Οι 5 μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες στον κινηματογράφο

Στο χώρο  του κινηματογράφου, εκτός από την ποιότητα μίας  ταινίας, εξίσου σημαντικό ρόλο παίζουν το Budget και το Box Office. Υπάρχουν  ταινίες που υπήρξαν εισπρακτικές επιτυχίες λόγω του ότι αποτελούσαν μέρος ενός κινηματογραφικού σύμπαντος ή αποτέλεσαν πόλο έλξης για πολλούς λόγο των καινοτομιών και νέων τεχνικών που έφεραν. Παρακάτω βρίσκονται οι 5 μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες στην ιστορία του κινηματογράφου.

 

Avatar.

Ο άλλοτε πρωτοπόρος James Cameron, ήρθε για ακόμη μία φορά να μας αποδείξει πως ο κινηματογράφος έχει πολλά ακόμα να μάθει. Η ταινία Avatar βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης με εισπράξεις που άγγιξαν τα 2.79 δις δολάρια παγκοσμίως, ενώ για την παραγωγή της χρειάστηκαν, το καθόλου μικρό ποσό, 240 εκατ. δολάρια. Η ταινία αυτή βγήκε στις αίθουσες το 2009, με παραγωγό, σκηνοθέτη και σεναριογράφο τον ίδιο το James Cameron. Η ταινία αυτή προτάθηκε για 9 Oscars καταφέρνοντας να αποσπάσει μόνο 3 από αυτά.

Titanic.

Για πολλούς διαμάντι και για άλλους σαπουνόπερα, ο Τιτανικός βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης, με εισπράξεις που άγγιξαν τα 2.18 δις παγκοσμίως, κάτι απίστευτα τρομακτικό για τα δεδομένα της εποχής, ενώ χρειάστηκαν 200 εκατ. δολάρια για την δημιουργία του. Αξιοθαύμαστο παραμένει το γεγονός πως η ταινία αυτή πριν καν βγει στις αίθουσες είχε λάβει κακές κριτικές λόγω του τεράστιου Budget που χρειάστηκε. Για ακόμη μια φορά, ο James Cameron υπογράφει την σκηνοθεσία, την παραγωγή και το σενάριο. Η ταινία προτάθηκε για 14 Oscars (!) ενώ απέσπασε τα 11(!).

Star Wars: The Force Awakens.

H ταινία αυτή αποτελεί το 7ο επεισόδιο της κινηματογραφικής σειράς Star Wars. Βγαίνοντας στις αίθουσες το 2015, προκάλεσαι φρενίτιδα όχι μόνο στους φανατικούς της σειράς αλλά και στα ταμεία, μιας και οι εισπράξεις 2.08 δις παγκοσμίως ενώ στοίχησε 300 εκατ. δολάρια. Την παραγωγή, την σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει ο J.J.Abrams.

Jurassic World.

Το Jurassic World βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2015, ενώ αποτελεί το 4ο κατά σειρά επεισόδιο του Jurassic Park Series. Η ταινία απέσπασε καλές κριτικές και προτάθηκε για αρκετά βραβεία επίσης. Με Budget μόνο 150 εκατ. και εισπράξεις πάνω από 1.67 δις δολάρια παγκοσμίως, το Jurassic World θεωρείται άξια μια από τις πιο μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες της εποχής του.

The Avengers.

Οι Εκδικητές, θεωρείται από πολλούς μια από τις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Με πρωταγωνιστές τους Iron Man, Thor, Captain America και Hulk, η ταινία βρίσκεται στην πρώτη θέση σε εισπράξεις στο Marvel Universe με παραπάνω από 1.51 δις δολάρια παγκοσμίως, ενώ χρειάστηκαν 220 εκατ. δολάρια για να υλοποιηθεί. Έχοντας μια καταπληκτική σκηνοθεσία από τον Joss Whedon και ειδικά εφέ που αγγίζουν την τελειότητα, η ταινία ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό το 2012. Η ταινία κατάφερε να αποσπάσει μόνο μια υποψηφιότητα στα Oscars , ενώ κέρδισε συνολικά 9 βραβεία.

 

2
Παναγιώτης Δημουλάς
Αιθεροβάμων, η μοναδική λέξη με την οποία θα μπορούσε κάποιος να με περιγράψει επακριβώς. Ζώντας στον δικό μου κόσμο το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κι έχοντας σα φυσικό μου περιβάλλον το νερό, ευελπιστώ σε λίγα χρόνια ο κόσμος μου αυτός να μπορέσει να εκφραστεί μέσω της μεγάλης οθόνης. αγαπημένη φράση: "Η μαγεία της δυσκολίας βρίσκεται στην απλότητά της"!

Latest Articles

Διάβασε επίσης...