτηκε το 2019, το οποίο περιλαμβάνει 7 πραγματικές ιστορίες ταξιδιού και 4 παραμύθια του ίδιου του συγγραφέα.

Διαβάζοντας το βιβλίο του Άγγελου Μπάκα είναι σαν να κάνουμε κι εμείς ένα ταξίδι στα βάθη της Ινδίας προσπαθώντας ν’ανακαλύψουμε  αυτόν τον μυσταγωγικό πολιτισμό που μας παρασύρει. Σελίδα-σελίδα, ανακαλύπτουμε συνέχεια κάτι το καινούριο, το διαφορετικό για την κοινωνία, τη θρησκεία, τα ήθη, τη κουλτούρα αυτού του λαού που μοιάζει ολότελα διαφορετικός από τον δυτικό πολιτσμό, στον οποίο έχουμε συνηθίσει να ζούμε.

Μέσα από μια φίνα και καθαρή απλότητα ο συγγραφέας μας παρουσιάζει τις προσωπικές του εμπειρίες από τα ταξίδια του στην Ινδία και προσπαθεί με τον τρόπο του να μας μυήσει στην νοοτροπία ενός πραγματικά μυστηριακού πολιτισμού.

Πρόκειται για ένα εντελώς ξεχωριστό διήγημα το οποίο μας κάνει πραγματικά να ταξιδέψουμε μαζί του, εξάλλου η αποστολή ενός πραγματικά καλού βιβλίου είναι να καταφέρει να μας μεταφέρει σε μια άλλη διάσταση, να μας κάνει αληθινούς ταξιδευτές, χωρίς να χρειαστεί καν να μπούμε στο αεροπλάνο.

Αν λοιπόν, είστε λάτρεις των ταξιδιών ή απλά βιβλιοφάγοι τότε σας προτείνω ανεπιφύλακτα το Χορό του Σίβα και είμαι σίγουρη πως δεν θα το μετανιώσετε.

Κυκλοφορεί από τιε Εκδόσεις Ελκυστής και σας περιμένει να το ανακαλύψετε.

Ο Άγγελος Μπάκας ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει γράψει τα βιβλία «Μυστικοί Παράμυθοι», «Το Όπλο του Νεφεληγερέτ», «Το Σεξ της Ζωής και του Θανάτου,» και «Now and Zen – Διδάγματα ενός Απρόθυμου Δασκάλου» (και στα Αγγλικά).

Το 2014 ερεύνησε, έγραψε και σχεδίασε τους ξενόγλωσσους τουριστικούς οδηγούς Lesvos for Real και Chios for Real. Υπήρξε συντάκτης, σχεδιαστής και εκδότης του περιοδικού για το Design και την Τυπογραφία Άκρο (1997-2004), και σχεδιαστής ψηφιακών γραμματοσειρών υπό τον γενικό τίτλο Acrofonts. Εργάστηκε ως freelance designer και δίδαξε γραφιστική, τυπογραφία και οπτική επικοινωνία σε πανεπιστήμια και σχολές στην Ελλάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Κύπρο.

Το 2010 ολοκλήρωσε την επαγγελματική του πορεία με το βιβλίο συλλογή των σημαντικότερων εργασιών γραφιστικής Thessaloniki Graphic Design 1980-2009, ως υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης του γραφείου Red Creative που πραγματοποίησε την έκδοση.

1