Exclusive Content:

Οι άντρες καλλιτέχνες της φετινής Eurovision

Eurovision 2018. Ίσως ο πιο αμφίρροπος τελικός των τελευταίων χρόνων. Κανείς δεν μπορούσε να κάνει ασφαλή πρόβλεψη και μάλλον οι περισσότεροι που έπαιξαν στοίχημα πήγαν.. κουβά! Το ότι δεν υπήρχε ένα ξεκάθαρο φαβορί, ένα τραγούδι που το άξιζε περισσότερο από τα άλλα, είναι δεδομένο. Όπως δεδομένο είναι και το γεγονός ότι, ακόμη κι έτσι, υπήρξαν αρκετές ενδιαφέρουσες προσωπικότητες στον διαγωνισμό. Πάμε να δούμε, λοιπόν, τις αντρικές σόλο συμμετοχές του τελικού, με βάση τη σειρά κατάταξης σε αυτόν.

  1. Αυστρία, Cesár Sampson- Nobody but you, 3η θέση. Αρχικά, πρότεινε το τραγούδι του στο Ηνωμένο Βασίλειο και το απέρριψαν. Ωστόσο, έβαλε τα γυαλιά στους Άγγλους, καθώς ο Αυστριακός κατέκτησε την 3η θέση. Ο ευνοημένος από τις επιτροπές Cesár είχε ξανασυμμετάσχει στη Eurovision ως παραγωγός με τη Βουλγαρία το 2016 (4η θέση) και το 2017 (2η θέση). Όσο για το φετινό τραγούδι του, ήταν μια ωραιά μπαλάντα αλλά θα τολμούσε να πει κανείς ολίγον αδιάφορη.
  2. Γερμανία, Michael Schulte- Nobody but you, 4η θέση. Δεν είναι όλοι οι Γερμανοί σκληροί σαν τον Χίτλερ! Σιγκίνησε τους πάντες με την ερμηνεία του, με ένα τραγούδι γραμμένο από την καρδιά του. Ο Michael έκανε κατάθεση ψυχής προχθες το βράδυ. Η μπαλάντα του απευθυνόταν στον πατέρα του τον οποίο έχασε νωρίς. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι θα γίνει ο ίδιος σύντομα πατέρας, έκανε όλο το κλίμα πιο συναισθηματικό. Όσον αφορά τον Michael, ξεκίνησε με cover δημοφιλών τραγουδιών το 2008 και έγινε ευρέως γνωστός στη Γερμανία με τη συμμετοχή του στο “The Voice”. 
  3. Ιταλία, Ermal Meta & Fabrizio Moro- Non mi avette fatto niente, 5η θέση. Ανατριχιαστικοί οι Ιταλοί, με ένα τραγούδι σχετικό με τον πόλεμο και την τρομοκρατία στην Ευρώπη και τη Μ. Ανατολή. Ο αλβανικής καταγωγής Ermal και ο Ρωμαίος Fabrizio ένωσαν τις δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα ήταν συγκλονιστικό. Ο Fabrizio, μάλιστα, που η εφηβεία του συμαδεύτηκε από τον εθισμό του στα ναρκωτικά, θεωρήθηκε από πολλούς ως η καλύτερη αντρική φωνή του φετινού ESC μαζί με αυτή του Αλβανού τραγουδιστή. 
  4. Τσεχία, Mikolas Josef- Lie to me, 6η θέση. Άτυχος ο 22χρονος που τραυματίστηκε στην πρώτη πρόβα, τυχερός που τελικά κατάφερε να βρεθεί στη σκηνή και να κάψει καρδιές. Ο Τσέχος Justin Bieber ξεκίνησε την καριέρα του ως μοντέλο αλλά γρήγορα στράφηκε στη μουσική. Ο χώρος του μόντελινγκ ήταν πολύ επιφανειακός για εκείνον, όπως έχει πει.. 
  5. Σουηδία, Benjamin Ingrosso- Dance you off, 7η θέση. Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε περισσότερο χορό. Πώς κατάφερε να βγει 7ος μόνο… οι επιτροπές το ξέρουν! Παρόλα αυτά και παρόλο που το κοινό δεν τον στήριξε, ο Ιταλικής καταγωγής νεαρός Σουηδός ήταν άψογος πάνω στη σκηνή. 
  6. Δανία, Rasmussen- Higher Ground, 9η θέση. Η επέλαση των βίκινγκς! Ο Τορμουντ του Game of thrones… συγγνώμη ο Rasmussen ήθελα να πω… είναι μια cringe και ταυτόχρονα κουλ εμφάνιση που κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό. Ο Μιχάλης Ρακιντζής των Δανών (A.G.A.P.A.M.E. Μιχάλη) είναι παντρεμένος με παιδιά, τραγουδιστής, ηθοποιός (άρα καλά δεν είπαμε Τόρμουντ;) και δάσκαλος στην Καλών Τεχνών (μακάρι να είχαμε και εμείς τόσο κουλ δασκάλους). 
  7. Αλβανία, Eugent Bushpepa- Mall, 11η θέση. Ο “Ευγένιος” ήταν μια απρόσμενη συμμετοχή στον τελικό και μάλιστα πήρε και μια καλή θέση. Ίσως η καλύτερη αντρική φωνή μαζί με του Fabrizio, τραγούδησε στα Αλβανικά και “έκλεψε” τις εντυπώσεις (ρατσιστικό αστείο was not successful). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλβανός τραγουδιστής παρά λίγο να γίνει γιατρός καθώς για έναν χρόνο βρέθηκε να σπουδάζει ιατρική στην Ιταλία. 
  8. Νορβηγία, Alexander Rybak- That’s how you write a song, 15η θέση. Τι να πρώτο πει κανείς για τον Alexander; Καλλιτέχνης με το Κ κεφαλαίο! Συνθέτει, γράφει στίχους, τραγουδάει, χορεύει και κυρίως είναι κορυφαίος βιολιστής. Ο νικητής της Eurovision του 2009 τόλμησε και επέστρεψε στον διαγωνισμό 9 χρόνια μετά, χωρίς να φοβηθεί μη “λερώσει” το όνομα του κατακτώντας κάτι λιγότερο από την 1η θέση (ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ!). Ο “Βασιλιάς” επέστρεψε στο βασίλειό του με ένα κομμάτι λίγο πιασάρικο, λίγο τρολ και με λίγο κρυφό νόημα πίσω από τους στίχους (που λίγοι έπιασαν). Φέτος πήγε απλά για την πλάκα του και χωρίς το άγχος της πρωτιάς. Πάντως έιτε 1ος, είτε 15ος είναι ένας χαρισματικός perfomer που όλοι αγαπάμε. 
  9. Ιρλανδία, Ryan O’ Shaughnessy- Together, 16η. ΔΕΝ είναι gay αλλά θέλησε να περάσει ένα μήνυμα κατα της ομοφοβίας. Γι’ αυτό και πάνω στη σκηνή εμφανίστηκε μαζί του ένα gay ζευγάρι που μας χάρισε μια ενδιαφέρουσα χορογραφία. Κάτι που δεν ξέραμε για τον Ιρλανδό είναι, ότι είναι πρώτα ηθοποιός και μετά τραγουδιστής (9χρονη θητεία σε σαπουνόπερα). 
  10. Ουκρανία, Melovin- Under the ladder, 17η θέση. Ο βρικόλακας της καρδιάς μας! Σκιαχτήκαμε όταν μας κοίταξε στα μάτια (όσοι τον είδατε ξέρετε τον λόγο..). Ο Kostyantyn Mykolayovych Bocharov, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, φτιάχνει αρώματα, έχει κανάλι στο youtube και κάνει συλλογή από παιχνίδια. Το pop idol της Ουκρανίας έβαλε φωτιά στη σκηνή στην κυριολεξία και ξεσήκωσε το κοινό (μόνο το κοινό καθώς οι επιτροπές μάλλον φοβήθηκαν να τον ψηφίσουν και τον έβγαλαν τελευταίο…). 
  11. Ολλανδία, Waylon- Outlaw in ’em, 17η θέση. Ο cowboy της Ολλανδίας ήταν άλλη μια αναπάντεχη συμμετοχή στον τελικό. Αυτό, όμως, που πολλοί δεν παρατήρησαν εξαρχής και προκάλεσε έκπληξη (όταν το συνειδητοποίησαν) είναι ότι έχει ξανασυμμετάσχει στον διαγωνισμό. Το 2014 στην Κοπενχάγη μαζί με την Ilse Delange ερμήνευσαν το “Calm after the storm” και κατέκτησαν, μάλιστα, τη 2η θέση! 

*Ουγγαρία, AWS- Viszlát Nyár, 21η θέση. Συγκρότημα και όχι σόλο καλλιτέχνης για την Ουγγαρία ΑΛΛΑ ο frontman μόνο που δεν ξεψύχησε στη σκηνή, οπότε ας τον βάλουμε τουλάχιστον στη λίστα τον καημένο. Ίδιο θέμα πραγματεύεται με αυτό του Γερμανού (απλά λίγο στο στο πιο άγριο και σε heavy metal ήχους). Ο Örs Siklos έγραψε το τραγούδι για τον πατέρα του που πέθανε. Στους στίχους μιλά αρχικά ο ετοιμοθάνατος πατέρας που τον προτρέπει να τον θυμάται αλλά να συνεχίσει ταυτόχρονα τη ζωή του. Το σημείο, από την άλλη, που ο Örs τρέχει και ουρλιάζει σαν δαιμονισμένος δεν είναι τίποτα άλλο από το συναισθηματικό του ξέσπασμα και το “αντίο”(viszlát). Μια ακόμα συγκινητική ιστορία, ένα ακόμα ιδιαίτερο κομμάτι. 

 

Αυτοί λοιπόν ήταν οι άντρες του 63ου τελικού της Eurovision. Ποιος, λοιπόν, είναι ο αγαπημένος σας;

Latest

H «Αγρυπνία» του Δημήτρη Δημητριάδη έρχεται στο θέατρο Συγγρού 33

Η Αγρυπνία του Δημήτρη Δημητριάδη, με πρωτότυπο τίτλο «Τα...

Pietà: 2ος κύκλος παραστάσεων από τις 5 Απριλίου στο Σύγχρονο Θέατρο

Η Pietà, η παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ της σκηνοθέτριας Μάρθας...

5 λόγοι για να επισκεφθείτε ένα δωμάτιο απόδρασης με τους φίλους σας

Τα δωμάτια απόδρασης έχουν αυξήσει τη δημοτικότητά τους παγκοσμίως,...

Athens English Comedy Club – Κυριακή 31/3 στο Θέατρο ΕΛΙΑΡΤ!

Το Athens English Comedy Club ιδρύθηκε το 2019 και...

Newsletter

spot_img

Don't miss

H «Αγρυπνία» του Δημήτρη Δημητριάδη έρχεται στο θέατρο Συγγρού 33

Η Αγρυπνία του Δημήτρη Δημητριάδη, με πρωτότυπο τίτλο «Τα...

Pietà: 2ος κύκλος παραστάσεων από τις 5 Απριλίου στο Σύγχρονο Θέατρο

Η Pietà, η παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ της σκηνοθέτριας Μάρθας...

5 λόγοι για να επισκεφθείτε ένα δωμάτιο απόδρασης με τους φίλους σας

Τα δωμάτια απόδρασης έχουν αυξήσει τη δημοτικότητά τους παγκοσμίως,...

Athens English Comedy Club – Κυριακή 31/3 στο Θέατρο ΕΛΙΑΡΤ!

Το Athens English Comedy Club ιδρύθηκε το 2019 και...

H «Αγρυπνία» του Δημήτρη Δημητριάδη έρχεται στο θέατρο Συγγρού 33

Η Αγρυπνία του Δημήτρη Δημητριάδη, με πρωτότυπο τίτλο «Τα δώρα της νύχτας», σε σκηνοθεσία Αντώνη Καλογρίδη, παρουσιάζεται από τα τέλη Φεβρουαρίου, στο ολοκαίνουργιο Θέατρο...

Pietà: 2ος κύκλος παραστάσεων από τις 5 Απριλίου στο Σύγχρονο Θέατρο

Η Pietà, η παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ της σκηνοθέτριας Μάρθας Μπουζιούρη, που συγκίνησε και επαινέθηκε στην αρχή της φετινής θεατρικής σεζόν από κοινό και κριτικούς,...

5 λόγοι για να επισκεφθείτε ένα δωμάτιο απόδρασης με τους φίλους σας

Τα δωμάτια απόδρασης έχουν αυξήσει τη δημοτικότητά τους παγκοσμίως, προσφέροντας έναν περιπετειώδη και συναρπαστικό τρόπο για να περάσετε χρόνο με φίλους, οικογένεια ή συναδέλφους....