Όταν τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα…

Εκεί που είναι η καρδιά σας, εκεί είναι και τα όνειρα σας!

“Είμαστε φτιαγμένοι από το υλικό που είναι φτιαγμένα τα όνειρα μας” είχε πει ο William Shakespeare. Ίσως θα μπορούσαμε να πούμε πως τα όνειρα αποτελούν την κινητήρια δύναμη του ανθρώπου για αγώνα για ζωή , ένα διάλειμμα από την πεζή πραγματικότητα, το οποίο θα μας βοηθήσει να ακολουθήσουμε το μονοπάτι της καρδιάς μας. Κάθε ξεχωριστή ανθρώπινη οντότητα σε αυτόν τον πλανήτη, μπορεί να ονειρεύεται. Αρκεί μόνο μία σπίθα για να αποκτήσουμε το θάρρος και να βγούμε από την ζώνη ασφαλείας που έχουμε δημιουργήσει.

Πολλές φορές αναρωτιέμαι ποιο είναι το στοιχείο που μας εμποδίζει από το να ακολουθήσουμε τα όνειρα μας. Ύστερα από ώριμη σκέψη κατέληξα στο συμπέρασμα πως σε μία κοινωνία, όπου τα πρέπει και τα μη έχουν αντικαταστήσει τα θέλω μας, ο φόβος της αποτυχίας κυριαρχεί. Επιδιώκουμε συνεχώς να ικανοποιούμε τις επιθυμίες των ατόμων γύρω μας, εγκαταλείποντας τα δικά μας όνειρα και τους δικούς μας στόχους. Και έρχεται λοιπόν η στιγμή, όπου αναπολούμε το παρελθόν και μετανιώνουμε για τα λάθη που κάναμε, για τις μάχες από τις οποίες παραιτηθήκαμε, για τα όχι που έπρεπε να είχαμε πει και δεν το τολμήσαμε.

Αν με ρωτούσε κάποιος, αν πιστεύω στην εκπλήρωση των ονείρων θα έλεγα φυσικά ναι. Σκεφτείτε εκείνη την στιγμή, εκείνο το συναίσθημα που νιώσατε όταν καταφέρατε να επιτύχετε αυτό που για καιρό χτυπούσε η καρδιά σας και αγωνιζόσασταν με πίστη! Σαφώς, θα υπάρξουν στιγμές που απογοητευτήκαμε και μάχες που χάσαμε, ίσως γιατί δεν μας πιστέψαμε αρκετά ή επειδή δεν είχαμε βρει τον σωστό τρόπο για να τις προσεγγίσουμε. Ίσως η ζωή ξέρει καλύτερα από εμάς και αυτό φαίνεται από το γεγονός πως τα όνειρα πραγματοποιούνται στον σωστό χρόνο.όνειρα

Θα ήθελα να ολοκληρώσω, περιγράφοντας μία προσωπική εμπειρία. Θυμάμαι τον εαυτό μου να αγαπά την αρθρογραφία από παιδί. Ονειρευόμουν την στιγμή που τα λόγια μου θα έχουν αντίκτυπο μέσα από την ιστοσελίδα που θα επιλέξω να συνεργαστώ. Ο δισταγμός με εμπόδιζε από το να κυνηγήσω αυτό που τόσο αγαπούσα. Ύστερα από πολλά χρόνια κατάφερα και βρήκα την ομάδα η οποία με εμπιστεύτηκε. Τότε είπα στον εαυτό μου ‘Τελικά, η αγάπη και ο αγώνας για το όνειρο όλα τα μπορεί.’

Κυνηγήστε τα όνειρα σας! Μπορεί αυτή την περίοδο να Μένουμε Σπίτι, έχουμε όμως την ιδανική ευκαιρία να ονειρευτούμε  το μέλλον μας!

 

Γιατί η μουσική επιδρά στην ψυχική μας υγεία;

Δες τη σελίδα μας στο Facebook

Δες τη σελίδα μας στο Instagram

2
Κατερίνα Τσιακαράκη
Να πετάς στα σύννεφα όταν οι άλλοι σου λένε να πατάς στην Γη και να κανεις αυτό που επιθυμεί η καρδιά σου. Αυτό λέω πάντοτε στον εαυτό μου και κάπως έτσι έφτασα να σπουδάζω δημοσιογραφία στο Παντειο Πανεπιστήμιο . Η αρθρογραφία σε συνδυασμό με την μουσική είναι στοιχεία που με εκφράζουν και μέσα από τα άρθρα μου θέλω να δώσω αυτή την νότα που έχουμε ανάγκη στη ζωή μας.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...