Όμορφα δώρα για τη γιορτή της Μητέρας

Η Μητέρα ή Μάνα ή Μαμά δεν είναι απλά μια λέξη. Είναι ο σημαντικότερος άνθρωπος στη ζωή μας, το στήριγμα μας, η πρώτη αγάπη στο σκληρό και άδικο κόσμο, με το που γεννιόμαστε. Είναι λογικό να υπάρχει μια ημέρα αφιερωμένη στη μητρότητα. Κι επειδή όλες οι μητέρες πάνω από όλα είναι γυναίκες, η ομορφότερη κίνηση γι αυτές είναι ένα ξεχωριστό δώρο. Τι θα μπορούσε να είναι όμως αυτό το δώρο;

1) Ένα μικρό και διακριτικό κόσμημα είναι σίγουρα κάτι το οποίο θα φορούσε κάθε τύπος γυναίκας και φυσικά κάθε ηλικίας. Ένα όμορφο βραχιόλι ή ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, θα θυμίζουν στην αγαπημένη σας μητέρα ότι η αγάπη σας είναι πολυτιμότερη από οποιοδήποτε μέταλλο.

 

2) Μια συμβολική κίνηση ευγένειας και αμέριστης τρυφερότητας, είναι η προσφορά μιας ανθοδέσμης, “πλεγμένη” από ολόφρεσκα λουλούδια εποχής. Λόγου χάρη, τα τριαντάφυλλα είναι μια σωστή επιλογή, αλλά και οι κάλες και τα χρυσάνθεμα, πέρα από καλή εμφάνιση, σκορπίζουν στο χώρο μια ευχάριστη ευωδία.

3) Κι επειδή ο δημιουργικός χρόνος είναι πάντα σπάνιος και ανεκτίμητος, χαρίστε την ημέρα αυτή στη μητέρα σας. Αρχίστε απ΄το πρωί με πρωινό κοντά στη φύση, σε κάποιο μέρος χαλάρωσης και κλείστε την ημέρα σας στο αγαπημένο της εστιατόριο ή ακόμη και σουβλατζίδικο.

 

4) Τα σοκολατάκια και οι τούρτες είναι πλέον κάτι σύνηθες , αν αγαπάτε τη ζαχαροπλαστική και θέλετε να πρωτοτυπήσετε, φτιάξτε μπισκότα σε ότι σχήμα θέλετε, αφού στην αγορά υπάρχουν αμέτρητα σχέδια από φόρμες . Επιπρόσθετα, στολίστε τα με χρώμα, με ζαχαρόπαστα ή βουτυρόκρεμα. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα τα ευχαριστηθεί με τη ψυχή της!

5) Πάντα ένας καθρέπτης είναι ιδιαίτερο και προσωπικό αξεσουάρ που δε λείπει από τη τσάντα καμίας γυναίκας. Γι αυτό αξίζει στη καλύτερη μανούλα…Ένας μοναδικός τρόπος να της δηλώνετε κάθε μέρα πόσο όμορφη και ξεχωριστή συνεχίζει να είναι, παρά τα χρόνια που πέρασαν και τις ταλαιπωρίες που της δημιουργούμε εμείς…τα παιδιά της!

Να σημειώσουμε όμως ότι η αγάπη δείχνεται με υλικά αγαθά μια τέτοια μέρα, αλλά κυρίως με τη ψυχή, τη καρδιά και το συναίσθημα. Γι αυτό η μεγαλύτερη πράξη αγάπης είναι μια ζεστή αγκαλιά κι ένα πελώριο “ευχαριστώ” για όλα όσα πέρασε η μητέρα αυτή, για να φτάσει τι παιδί της εκεί που είναι…ένας σωστός άνθρωπος.

 
Θεοδώρα Παπαζιάκα
Τα βιβλία και οι γνώσεις, υπάρχουν ζωντανά μέσα στα άδυτα του νου και της ψυχής μας...

Latest Articles

Διάβασε επίσης...