Exclusive Content:

Οι πιο σοκαριστικές θυσίες ηθοποιών για να μπουν στο “πετσί” του ρόλου

Ο ρόλος του ηθοποιού είναι απαιτητικός, πολύ πιο απαιτητικός απ’ όσο πολλοί φαντάζονται. Δεν απαιτείται μόνο η στοιχειώδης μόρφωση, αλλά σε κάθε ρόλο που αναλαμβάνει, ο ηθοποιός πρέπει να γνωρίζει ένα “νέο” εαυτό, να μάθει να ζει μέσα σε έναν “νέο” εαυτό, να εντοπίσει τα προτερήματα και τα ελαττώματά του. Όσο πιο καλά γνωρίσεις αυτόν τον “νέο” σου εαυτό, όσο πιο πολύ κοντά φτάσεις στο να γίνεις ένα με αυτόν, τόσο πιο πολύ θα μπεις και στο “πετσί” του ρόλου.

Έτσι,αρκετοί γνωστοί ηθοποιοί χρειάστηκε κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, να κάνουν ορισμένες επεμβάσεις, ώστε να αποδόσουν καλύτερα τον χαρακτήρα τους. Υπάρχουν όμως ορισμένοι, που πήγαν το όλο πράγμα ένα βήμα παρακάτω, υποβάλλοντας τον εαυτό τους σε τρομακτικές και μαρτυρικές καταστάσεις.

Natalie Portman στην ταινία Black Swan.

H Natalie Portman θέλοντας να κατακτήσει εις βάθος τον ρόλο της στην ταινία black swan χρειάστηκε να κάνει για έναν ολόκληρο χρόνο εξαντλητικά μαθήματα μπαλέτου, ώστε η κίνηση της να μπορεί εν τέλει να θυμίζει αυτήν ενός ανάλαφρου κύκνου. Επίσης, ακολούθησε και μια αρκετά αυστηρή δίαιτα. Η δίαιτα αυτή της επέτρεπε να καταναλώνει μόλις 1200 θερμίδες ημερησίως.

Adrien Brody στην ταινία The Pianist.

Adrien Brody, ένας ηθοποιός, όπου για να υποδυθεί έναν άνθρωπο που ξαφνικά έχασε τα πάντα από την ζωή του, επέλεξε να πουλήσει το σπίτι, το αυτοκίνητο και το κινητό του. Το βασικότερο όμως είναι, πως αποφάσισε να χωρίσει με την επί χρόνια κοπέλα του, ώστε να μπορεί να κλαίει και να πονάει αληθινά.

Christian Bale στις ταινίες, The Machinist και American Hustle.

O Christian Bale είναι ένας ηθοποιός, ο οποίος για τις ανάγκες των ταινιών που συμμετείχε χρειάστηκε να κάνει έντονες αυξομειώσεις στο βάρος του. Για την ταινία The Machinist, ο Bale κατάφερε να φτάσει τα 55 κιλά από τα 83 που ήταν,ενώ σε διάρκεια έξι μόνο μηνών έπρεπε να ξαναπάρει πίσω το βάρος του για τις ανάγκες του Batman Begins. Για τις ανάγκες τις ταινίας American Hustle, ο Christian Bale πρόσθεσε 18 κιλά.

Halle Berry στην ταινία Jungle Fever.

Στην ταινία jungle fever, η Halle Berry, υποδυόμενη μια γυναίκα εθισμένη στα ναρκωτικά, αποφάσισε να παραμελήσει εντελώς την προσωπική της υγιεινή. Συγκεκριμένα, επέλεξε να μείνει ένα μήνα χωρίς να κάνει μπάνιο, παρά τις διαμαρτυρίες των υπόλοιπων μελών του cast.

Ο Daniel Day-Lewis στην ταινία My left foot.

Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας My left foot ο Daniel Day-Lewis αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα, ώστε να βρεθεί πιο κοντά στον ρόλο του, ο οποίος αφορούσε έναν άνδρα που γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση. Έτσι, επέλεξε να σπάσει δυο πλευρά, ώστε να πετύχει την καμπουριαστή στάση του στην αναπηρική καρέκλα. Επίσης, αποφάσισε να συμπεριφέρεται και εκτός κάμερας όπως ένα άτομο με εγκεφαλική παράλυση, επιλέγοντας να τρώει ότι θα έτρωγε ο χαρακτήρας του, βάζοντας συχνά άλλους να τον ταϊσουν.

Nicolas Cage στις ταινίες Leaving Las Vegas και Birdy.

O Nicolas Cage μπορεί να αποκαλεστεί τρελός, αν λάβει κανείς υπόψιν του τις θυσίες που έχει κάνει για μερικούς από τους ρόλους του.Για την ταινία Leaving Las Vegas που υποδύεται έναν αλκοολικό σεναριογράφο, ο Cage είχε αποκτήσει τη συνήθεια να μεθά στα αλήθεια και να βιντεοσκοπεί τον εαυτό του μεθυσμένο, έτσι ώστε να τα βλέπει αργότερα και να μαθαίνει πως πρέπει να υποδυθεί έναν αλκοολικό. Επίσης, για τις ανάγκες της ταινίας Birdy, ο Cage ζήτησε απόμ τον γιατρό του να του αφαιρέσει δύο δόντια χωρίς αναισθησία, για να μπορέσει ν’ αισθανθεί όπως ένας τραυματίας πολέμου.

Marlon Brando στην ταινία The Men.

O Marlon Brando ήταν ο πρώτος ηθοποιός που άρχισε να κάνει ακραία πράγματα, προκειμένου να μπει στο “πετσί” του ρόλου. Στην ταινία του Τhe Men, αποφάσισε να παραμείνει για έναν ολόκληρο μήνα καθηλωμένος στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου με βετεράνους στρατιώτες.

Heath Ledger στην ταινία The Dark Knight.

Χαρακτηρίστηκε ως ένας από του καλύτερους villain που έχουν περάσει από το σινεμά. Για να καταφέρει όμως κάτι τέτοιο, ο Ledger χρειάστηκε να κάνει κάτι ακραίο. Για να γνωρίσει καλύτερα τον ρόλο του λοιπόν, απομονώθηκε για έναν ολόκληρο μήνα σε ένα διαμέρισμα, με σκοπό να αναπτύξει παράνοια και insomnia, καθώς κοιμόταν μόνο δύο ώρες την ημέρα. Μετά τα γυρίσματα της ταινίας ο ηθοποιός χρειάστηκε να κάνει χρήση υπνωτικών  για να ξεπεράσει την αϋπνία του, μια μέρα όμως δεν ξύπνησε ποτέ. Στο διαμέρισμα που είχε κλειστεί βρέθηκε ένα ημερολόγιο που κρατούσε ο ίδιος, στο οποίο είχε γράψει κείμενα πέραν της λογικής.

 

 

 

 

8

Latest

Οι Voice actors παραμένουν επιφυλακτικοί για τη χρήση ΑΙ στα παιχνίδια

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς...

10 tips για να γνωρίσετε κόσμο σε ένα πάρτι

Η πλοήγηση στο κοινωνικό τοπίο ενός πάρτι μπορεί να...

Disney: Κρυμμένο χιούμορ για ενήλικες

Οι ταινίες της Disney είναι γνωστές για τις μαγευτικές...

5 Anime του 2000 που πρέπει να παρακολουθήσετε: Αριστουργήματα των αρχών της χιλιετίας

Η δεκαετία του 2000 ήταν μια χρυσή εποχή για...

Newsletter

spot_img

Don't miss

Οι Voice actors παραμένουν επιφυλακτικοί για τη χρήση ΑΙ στα παιχνίδια

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς...

10 tips για να γνωρίσετε κόσμο σε ένα πάρτι

Η πλοήγηση στο κοινωνικό τοπίο ενός πάρτι μπορεί να...

Disney: Κρυμμένο χιούμορ για ενήλικες

Οι ταινίες της Disney είναι γνωστές για τις μαγευτικές...

5 Anime του 2000 που πρέπει να παρακολουθήσετε: Αριστουργήματα των αρχών της χιλιετίας

Η δεκαετία του 2000 ήταν μια χρυσή εποχή για...

Steam: Δεν θα υποστηρίζει πλέον τα Windows 7 και 8

Για τους παίκτες PC που χρησιμοποιούν παλαιότερες εκδόσεις των...
Χριστίνα Δάδινα
Πάντειο πανεπιστήμιο-επικοινωνίας μέσων και πολιτισμού
spot_imgspot_img

Οι Voice actors παραμένουν επιφυλακτικοί για τη χρήση ΑΙ στα παιχνίδια

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς στη βιομηχανία παιχνιδιών, με εταιρείες όπως η Ubisoft να αναπτύσσουν ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης για...

10 tips για να γνωρίσετε κόσμο σε ένα πάρτι

Η πλοήγηση στο κοινωνικό τοπίο ενός πάρτι μπορεί να είναι πρόκληση, ειδικά αν δεν είστε αρκετά εξωστρεφής ως χαρακτήρας. Μη φοβάστε όμως, we got...

Disney: Κρυμμένο χιούμορ για ενήλικες

Οι ταινίες της Disney είναι γνωστές για τις μαγευτικές ιστορίες, τους αξέχαστους χαρακτήρες και τα συγκινητικά μηνύματα. Ωστόσο, οι δημιουργοί αυτών των αγαπημένων ταινιών γνωρίζουν...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ