Οι 5 ακριβότερες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης

Μπορεί η Ελλάδα να είναι μία μικρή χώρα, στην οποία δεν αναπτύσσονται πολλές μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές. Όμως υπάρχουν κάποιες σειρές που άφησαν έκπληκτο το τηλεοπτικό κοινό με τις ερμηνείες, τα σκηνικά και την παραγωγή. Οι σειρές αυτές έχουν αφήσει την δική τους σφραγίδα στην ελληνική τηλεόραση και έχουν λάβει θετικά λόγια τόσο από τους κριτικούς όσο και από το τηλεοπτικό κοινό. Οι σειρές αυτές είτε είναι βασισμένες σε βιβλία είτε σε πραγματικά γεγονότα, προσδίδουν μία ιδιαίτερη γοητεία που τραβάει το κοινό.

1. Το Νησί 

Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Victoria Hislop και παρουσιάζει την ιστορία της Σπιναλόγγας, του μέρους όπου πήγαιναν για να απομονώσουν τους λεπρούς. Η σειρά γυρίστηκε στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο και στη Σπιναλόγγα και το κάθε επεισόδιο κόστιζε 200.000 ευρώ. Μάλιστα υπάρχει μία φήμη ότι όλη η σειρά κόστισε 5.000.000 ευρώ σε μία εποχή όπου η Ελλάδα μόλις είχε μπει στο πρώτο μνημόνιο καθώς η σειρά κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2010. Πάντως έχει αποσπάσει θετικές κριτικές και είχε μεγάλη επιτυχία.

2. Ματωμένα Χώματα

Μία σειρά που αποτελεί και αυτή μεταφορά βιβλίου στην μικρή οθόνη, καθώς βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Διδώς Σωτηρίου. Η σειρά προβάλει την Μικρασιατική Καταστροφή και τις οδυνηρές επιπτώσεις που είχε σε όλους. Είναι μία καθηλωτική σειρά, γεμάτη συναισθήματα και αναμνήσεις και προκαλέι το ενδιαφέρον του θεατή. Προβλήθηκε το 2008 και ήταν μία αρκετά ακριβή παραγωγή για τα δεδομένα της ελληνικής τηλεόρασης, καθώς κόστισε 100.000 ευρώ ανά επεισόδιο.

3. Να με προσέχεις

Μία σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, που μόνο αυτό αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι είναι μία αρκετά ακριβή παραγωγή. Στη σειρά πρωταγωνιστούν καταξιωμένοι ηθοποιοί του ελληνικού χώρου, όπως Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και Αλέκος Αλεξανδράκης. Κάθε επεισόδιο κόστιζε 100.000 το επεισόδιο και προβλήθηκε το 2000-2001.

4. 50-50

Μία από τις πλέον αγαπημένες ελληνικές σειρές, η οποία κυριαρχούσε για πολλά χρόνια στην prime time ζώνη του Mega. Πρόκειται για μία αρκετά ακριβή παραγωγή αν κρίνει κανείς από το γεγονός και μόνο ότι η παρέα των τριών ανδρών αμοιβόταν με 10.000 ευρώ το επεισόδιο.

 

5. Στο παρά πέντε

Από τις αγαπημένες σειρές του Mega που έχει γράψει ιστορία με τις ατάκες και το άφθονο γέλιο που έχει χαρίσει. Πρωταγωνιστούν μεγάλα ονόματα του ελληνικού χώρου, όπως Γιώργος Καπουτζίδης, Σμαράγδα Καρύδη και Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, καταλαβαίνει κανείς ότι η σειρά αυτή ήταν μία αρκετά ακριβή παραγωγή.

6. Άγριες Μέλισσες

Η έκπληξη της φετινής σεζόν. Η σειρά αυτή διαδραματίζεται στη δεκαετία του ’50 και προβάλει τα στερεότυπα και τις αντιλήψεις σε μία κλειστή κοινωνία. Για τις ανάγκες της σειράς έχει δημιουργηθεί ένα ολόκληρο μικρό χωριό. Το κόστος της σειρά φημίζεται ότι ανέρχεται τα 6.000.000 ευρώ, σε μία εποχή όπου δεν γίνονται πλέον ακριβές παραγωγές. Πάντως μέχρι στιγμή έχει αποσπάσει θετικές κριτικές και τα νούμερα τηλεθέασης της είναι ενθαρρυντικά.

1
Ελπίδα Αρχοντάκη
Από μικρή ηλικία μου άρεσε να γράφω, για αυτό τον λόγο ακολούθησα τον δρόμο της δημοσιογραφίας. Μεγαλωμένη δίπλα στη θάλασσα με βοήθησε να γίνω ονειροπόλα και ρομαντική. Ανήσυχη ψυχή και πνεύμα, ότι γράφω βγαίνει από την καρδιά μου. Λατρεύω τα βιβλία και κάθε μορφή τέχνης. Μου αρέσει να βλέπω την θετική πλευρά στα πάντα.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...