Exclusive Content:

Οι 10 Πιο Συνταρακτικοί Θάνατοι Στο The Walking Dead

Σε μια σειρά όπως το “The Walking Dead” που εμβαθύνει στην ιδέα του θανάτου και της απώλειας αλλά παράλληλα και της συνεχής προσπάθειας και αγώνα για επιβίωση είναι απόλυτα λογικό να υπάρχουν αρκετοί θάνατοι βασικών χαρακτήρων. Θάνατοι που δεν στιγματίζουν με την απώλειά τους μόνο τους χαρακτήρες που συνόδευαν στην σειρά αλλά και το ίδιο το κοινό που την παρακολουθεί. Το “The Walking Dead” ολοκλήρωσε πριν από λίγες βδομάδες την 8η σεζόν και έτσι αποφάσισα να κάνω ένα αφιέρωμα σχετικά με τους πιο συνταρακτικούς και σοκαριστικούς θανάτους που έχουν συμβεί στην σειρά κατά την διάρκεια των 8 σεζόν που προβάλλεται.

Νούμερο 10: Shane Walsh (Season 2 Επεισόδιο 12 “Better Angels”)

https://www.youtube.com/watch?v=qUnn96_Fxdo

Ο Shane Walsh είναι από τους βασικότερους χαρακτήρες των δύο πρώτων σεζόν της σειράς και κατά την διάρκεια της πορείας του διαγράφονται πολύ φυσικά τα επίπεδα του χαρακτήρα του. Όπως αποδεικνύεται από νωρίς ο Shane είχε δεσμούς με την γυναίκα του συνεργάτη και καλύτερου φίλου του, Rick Grimes. Κατά την διάρκεια της 2ης σεζόν, οι αντιλήψεις των δυο αυτών πρώην συναδέλφων έρχονται σε σύγκρουση. Ο Shane Walsh επιχειρεί να σκοτώσει τον Rick ώστε να γίνει ο υπεύθυνος της ομάδας και να μπορεί να είναι πλέον μαζί με την Lori και τον Carl. Ο Rick αναγκάζεται να τον σκοτώσει σε μια πολύ συγκινητική σκηνή. Ο Shane είναι η πρώτη απόδειξη ότι όλοι οι άνθρωποι είναι μολυσμένοι με τον ιό που τους μετατρέπει σε ζόμπι, καθώς ο ίδιος μετατράπηκε σε ζόμπι χωρίς να δαγκωθεί από κάποιο.

Νούμερο 9: Sophia Peletier (Season 2 Επεισόδιο 07 “Pretty Much Dead Already)

Σύμφωνα με την γραφική νουβέλα όπου βασίζεται η σειρά, το The Walking Dead έχει κάνει τρεις μεγάλες και σημαντικές αλλαγές. Η πρώτη και ίσως ελάχιστα σημαντική είναι ο θάνατος της Sophia Peletier. Το ανήλικο κοριτσάκι της Carol Peletier απομακρύνθηκε από την ομάδα των επιζώντων στην πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν και τα μέλη της ομάδας ξεκίνησαν την αναζήτησή της γύρω από την φάρμα του Hershel Greene. Ύστερα από μερικά επεισόδια, αποδείχτηκε ότι το νεαρό κορίτσι δαγκώθηκε και μεταλλάχθηκε με τον Rick Grimes να αναλαμβάνει να την σκοτώσει. Ο θάνατος της Sophia είναι το πρώτο δείγμα ότι η σειρά δεν φοβάται να σκοτώσει οποιονδήποτε χαρακτήρα.

Νούμερο 8: Merle Dixon (Season 3 Επεισόδιο 15 “This Sorrowful Life”)

https://www.youtube.com/watch?v=7AIwpWCFu7c

Ο χαρακτήρας του Merle Dixon ήταν αρκετά ιδιαίτερος, καθώς σημείωσε μια αρκετά ενδιαφέρουσα πορεία κατά την διάρκεια της 3ης σεζόν. Στην αρχή της 3ης σεζόν βρέθηκε με το μέρος της ομάδας του Κυβερνήτη, ενώ όπως ήταν φυσικό στα μέσα της εντάχθηκε με την ομάδα του Rick όπου είναι βασικό μέλος ο αδερφός του, Daryl Dixon. Ο θάνατος του Merle ήταν συνταρακτικός καθώς προσπάθησε μόνος του να σκοτώσει τον Κυβερνήτη και να αποτρέψει μια ακόμα επίθεση στην φυλακή. Τελικά, απέτυχε και ο Κυβερνήτης τον σκότωσε πυροβολώντας τον στην καρδιά και αφήνοντάς τον μεταλλαχθεί σε ζόμπι και να τον βρει ο αδερφός του όπου τον έβγαλε από την μιζέρια του σε μια πολύ συγκινητική σκηνή, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την διαμόρφωση του Daryl Dixon ως χαρακτήρα.

Νούμερο 7: Tyreese Williams (Season 5 Επεισόδιο 09 “What Happened and What’s Going On”)

Ο Tyreese Williams είχε μια πολύ διαφορετική πορεία στην σειρά σε σχέση με αυτήν που σημείωσε στην γραφική νουβέλα του Robert Kirkman. Στο κόμικ για πολύ μεγάλη διάρκεια ήταν το δεξί χέρι του Rick Grimes αλλά στην σειρά, λόγω της ύπαρξης του Daryl Dixon, ο Tyreese δεν έπαιξε τόσο καθοριστικό ρόλο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο θάνατός του δεν ήταν το ίδιο τραγικός, συνταρακτικός και φυσικά απρόσμενος.

Νούμερο 6: Lori Grimes (Season 3 Επεισόδιο 04 “Killer Within”)

Όσοι παρακολουθούσαν την σειρά γνώριζαν ότι οι παραγωγοί δεν φοβούνταν να σκοτώσουν κάποιον χαρακτήρα. Αλλά κανείς δεν περίμενε νομίζω να σκοτώσουν τόσο γρήγορα την Lori. Όλοι είχαν τα θέματά τους με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα αλλά βλέποντας μια έγκυο γυναίκα να πεθαίνει είναι αρκετά δύσκολο. Ακόμα πιο δύσκολο είναι να δει κάποιος ένα ανήλικο παιδί να πυροβολεί την μητέρα του στο κεφάλι ώστε να μην μεταλλαχθεί. Το “Killer Within” είναι ένα από τα καλύτερα και πιο σκληρά επεισόδια του “The Walking Dead” και νομίζω ο λόγος είναι απόλυτα εμφανής.

Νούμερο 5: Andrea Harrison (Season 3 Επεισόδιο 16 “Welcome To The Tombs)

Η δεύτερη σημαντική αλλαγή που αποφάσισαν οι παραγωγοί να κάνουν στην σειρά ήταν ο θάνατος της Andrea Harrison στο φινάλε της 3ης σεζόν. Η σύγκρουση μεταξύ της ομάδας του Rick και του Κυβερνήτη έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και στη μέση ακριβώς βρέθηκε η Andrea προσπαθώντας να σώσει την κατάσταση. Ύστερα από μια ολιγόλεπτη σύγκρουση με τις δυνάμεις του Κυβερνήτη, ο Rick με τον Daryl και την Michonne πηγαίνουν στο Woodbury για να βρουν την Andrea δαγκωμένη στον ώμο. Εκείνη αποφασίζει να δώσει τέλος στην ζωή της πριν μεταλλαχτεί. Ο θάνατος της Andrea αλλάζει την πορεία της σειράς και είναι ένα από τα πρώτα βήματα που την κάνουν να ξεχωρίζει από το κόμικ του Robert Kirkman.

Νούμερο 4: Noah (Season 5 Επεισόδιο 14 “Spend”)

Ένας από τους πιο σοκαριστικούς αλλά παράλληλα ιδιαίτερους θανάτους στην σειρά είναι ο θάνατος του Noah στο 14ο επεισόδιο της 5ης σεζόν που ονομάζεται “Spend”. Στο επεισόδιο αυτό μια μικρή ομάδα με αρχηγό τον Glenn επισκέπτεται ένα εμπορικό κέντρο ώστε να βρουν προμήθειες για το καταφύγιο της Αλεξάνδρειας. Δυστυχώς όμως όλα πάνε στραβά και ζόμπι επιτίθενται στα μέλη της ομάδας. Ένα από τα θύματα ήταν και ο Noah, ο οποίος παγιδεύτηκε σε μια περιστρεφόμενη πόρτα. Από τους γραφικότερους και σκληρότερους θανάτους που παρουσίασε ποτέ το The Walking Dead.

Νούμερο 3: Hershel Greene (Season 4 Επεισόδιο 8 “Τoo Far Gone”)

Ο χαρακτήρας του Hershel Greene ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους ακόλουθους της σειράς καθώς έβγαζε μια πατρική φιγούρα. Ήταν δίκαιος, πράος και πάντα προσπαθούσε να βρει την λύση προσπαθώντας να αποτραβήξει τα μέλη της οικογένειας του αλλά και της ομάδας του Rick μακριά από την βία. Ο Hershel Greene ήταν η ηθική πυξίδα της ομάδας και ο θάνατος του ήταν πολύ τραγικός και αρκετά δύσκολος να τον παρακολουθήσει κανείς.

Νούμερο 2: Carl Grimes (Season 8 Επεισόδιο 09 “Honor”)

https://www.youtube.com/watch?v=f8c0T5BjyDY

Ο θάνατος του Carl Grimes ίσως ήταν η μεγαλύτερη και κατά την γνώμη μου πιο ανούσια αλλαγή που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν οι παραγωγοί της σειράς. Ο χαρακτήρας του Carl έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην συνέχεια της ιστορίας του κόμικ και η απουσία του στην σειρά δεν την αλλάζει μόνο οριστικά αλλά και την στιγματίζει. Ο θάνατος του Carl δεν ήταν μόνο ηχηρός και σοκαριστικός για τους φανς που ακολουθούν την σειρά 8 χρόνια τώρα, αλλά και πραγματικά αδικαιολόγητος. Η στιγμή βέβαια και η όλη εκτέλεση ήταν ιδιαίτερα μοναδική και ενδιαφέρουσα με τους ηθοποιούς να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους και να βγάζουν από μέσα τους όλα τα συναισθήματα που θα μπορούσαν να κάνουν την σκηνή τραγική. Όπως και να έχει ο θάνατος του Carl Grimes δεν παύει να είναι ίσως το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσε να κάνει η παραγωγή του AMC.

Νούμερο 1: Glenn Rhee (Season 7 Επεισόδιο 01 “The Day Will Come When You Won’t Be”)

https://www.youtube.com/watch?v=pBJ3guaPjbA

Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο θάνατος του Glenn Rhee. Ένας θάνατος όπου οι φανς την σειράς και των κόμικς περίμεναν αλλά παράλληλα ήλπιζαν να μην πραγματοποιηθεί ποτέ. Η ομάδα του Rick, λοιπόν, παγιδεύεται στο φινάλε της 6ης σεζόν από τους Saviors του Negan. Το πρώτο θύμα του Negan ήταν ο Abraham Ford ενώ το δεύτερο ο Glenn Rhee. Το επεισόδιο με τίτλο “The Day Will Come Where You Won’t Be” θύμιζε περισσότερο από κάθε άλλη φορά την γραφική νουβέλα του Robert Kirkman, καθώς την ακολούθησε πιστά. Κάθε πάνελ του κόμικ αποτυπωνόταν ολοζώντανα στην οθόνη. Ο θάνατος του Glenn Rhee είναι ο γραφικότερος θάνατος που έχει παρουσιάσει ποτέ η σειρά, είναι o πιο αξιομνημόνευτος και αυτός που θα την στιγματίζει ακόμα και όταν θα έχει ολοκληρωθεί.

2

Latest

4 Παραστάσεις για να δείτε τον Μάρτιο

Ο Μάρτης είναι εδώ και μαζί του η νέα...

From Friday For Friday: Ανθισμένες αμυγδαλιές, η ελληνική ευτυχία και μια ευχή

Πέρασε καιρός και έγιναν πολλά… Ας μείνουμε όμως μόνο...

PanArmonia: Ορφικοί Ύμνοι – Η πρεμιέρα στην Πάτρα

Η PanArmonia (Παναρμόνια) παρουσιάζει την μουσική παράσταση «Ορφικοί Ύμνοι...

Γνωρίζοντας το μουσικό σύνολο PanArmonia και το ταξίδι των Ορφικών Ύμνων

Το μουσικό σύνολο PanArmonia δημιουργήθηκε πριν 13 χρόνια, το...

Newsletter

spot_img

Don't miss

4 Παραστάσεις για να δείτε τον Μάρτιο

Ο Μάρτης είναι εδώ και μαζί του η νέα...

From Friday For Friday: Ανθισμένες αμυγδαλιές, η ελληνική ευτυχία και μια ευχή

Πέρασε καιρός και έγιναν πολλά… Ας μείνουμε όμως μόνο...

PanArmonia: Ορφικοί Ύμνοι – Η πρεμιέρα στην Πάτρα

Η PanArmonia (Παναρμόνια) παρουσιάζει την μουσική παράσταση «Ορφικοί Ύμνοι...

Γνωρίζοντας το μουσικό σύνολο PanArmonia και το ταξίδι των Ορφικών Ύμνων

Το μουσικό σύνολο PanArmonia δημιουργήθηκε πριν 13 χρόνια, το...

La la land: Γιατί όλα μπορούν να συμβούν

Έχουν περάσει 8 χρόνια από την κυκλοφορία της αμερικανικής...
Λευτέρης Σέρρας
Ο Νίτσε συνήθιζε να λέει "Χωρίς τη μουσική η ζωή μας θα ήταν ένα λάθος" εγώ θα ήθελα να συμπληρώσω ότι χωρίς την Τέχνη στη ζωή μας, είτε αυτή έχει τη μορφή της μουσικής, είτε του κινηματογράφου, είτε της λογοτεχνίας οι ζωές όλων μας θα ήταν ένα μεγάλο λάθος. Το όνομά μου είναι Λευτέρης Σέρρας, είμαι 23 ετών και είμαι φανατικός οπαδός του κινηματογράφου, της μουσικής και της λογοτεχνίας.
spot_imgspot_img

4 Παραστάσεις για να δείτε τον Μάρτιο

Ο Μάρτης είναι εδώ και μαζί του η νέα η θεατρική σεζόν με αρκετές νέες και ενδιαφέρουσες παραστάσεις. Εμείς ξεχωρίσαμε τέσσερις από αυτές, οι...

From Friday For Friday: Ανθισμένες αμυγδαλιές, η ελληνική ευτυχία και μια ευχή

Πέρασε καιρός και έγιναν πολλά… Ας μείνουμε όμως μόνο στα θετικά. Αυτή την εβδομάδα μπήκε και επίσημα η άνοιξη, την Τρίτη στις 21 Μαρτίου....

PanArmonia: Ορφικοί Ύμνοι – Η πρεμιέρα στην Πάτρα

Η PanArmonia (Παναρμόνια) παρουσιάζει την μουσική παράσταση «Ορφικοί Ύμνοι – Η Πρεμιέρα» στο Αμφιθέατρο του “Συνεδριακού & Πολιτιστικού Κέντρου Πανεπιστημίου Πατρών” το Σάββατο 22...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ