Όταν όλες θέλουν να γίνουν Μοντέλα…

Και όταν μια γυναικεία μερίδα του λέοντος, έθεσε ως στόχο ζωής το μόντελινγκ, εμφανίστηκαν τόσο στην ελληνική, όσο και στη παγκόσμια τηλεόραση, οι εκπομπές αυτές που εξευτελίζουν και ποδοπατούν την γυναικεία αξιοπρέπεια, γένους θηλυκού.

Κοπέλες μορφωμένες και όχι, αδύνατες ή και πιο “ζουμερές”, ψηλές ή μετρίου αναστήματος, με ισχυρή αίσθηση του γούστου ή και χωρίς, τοποθετούν τον εαυτό τους στη διαδικασία μιας άτυπης κρίσης, από τέσσερις ειδήμονες που σίγουρα γνωρίζουν κάτι παραπάνω, αφού είναι το επάγγελμα τους αυτό, αλλά φυσικά δεν είναι άξιοι να κρίνουν τον χαρακτήρα, ενός άλλου που έχουν αντίκρυ τους για μόνο πέντε λεπτά. Από πότε η ιδιοσυγκρασία του ατόμου κρίνεται από ένα μαγιό ή ένα φόρεμα; Από το αν έχει τα μαλλιά του κάτω ή μαζεμένα; Όσα χρόνια εμπειρίας κι να κουβαλάει κάποιος σε ένα χώρο, δεν έχει το δικαίωμα να προσβάλλει δημοσίως και με αγένεια, την ανθρώπινη προσπάθεια και το σθένος που κρύβει ο καθένας μέσα του.

 

Ο εξευτελισμός του ανθρώπου και η ταπείνωση της γυναικείας φιλοδοξίας, για μια ακόμη φορά, χτυπούν με τις “ευλογίες” ενός σάπιου συστήματος στο χώρο της μόδας και όχι μόνο. Μια αέναη πλύση εγκεφάλου, μέσα κι έξω απ΄τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, καλουπώνει και σφυρηλατεί τα θηλυκά του σήμερα και του αύριο, που μεγαλώνουν με λανθασμένα πρότυπα, με ερεθίσματα που μάλλον πέρα από “εικονική” δόξα δεν έχουν τίποτα άλλο να προσφέρουν.

Στους περισσότερους από εμάς, μόνο κύμα γελοιότητας και γέλιου, θα μπορούσε να προκαλέσει μια τέτοιου είδους εκπομπή. Και ναι! Αναφέρομαι στο Next Top Model της Ελλάδας, στο οποίο τυχαία έπεσε το μάτι μου, οπότε και παρακολούθησα, μάλλον για τελευταία φορά. Κλείνοντας τη τηλεόραση από αγανάκτηση, και βυθισμένη στις σκέψεις μου, ένας χείμαρρος από ερωτήματα πλημμύρισε το νου μου… Πόσο έχει ξεπέσει ο άνθρωπος… Ποιός είναι ικανός να κρίνει και πόσο έχει “κατακερματιστεί η Αξία”. Δυστυχώς το άτομο σαν σώμα και πνεύμα, κατάντησε ένα σκουπίδι στο έλεος της δημοσιότητας και του φθηνού εμπορίου.

 

4
Θεοδώρα Παπαζιάκα
Τα βιβλία και οι γνώσεις, υπάρχουν ζωντανά μέσα στα άδυτα του νου και της ψυχής μας...

Latest Articles

Διάβασε επίσης...