Την Τετάρτη 20 Ιουλίου, οι Active Member επέστρεψαν στις γειτονιές που μεγάλωσαν για να δώσουν μια δωρεάν συναυλία-διαμαρτυρία στο Φεστιβάλ Λιπασμάτων. Μια συναυλία που εξελίχθηκε, για ακόμα μια φορά, σε ύμνο της Low Bap αλλά και σε μια ευκαιρία να σηκώσουμε το κεφάλι σε όσους εκμεταλλεύονται εμάς και τον τόπο μας.

Φύσηξε κόντρα χθες στη Δραπετσώνα και με τους μοναδικούς στίχους του συγκροτήματος και τις φανταστικές φωνές τους ταξιδέψαμε σε έναν τόπο ελευθερίας και ισότητας. Μακριά από τη λογοκρισία και τα political correct όπως είπε ο Μιχάλης, οι Active Member είπαν τα πράγματα όπως είναι και μας ταρακούνησαν με την αλήθεια που εξέφρασαν μέσα από τα τραγούδια τους.

Φύλακας άγγελος, άκου μάνα, κάμερα στραμμένη πάνω μου, πάμε… Αυτά είναι μόνο μερικά από όσα ακούστηκαν στη συναυλία που μας φόρτισαν συναισθηματικά παρέα με τη φωνή, όχι μόνο του Μιχάλη, αλλά  και της Sadahzinia. Οι Active Member, έχοντας στη πλάτη τους 25 χρόνια εμπειρίας, ανανέωσαν το ραντεβού τους για live παραστάσεις το Δεκέμβριο. Μέχρι τότε θα έχει κυκλοφορήσει και ο νέος τους δίσκος, που όπως μας πληροφόρησαν θα περιέχει 50 τραγούδια (ΝΑΙ!) με τίτλο «Ζαλίκι».

Oι Active Member δεν είναι απλώς ένα συγκρότημα, είναι μια φιλοσοφία, ένα ξεχωριστό είδος μουσικής και ερμηνείας, είναι στάση ζωής. Όποιος τους αγαπά και τους ακολουθεί καταλαβαίνει πως είναι πολλά παραπάνω από ένα μουσικό σχήμα. Είναι αγάπη για τους πρόσφυγες, για την ελευθερία, για την δικαιοσύνη. Είναι αγάπη προς κάποια πράγματα και μίσος προς κάποια άλλα.Πάντως σίγουρα είναι μοναδικοί! Η συναυλία τους ήταν η τελευταία μέχρι τον Δεκέμβριο, ωστόσο αυτή τη φορά είναι σίγουρο πως δεν θα είναι η τελευταία!

3