Οι διακοπές στο Ναύπλιο…ταξίδι σε άλλη εποχή

Τι όμορφο το Ναύπλιο… Μια πόλη τόσο δα μικρή με τόση γοητεία. Εμένα με κέρδισε αμέσως για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Αυτό που αμέσως ξεχώρισα ήταν η αρχιτεκτονική της, η οποία μαρτυρά στοιχεία από άλλες εποχές, κρύβοντας μέσα της τα ίχνη που άφησαν οι  Τούρκοι, οι Βενετοί και οι Φράγκοι όσο ζούσαν στο Ναύπλιο, τα οποία υπάρχουν μέχρι και σήμερα και αποτελούν βασικά αξιοθέατα της πόλης. Η σημασία του Ναυπλίου είναι μεγάλη και από ιστορικής πλευράς, αφενός γιατί είναι η πρώτη πρωτεύουσα που γνώρισε η χώρα μας, αφετέρου διότι είναι ο τόπος όπου δολοφονήθηκε ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος και σπουδαίος πολιτικός, ο Ιωάννης Καποδίστριας(συγκεκριμένα έξω από το ναό του Αγίου Σπυρίδωνος).

Ναός Αγίου Σπυρίδωνος
Άγαλμα Καποδίστρια

Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι το Ναύπλιο, είναι βγαλμένο από κάποιο παραμύθι, και για τα τρία φρούρια που έχει, που αναδεικνύονται μέσα από την μαγεία του τοπίου, το οποίο συνδυάζει μοναδικά το βουνό και την θάλασσα αλλά και για τα πολύχρωμα σοκάκια του που κρύβουν κάθε λογής μαγαζάκια.

Ακροναυπλία
Παλαμήδι
Μπούρτζι
Παράρτημα Εθνικής Πινακοθήκης
Παράρτημα Εθνικής Πινακοθήκης

 

Το Ναύπλιο τα Χριστούγεννα…

Αν, λοιπόν, σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να κάνεις ένα διάλειμμα από την καθημερινότητά σου και να αποδράσεις κάπου για να χαλαρώσεις, τότε σου συνιστώ, ανεπιφύλακτα, να ταξιδέψεις στο, μόλις δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, Ναύπλιο, για να περάσεις ώρες διασκέδασης και γαλήνης δίπλα στη φύση. Ελπίζω να σε έπεισα…

Καλό Ταξίδι!!!

 

17
Ανδριάνα Καπάτου
You may say I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will be as one

Latest Articles

Διάβασε επίσης...