Οικογένεια, ένας δεσμός που δεν φθείρεται στο χρόνο!

Η ετυμολογία του όρου οικογένεια παραπέμπει στην σύνθεση των λέξεων οίκος και γένος ,δηλαδή η γενιά που διαμένει στο ίδιο σπίτι.Η οικογένεια όμως δεν είναι απαραίτητα οι συγγενείς,η μαμά,ο μπαμπάς και τα αδέλφια ή γενικά αυτή που μένουν στο ίδιο σπίτι ή που έχετε το ίδιο αίμα.Οικογένεια μπορεί να θεωρήθει ακόμα και ένας φίλος σου.

Ο όρος οικογένεια σημαίνει οι ανθρώποι που σε αποδέχονται και σε αγάπουν όπως ακριβώς είσαι!Αυτοί που ακόμα και αν διαφωνείτε και τσακόνεστε θα είναι πάντα στο πλευρό σου!Στις δύσκολες στιγμές θα σε στηρίξουν και θα σε συμβουλέψουν!Θα σε νοιάζονται και θα σε αισθάνονται πραγματικά.

Ένας δυνατός δεσμός είναι ο όρος οικογένεια.Ένας δεσμός διαρκεί και δεν φθήρεται στον χρόνο!Και γιατί δυνατός;Γιατί αν θεωρείται κάποιος πραγματικά οικογένεια σου υπάρχει σεβασμός αναμέσα σας.Δεν σας χωρίζει τίποτα!Είστε ενωμένοι σαν τρείς σωματοφύλακες.

Στις δυσκολίες,στις κακουχίες θα στηριχτήτε ο ένας με τον άλλον και θα βρείτε λύσεις.Θα ενώσεται τις σκέψεις σας.Θα καταλαβαίνεστε μεταξύ σας,θα υπάρχει η δική σας επικοινωνία!Οικογένεια είναι αυτοί που θέλουν να σε βλέπουν να χαμογελάς!

Οικογένεια σημαίνει πολλά!Εκεί φανερώνεται το πνεύμα συνεργασίας,η πραγματική αλληλεγγύη,η συμπόνια,όλα αυτά που πολλοί τα λένε στη θεωρεία αλλά δεν τα κάνουν πράξη.Οικογένεια είναι τα άτομα στη ζωή σου που θέλουν εσένα στη δική τους ζωή!

Η οικογένεια είναι σαν μουσική,κάποιες νότες είναι ψηλές,κάποιες χαμηλές αλλά πάντα υπάρχει η μελωδία της ευτυχίας!!

 
Άντρεα Νικολάου
Ο αυθορμητισμός είναι ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία της προσωπικότητας μου.Είμαι φοιτήτρια στο Τμημα Επικοινωνίας&Μεσα Μαζικης Ενημέρωση στο ΕΚΠΑ και κατάγομαι από ένα γεμάτο ιστορία νησί,την Κύπρο.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...