Όταν o τρόμος στο Amityville συνεχίζεται…

To Νοέμβριο του 1974, ο 24χρονος Ronnie Defeo, δολοφόνησε τα έξι μέλη της οικογένειας του με κυνηγετική καραμπίνα, την ώρα που κοιμόταν. Στην κατάθεση του υποστήριξε ότι υπήρχαν φωνές μες στο σπίτι, στην οδό Ocean του Amityville της Νέας Υόρκης, οι οποίες τον καθοδήγησαν και τον ανάγκασαν σε αυτή την αποτρόπαια πράξη. Όπως επίσης και ότι το σπίτι έκρυβε ένα δωμάτιο – φάντασμα που δεν εμφανιζόταν ούτε καν στα εργολαβικά σχέδια. 13 μήνες έπειτα το φονικό, μια άλλη οικογένεια επιχείρησε να εγκατασταθεί στο σπίτι. Η μεταφυσική δραστηριότητα που το διακατείχε, τους ανάγκασε να το εγκαταλείψουν 28 ημέρες μετά τη μετακόμιση.

 

Η οικεία στο Amytiville, έχει γίνει έμπνευση για πάνω από 10 βιβλία και 18 ταινίες καθώς ο μύθος γύρω από την ιστορία αυτή, τείνει να θεριεύει ολοένα και περισσότερο.

Η τελευταία ταινία που σχετίζεται με την οικογένεια Defeo και το “καταραμένο” σπίτι τους, κυκλοφόρησε στην Ελλάδα στις 27 Ιουνίου 2017. Έρχεται στο σήμερα, σε μια χήρα γυναίκα με τρία παιδιά, το ένα εκ των οποίων είναι κλινικά νεκρό. Η μονογονεϊκή οικογένεια μετακομίζει στο σπίτι, ενώ η μητέρα κρύβει τα περασμένα γεγονότα που συνέβησαν στο συγκεκριμένο οίκημα, από τα υπόλοιπα μέλη. Η έννοια του παράξενου και του μυστηρίου, αναβλύζει στον αέρα από τις πρώτες κιόλας μέρες, ενώ το άρρωστο αγόρι, δείχνει να κάνει βήματα βελτίωσης.

Η έφηβη και αντιδραστική κόρη, μαθαίνοντας την προϊστορία, παρατηρεί την αλλαγή ακόμη και στην συμπεριφορά της, αφού είναι πλήρως επηρεασμένη από τη μάχη που δίνει με τα “φαντάσματα του παρελθόντος” και επιδιώκει να βρει μια λύση στην όλη κατάσταση.

Το εν λόγω κινηματογραφικό δημιούργημα, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, αφού στην αρχή και στο τέλος προβάλλονται εικόνες από τα πραγματικά γεγονότα, κάτι που δίνει την αίσθηση του ντοκιμεντέρ, ενώ δεν είναι.Το καστ αποτελείται από τη Bella Thorne, τον Cameron Monaghan και την Jennifer Jason Leigh, που ξεχωρίζει με την ερμηνεία της. Τη σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει ο Frank Khalfoun. Δεν είναι απίθανο ορισμένα σημεία της πλοκής, να φέρνουν στη μνήμη του θεατή αποσπασματικά τμήματα παρόμοιων ταινιών και παραγωγών όπως το The Conjuring και το Insidious.

Aυτή τη φορά το Amityville, ήρθε για να αφυπνίσει τον τρόμο του μεταφυσικού και να διαιωνίσει την φρίκη που προκάλεσε το 1974 ο νεαρός Defeo, από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα που συγκλόνισαν την ιστορία της σύγχρονης Αμερικής.

1
Θεοδώρα Παπαζιάκα
Τα βιβλία και οι γνώσεις, υπάρχουν ζωντανά μέσα στα άδυτα του νου και της ψυχής μας...

Latest Articles

Διάβασε επίσης...