Exclusive Content:

Ο Οδυσσέας Θεοδωράτος, δημιουργός του Tomahawk Angel μιλάει για τα manga, τον αγαπημένο του χαρακτήρα και τα μελλοντικά του σχέδια

Ο Οδυσσέας Θεοδωράτος, δημιουργός του manga “Tomahawk Angel” μιλάει στην ομάδα του Beasty για την πορεία του στον χώρο των manga, τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου επαγγέλματος και τα μελλοντικά του σχέδια.

Πώς ξεκίνησες το ταξίδι σου ως manga artist;

Ξεκίνησα την καλλιτεχνική μου σταδιοδρομία στον χώρο των manga στα 17 μου όταν είδα το Death Note και Tokyo Ghoul και από τότε δεν έχω σταματήσει να ζωγραφίζω. Έχω λάβει μέρος, προκριθεί και κερδίσει πολλούς διαγωνισμούς manga, ένας από τους οποίους είναι και ο Shounen Shoujo monthly manga award 2019.  O στόχος μου είναι να προσπαθήσω να γίνω ένας από τους μεγαλύτερους manga καλλιτέχνες στον κόσμο. 

Μπορείς να περιγράψεις τη διαδικασία δημιουργίας ενός manga, από την αρχική ιδέα έως το τελικό προϊόν;

Ένα manga μπορεί να ξεκινήσει με μια απλή ιδέα. Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι ένα concept, μια κατεύθυνση και έναν ή μια πρωταγωνίστρια. Τα υπόλοιπα μπορούν να  εξελιχθούν στην πορεία. Προσωπικά εγώ σκέφτομαι το σενάριο καθώς ζωγραφίζω τις σελίδες. 

90% τις ιστορίας του “Tomahawk Angel” την σκέφτηκα αφού είχα αρχίσει να δημιουργώ τα πρώτα κεφαλαία του manga, πράγμα το οποίο πολλές φορές μπορεί να εκτροχιάσει τον ειρμό μιας ιστορίας. Ωστόσο, για μένα προσωπικά αυτός ο περίεργος τρόπος προσέγγισης δουλεύει πολύ καλά. 

Πόσο χρόνο χρειάζεσαι για να σχεδιάσεις μία σελίδα; Τελικά είναι όλα θέμα εξάσκησης;

Στην αρχή μπορεί να μου έπαιρνε και 3 μέρες να ζωγραφίσω μια σελίδα, Αλλά με τον καιρό έγινα  πολύ πιο γρήγορος. Πράγματα όπως λιγότερα λάθη, καινούριες τεχνικές, μεγαλύτερη συγκέντρωση, μεγαλύτερη αντοχή και μεγαλύτερη δύναμη στον καρπό έπαιξαν σημαντικότατο ρόλο στην μείωση του χρόνου δημιουργίας των manga σελίδων μου. Τώρα πια μου παίρνει το λιγότερο 2 με 3 ώρες να ζωγραφίσω μια σελίδα. 

Πόσο χρόνο χρειάζεσαι για να σχεδιάσεις μία σελίδα; Τελικά είναι όλα θέμα εξάσκησης;

Αν και έχω χρησιμοποιήσει διάφορες συσκευές,  η καλύτερη που είχα και συνεχίζω να έχω είναι iPad Pro με Apple Pencil gen 2.

Και από πρόγραμμα ζωγραφικής είναι το clip studio paint EX.

Ποια θεωρείς πως ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που έπρεπε να αντιμετωπίσεις και πως τη διαχειρίστηκες;

Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι η μονότονη φύση της δουλειάς αυτής. Ως τώρα έχω περάσει σχεδόν 6 χρόνια μέσα στο σπίτι μου ζωγραφίζοντας manga σε καθημερινή βάση από την στιγμή που θα ξυπνήσω μέχρι την στιγμή που θα κοιμηθώ. Η όραση μου έχει χειροτερέψει πολύ  λόγο του ότι για τόσα χρόνια κοιτούσα το tablet μου. Το 80% των αναμνήσεων μου αυτά τα τελευταία 6 χρόνια είναι  μια οθόνη.

Νιώθω πως έχω χάσει στιγμές και χρόνια από την ζωή μου που δεν θα ξαναγυρίσουν ποτέ πίσω. Ωστόσο αυτή η θυσία ήταν απαραίτητη και δεν την έχω μετανιώσει καθόλου διότι τώρα βλέπω πως αυτό που έβαλα στόχο σιγά σιγά το καταφέρνω. Αυτή η σκέψη με έχει κρατήσει δυνατό κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού. Και φυσικά δεν θα μπορούσα να φτάσω μέχρι εδώ χωρίς τον πατέρα μου που με έχει στηρίξει άπειρα όλα αυτά τα χρόνια.

Τελικά η Ελλάδα αποτελεί φιλόξενο έδαφος για έναν manga artist;

Ως τώρα, από όλες τις χώρες, την μεγαλύτερη υποστήριξη την έχω δει από την Ελλάδα. Και αυτό με κάνει πραγματικά πολύ χαρούμενο, γιατί αν και ήξερα πως έχουμε δυνατό κοινό στην Ελλάδα, ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα δω τέτοια στήριξη.  

Μπορείς να μοιραστείς έναν χαρακτήρα για τον οποίο είσαι πιο περήφανος και τι τον κάνει ξεχωριστό για εσένα;

Πολλές φορές φανταζόμαστε τους εαυτούς μας σε διάφορα σενάρια, όπως για παράδειγμα, τι θα κάναμε αν καταστρεφόταν ο κόσμος κλπ. 

Ο αγαπημένος μου χαρακτήρας από το Tomahawk Angel είναι ο βασικός χαρακτήρας , η Valerie. Νιώθω πως η Valerie είναι ένα κομμάτι του δικού μου εαυτού και μέσω αυτής εξερευνώ εγώ ο ίδιος τον κόσμο του Tomahawk Angel. Ελπίζω οι αναγνώστες να μπορούν να νιώσουν το ίδιο καθώς διαβάζουν το Tomahawk Angel, εξερευνώντας τον αποκαλυπτικό αυτόν κόσμο παρέα με την Valerie. 

Ποια συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που θέλει να γίνει καλλιτέχνης manga;

Νομίζω πώς οι καλύτερες συμβουλές που θα μπορούσα να δώσω είναι: 

  1. Ο εαυτός σου είναι ο καλύτερος δάσκαλος που θα έχεις ποτέ. 
  2. Ο πόνος σε μια ζωή δεν μπορεί να αποφευχθεί, οπότε κυνήγα τα όνειρά σου όσο και να σε πονάει το ταξίδι γιατί αξίζει τον κόπο.

Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που θαυμάζεις και σε εμπνέει;

Οι καλλιτέχνες που με εμπνεύσαν περισσότερο είναι:

  1. Sui Ishida
  2. Kentaro Muira 
  3. Yusuke Murata
  4. Takeshi Obata 
  5. Hajime Isayama

Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας έναν μελλοντικό σου στόχο;

Ο πρώτος στόχος μου ήταν να μπορέσω να φτιάξω και να εκδώσω το δικό μου manga. Αυτή τη στιγμή οι πρώτοι δυο τόμοι του manga μου Tomahawk Angel εκδίδονται από την Dark Horse, η ίδια εταιρία που έκδωσε τα manga των αγαπημένων μου καλλιτεχνών όπως το Berserk, mob psycho 100 κλπ. Ο καινούριος στόχος μου είναι να φτάσει το Tomahawk Angel να γίνει anime. Ελπίζω σύντομα να πετύχω και αυτόν τον στόχο.

Μπορείτε να γνωρίσετε περισσότερα για τον Οδυσσέα και τις εξαιρετικές δημιουργίες του στο προφίλ του στο instagram.

Διαβάστε επίσης:

Latest

Μετακομίσεις, μετακινήσεις και αλλαγές

Αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας και σας ευχαριστώ που...

Το ιστορικό Πτι Παλαί ξανανοίγει τις πόρτες του τον Οκτώβριο του 2024

Το Πτι Παλαί ξανανοίγει τις πόρτες του για κοινό...

“Αμφίβια Τέρατα”: Μία συλλογή 40 διηγημάτων από τον Κώστα Πούλο

Το "Αμφίβια Τέρατα" του Κώστα Πούλου είναι μια συλλογή...

Newsletter

spot_img

Don't miss

Μετακομίσεις, μετακινήσεις και αλλαγές

Αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας και σας ευχαριστώ που...

Το ιστορικό Πτι Παλαί ξανανοίγει τις πόρτες του τον Οκτώβριο του 2024

Το Πτι Παλαί ξανανοίγει τις πόρτες του για κοινό...

“Αμφίβια Τέρατα”: Μία συλλογή 40 διηγημάτων από τον Κώστα Πούλο

Το "Αμφίβια Τέρατα" του Κώστα Πούλου είναι μια συλλογή...

Παραμύθι είμαι… Παραμύθι να πω;

Μια βραδιά με αναγνώσματα και αφηγήσεις. Το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,...

Μετακομίσεις, μετακινήσεις και αλλαγές

Αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας και σας ευχαριστώ που για μια ακόμη φορά ανοίξατε το άρθρο μου. Όπως θα καταλάβατε ίσως ήδη από τον τίτλο...

Το ιστορικό Πτι Παλαί ξανανοίγει τις πόρτες του τον Οκτώβριο του 2024

Το Πτι Παλαί ξανανοίγει τις πόρτες του για κοινό τον Οκτώβριο του 2024 και υποδέχεται πλέον τη δραματική τέχνη! Ο χώρος εγκαινιάστηκε το 1962,...

“Αμφίβια Τέρατα”: Μία συλλογή 40 διηγημάτων από τον Κώστα Πούλο

Το "Αμφίβια Τέρατα" του Κώστα Πούλου είναι μια συλλογή 40 διηγημάτων που διακρίνονται για την παιγνιώδη ματιά τους, ακόμη και σε θέματα σοβαρά και...