Όταν ο ισπανικός κινηματογράφος μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό part2

ΓΙΑ ΤΟ PART1 ΠΑΤΑ ΕΔΩ!

Όπως είδαμε και στο μέρος 1ο ( αν δεν το έχεις δει σπεύσε), ο ισπανικός κινηματογράφος μας έχει προσφέρει πολλά διαμαντάκια παλιά, αλλά και καινούργια τα οποία τα βλέπεις ξανά και ξανά, χωρίς να χάνεις το ενδιαφέρον σου.

EL CUERPO
Το νεκρό σώμα της εκατομμυριούχου Mayka Villaverde εξαφανίζεται και ο σύζυγος της θεωρείται βασικός ύποπτος, Τίποτα όμως δεν είναι όπως φαίνεται. Πρόκειται για ένα αστυνομικό θρίλερ για, πραγματικά, γερά νεύρα.

REC
Οι ταινίες (1&2&3).Μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου, που σε κρατά διαρκώς σε αγωνία η οποία φτιάχνει ένα ιδιαίτερο κλίμα με το στύλ ντοκιμαντέρ. Στη πρώτη ταινία πρωταγωνίστρια είναι μια ρεπόρτερ που συνοδεύει ένα πυροσβεστικό συνεργείο σε μια βραδινή αποστολή. Κανείς δεν φαντάζεται όμως, τι συμβαίνει μέσα στο κτήριο, όπου πήραν την κλήση. Στο ίδιο μοτίβο κινούνται και οι άλλες δυο ταινίες, προσωπικά θεωρώ όμως, πως η τρίτη ήταν αρκετά κατώτερη από τις άλλες δυο.

EL LABERINTO DEL FAUNO
Το έτος 1944 η 10χρονη Οφηλία μετακομίζει με τους γονείς τηςστο στρατιωτικό οχυρό του πατριού της. Κατά την παραμονή της εκεί ανακαλύπτει ένα μικρό λαβύρινθο με φύλακα έναν μυθικό Πάνα.

LES OJOS DE JULIA
Η Julia, μια γυναίκα που χάνει σιγά σιγά την όρασή της, ανακαλύπτει τη δίδυμη αδερφή της, Sara,που είχε τυφλωθεί από όμοια ασθένεια, κρεμασμένη στο υπόγειο του σπιτιού της. Αν και όλοι πιστεύουν πως πρόκειται περί αυτοκτονίας, η Julia θεωρεί πως είναι δολοφονία και αποφασίζει να αναλάβει την υπόθεση και να λύσει το μυστήριο. Μυστικά και αλήθειες όμως, έρχονται σιγά σιγά στην επιφάνεια.

 
Χριστίνα Δάδινα
Πάντειο πανεπιστήμιο-επικοινωνίας μέσων και πολιτισμού

Latest Articles

Διάβασε επίσης...